Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Jako iż wygrałem w konkursie ten wosk :D zobowiązałem się do wykonania testu bo nadarzyła się okazja :good:

No więc tak pacjent "Leon Cupra"

Samochód przeszedł Jedno etapową korektę a lakier wyglądał tak

IMG9049JP_asarher.jpg

IMG9050JP_asarhee.jpg

Dokładne przygotowanie ( dekontaminacja etc...)

IMG9047JP_asarhwn.jpg

IMG9048JP_asarhww.jpg

Jakieś tam 50% :)

IMG9052JP_asarhsp.jpg

IMG9050JP_asarhsx.jpg

IMG9055JP_asarhss.jpg

No więc smalcujemy lakier :D

IMG9062JP_asarhsq.jpg

IMG9075JP_asarhap.jpg

A samochód wygląda tak

IMG9071JP_asarhah.jpg

IMG9080JP_asarhaw.jpg

IMG9081JP_asarhqe.jpg

Podsumowanie

Gloss Car Wax „CC WAX GOLD” jest to wosk z lini ekskluzywnej naturalny z dodatkiem kwarcu :) smarując lakier bardzo łatwo się go rozprowadzało, delikatnie miałem problem z wypracowaniem go całkowicie porównując go np do Fusso czy Kog,a to oba lepiej się dociera, jednak są to syntetyki :)

Gloss Car Wax „CC WAX GOLD” - lakier po nim jest niesamowicie ślizgi oraz mokry dotykając go palcami aż jest miło, zobaczymy jak z trwałością ale mam porównanie podobno do Kamikaze Infinity Wax są oba bardzo wydajne a kropelkowanie czy wygląd jest na bardzo wysokim poziomie :kox:

IMG9087JP_asarrpq.jpg

Powiem tak za tą cenę tego wosku brać póki gorący bez namysłu :good::good::good::good::good:

:D:D Dziękuje Integrale za zorganizowanie konkursu :D:D

Wosk do nabycia :)https://topstage.pl/pl/p/PROSTAFF-WAX-C ... 100ML/4285 :ad::ad::ad::ad::ad:

Posted

Bardzo mnie ciekawił ten wosk. Fajnie, że zrobiłeś test. Dawaj jakieś update :D

Posted

Ja bym poprosił o większe zdjęcia - bo po kliknięciu otwiera się zdjęcie nie mieszczące na ekranie :P

• 2 months later...
  • 5 weeks later...
Posted

Zamierzam go nabyć i też bym chętnie update odnośnie trwałości zobaczyl

• 3 weeks later...
Posted

Kupiłem

Jak starczy czasu to go położę w ciągu kilku najbliższych dni. I mam nadzieję że do połowy/końca października poleży. Potem wpada zimówka

• 2 weeks later...
Posted

Fotek nie mam bo ani aparatu ani telefonu nie wziąłem ale wosk położony dzisiaj.

Świetna szklistość i "szajn". Dość fajnie przyciemnia lakier.

Natomiast jego aplikacja jest dla mnie nieco problematyczna. Pytałem wczoraj Prostaff Polska jak ten wosk lubi być aplikowany. Powiedzieli że wilgotnym gąbkowym padem i docierać po 2-3 minutach. Tak też zrobiłem. 2 psiki wody z atomizera na pad słoneczko, nabranie wosku i aplikacja. Odczekanie 2 minut i docieranie ADBL Puffy. No i powiem Wam jedno - nie słuchajcie Prostaff Polska bo nie wiedzą co mówią. Dotarcie wosku z maski zajęło mi 20 minut i litr potu nie mówiąc o tym że po tym elemencie odechciało mi się aplikacji.

Nie próbowałem sposobu podawanego w sklepach z tym woskiem a mianowicie aplikacja i docieranie w jednym za pomocą fibry ale może to zadziała najlepiej (wosk już w czasie aplikacji zaczyna "znikać" jakby właśnie był jednocześnie aplikowany i docierany). Ja wziąłem suchy pad i docierałem zaraz po położeniu wosku na każdym elemencie i to znacznie poprawiło aplikację. Przy mocniejszym dociśnięciu Puffy'ego wystarczył jeden przejazd i wosk był dotarty.

Wydajność określam na średnią.

