peciu Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Tylko ta aplikacja, muszę nabrać wprawy bo dużo mi tego wosku schodzi. Jak u was zużycie w porównaniu do twardszych wosków?
turzol Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Czy po takim czasie znajdzie się ktoś kto wyczaił najefektywniejszy sposób na aplikację tego wosku?
kamykmm Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 @turzol metoda japońska - nakładasz i jednocześnie docierasz - jak załapiesz to naprawdę sprawnie idzie jedyny minus to dużo wiecej towaru idzie w porównaniu do wosków aplikowanych "tradycyjnie"
turzol Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 5 minut temu, kamykmm napisał: @turzol metoda japońska - nakładasz i jednocześnie docierasz - jak załapiesz to naprawdę sprawnie idzie jedyny minus to dużo wiecej towaru idzie w porównaniu do wosków aplikowanych "tradycyjnie" Czyli smarujesz aplikatorem i docierasz fibrą od razu?
Strus Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Czyli aplikujesz fibrą i docierasz aplikując. Jedną fibrą w jednym kroku
turzol Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Czyli aplikujesz fibrą i docierasz aplikując. Jedną fibrą w jednym krokuDzięki. Poszło zaskakująco łatwo. Potwierdzam opinie nt wosku. Szkiełko i śliskość lakieru bardzo dobre. 1
yas Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 czyli najlepiej byloby maszyną , na najnizszych obrotach? jechac ,az zniknie ??
Marcin Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2020 czy ten wosk brudzi, pozostawia biały nalot na czarnych plastikach ? ( jak inne twarde woski)
PawelRDM Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Po przeczytaniu ile osób poleca WG postanowiłem kupić 480 ml na próbę. Aplikacja na 2 letnia powłokę gtechniq (raczej tafla) wcześniej często Elixir. W trakcie aplikacji zastanawiałem się czemu to tak łatwo idzie? Jedna fibra- zero mazów. Po skończonej pracy szklistość na srebrnym lakierze WOW. Dzisiaj płukanie na bezdotyku z pyłków drzew ostatnim programie i drugi raz WOW ale hydro.... to chyba najlepiej wydane 100 zł od początku przygody z detailingiem. Zachęcony efektami kupiłem wosk CC 2
maciekelga Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Ja też używam od jakiegoś czasu CC WaterGold na powłoce. Chętnie bym użył tego wosku patrząc na efekty ale na powłoce to raczej średnio ma sens
PancernyDzik Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 Cześć, Odkopuję trochę ten temat, ale nie chciałem bez sensu zakładać nowego. Jaki macie patent na aplikację tego wosku - lepiej dołączoną fibrą czy aplikatorem? Powiem szczerze, że jakoś tak mi się gryzie żeby kłaść go fibrą, ale może to taka japońska technologia :).
mancini Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 Kładłem go pierwszy raz miesiąc temu metodą na fibrę ( tą dołączoną ) i naprawdę przyjemnie i szybko się pracowało. Polecam. 1
PancernyDzik Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 @mancini a jak z docieraniem, nie było problemów? Faktycznie można tą samą fibrą?
mancini Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 Tak, na róg fibry nabierałem wosku, rozprowadzałem i drugą stroną docierałem. Żadnych problemów.
Strus Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 8 godzin temu, PancernyDzik napisał: @mancini a jak z docieraniem, nie było problemów? Faktycznie można tą samą fibrą? To się w jednym kroku robi. Jak QD. Aplikujesz docierając.
Rekomendowane odpowiedzi