Nie potrafię na chwilę obecną "zbalansować" jego zalet w postaci świetnego wyglądu i problemów z aplikacją. Zapewne jeśli wypracuje się samemu metodę to będzie przyjemniej. Trochę mnie wkurzył na początku ale potem efekt finalny jednak spowodował uśmiech na twarzy.

Kładziony był na cleaner Carchem'u z tym że połowa maski została jeszcze przejechana Wipe Out'em od ADBL. Ma posiedzieć 2 miesiące. Zobaczymy.

Podrzucę niebawem jakieś kropelki i zrzut wody

Posted

Strus , hmm , zrzut wody powiedział bym jak po wielu świeżych woskach , kwestia tylko jak ci się pracowało tym woskiem i jakie  są wizualne efekty.

Posted

Wrażenia z pracy opisałem choć dziś będę rozmawiał jeszcze z Prostaff Polska na temat aplikacji. Być może ja coś skopałem w pierwszej opcji.

Natomiast wizualnie jest naprawdę fajnie. Szkło jak się patrzy

Posted
Teraz, Strus napisał:

Szkło jak się patrzy

szklisty połysk jest fajny  przynajmniej dla mnie .

Posted

Dla mnie również więc z wyglądu auta jestem mega zadowolony. Będę wspomagał CC Water Goldem który też robi fajne szkło więc mam nadzieję że duet zrobi robotę na 5+

Posted

Next time zapraszam to sam nagrasz :)

BTW - Dzisiaj tylko opłukałem auto na bezdotyku. Wyschło po drodze. Tak sobie popatrzyłem na auto i wycofałem wosk z giełdy. Jest zaje***ty

Posted

Porównałem wczoraj look z ADS Kotsos. Szkło takie samo, może ADS minimalnie (naprawdę minimalnie) bardziej wyciąga ziarno, w przyciemnieniu Prostaff bije konkurenta na głowę.

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 10.09.2017 o 15:13, Strus napisał:

Prostaff bije konkurenta na głowę

To fakt mocno przyciemnia , ale u mnie wyszły miejscami ciemniejsze plamy i musiałem docierać .

Co do samego wosku , ja położyłem go na dedykowany claener “Ore No Kuro”For Black , z cleanerem nie miałem problemów , jest dołączony wygodny aplikator , dobrze się nakładało i polerowało .

Co do wosku , hmm , no więc po " problemach " kolegi Strus , a właściwie jego walki w docieraniu , postanowiłem nałożyć wosk tak jak to  robią na filmikach japońce , czyli dedykowaną ściereczką z mikrofibry . Dziwnie się nakładało , ale poszło , co więcej , w instrukcji piszą o tym by wosk nakładać aż do zniknięcia . Powiem wam , że wosk ma chyba taką tendencję do " znikania "  . Nakładając wosk , widać pod światło , jak w miejscu gdzie przejechało się kilka razy nie widać wosku . Powtórzyłem to ze zwykłym aplikatorem gąbkowy, tylko lekko zwilżonym  i też widać że wosk znika .

Co do docierania. Nakładając techniką japońców czyli dołączoną ściereczką za dużo polerowania nie ma , jeżeli nakładamy aplikatorem i "wypracowujemy " wosk też nie ma za dużo do docierania . No nie wiem , może to zależy od temperatury powietrza ? U mnie dzisiaj jest 18 C .

" Schody " mogą pojawić się jeżeli przesadzimy z ilością wosku , ja rozochocony że aplikatorem idzie bardzo fajnie nakładanie , poleciałem drugą warstwę na mace i dachu . Niestety miejscami wyszły ciemniejsze plamy ( może przez ten dodatek Kwacu ? , cholera wie  ) . Spolerowałem to ściereczką Megs'a Supreme Shine .

Sam wosk patrząc obiektywnie jest dobry lub bardzo dobry biorąc pod uwagę wygląd końcowy , nie capi chemią , jest taki trochę maślany . Tylko te japońskie nakładanie , drugi raz będę próbował aplikatorem z MF . Wcześniej jak kupowałem wosk w jednym sklepie ( Lublin ) to niestety obsługa jakaś mało kumata , bo za dużo informacji mi nie powiedzieli odnośnie  aplikacji , a opisywałem problemy kolegi Strus-a .

Zostaje opracowanie swojej techniki nakładania , ale to z czasem samo wyjdzie .

Posted
3 minuty temu, yacek _b napisał:

Powiem wam , że wosk ma chyba taką tendencję do " znikania "  . Nakładając wosk , widać pod światło , jak w miejscu gdzie przejechało się kilka razy nie widać wosku . Powtórzyłem to ze zwykłym aplikatorem gąbkowy, tylko lekko zwilżonym  i też widać że wosk znika .

Dokładnie to samo zaobserwowałem

Dnia 26.08.2017 o 10:34, Strus napisał:

wosk już w czasie aplikacji zaczyna "znikać" jakby właśnie był jednocześnie aplikowany i docierany)

• 4 weeks later...
Posted

Dodam tylko że leżał u mnie miesiąc zanim go zdjąłem a przyciemnienie dalej widoczne

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

pytanie do osób które stosowały wax golda - na jaki cleaner go aplikowaliście? 

czy zastosowanie duetu Ore No Siro + wax gold wzmocni efekt czy nie ma sensu pchać się w koszty i kupować kolejny cleaner (który jest w sumie takim AIO)?

• 2 months later...
Posted

Sorki że tak późno ale jednak odpowiem - ja swojego aplikowałem na Carchem Pre Wax Cleaner

Posted

Powitać ;) 
Odgrzebie testowo ten wątek

W tamtym roku pamiętam obiecałem sobie, że koniec z typowym colli 476s na lato, a czas zarzucić coś nowego na sezon letni ;) 
Wybór padł na Prostaff CC Wax Gold.  Wosk z naturalną Carnaubą i kwarcem.

Krótka prezentacja co dostajemy.
Opakowanie -> chińskie japońskie znaczki, czyli tłumacząc na nasz PL.... ciul wie :lol:
Ważne ze jest WAX   :)

DSC00453.jpg

DSC00454.jpg

Autko prywatne Skoda Superb II

Przygotowanie zgodnie ze sztuką.
Pełna dekontaminacja:
- SG Pre wash Citrus Oil
- Prickbort MAC124
- Shiny garage D-tox
- Glinka
- FX Protect odtłuszczający
- One step zółty Koch Chemie F5.01 + DA Kruass S8
- CarPro Eraser

No to lecim ;) 

DSC00455.jpg

W opakowaniu mamy dołączoną MF 40x40 którą będziemy nakładać wosk
Waga samego wosku 100g

DSC00456.jpg

DSC00457.jpg

Ważymy..

patrzcie..jabłko na wadze już pięknie kropelkuje. Czyli wosk działa :D

dobra, no to kończmy test... :lol:
DSC00459.jpg

Nie no tak serio to lecimy na maske ;) 
Po otwarciu mamy delikatnie twardy wosk, ale w temp ok. 20 C spokojnie da się po nim 'mazać gładko' palcem.

DSC00460.jpg

DSC00462.jpg

Taśma dla 50/50 i lecimy
Wax Gold po lewej stronie
DSC00463.jpg

DSC00464.jpg

Metoda japońska, czyli nie na typowy aplikator/słoneczko, a bezpośrednio na mikrofibrę.

Hmmm..powiem wam szczerze ze jakoś podchodzę do tego mocno sceptycznie, no ale dobra.. :o

DSC00465.jpg

Wcieramy w lakier, od razu widać gdzie mamy zaaplikowany wosk z racji iż smarowidło mocno przyciemnia lakier (przynajmniej na czarnym tak widać).
Od razu wcierając -> docieramy go.
Dziwnie troche, no ale tak zaleca producent

DSC00467.jpg

Połowa maski zrobiona :) 
Oglądajcie

DSC00468.jpg

DSC00469.jpg

Zrywamy taśmę dla pokazania czy cos tam widać

DSC00470.jpg

I mamy piękną woskową 50-tkę ;) 

DSC00471.jpg

DSC00473.jpg

DSC00476.jpg

DSC00478.jpg

Badamy śliskość lakieru po aplikacji.

Jest bardzo ślisko!! ;)

DSC00479.jpg

DSC00480.jpg

I ostatnia fotka z góry

DSC00484.jpg

Krótkie podsumowanie :) 

- Przede wszystkim (ciężko wyłapać po samych zdjęciach) wosk daje naprawdę idealne lustro. Efekt mokrego lakieru!
- mega przyciemnienie
- Wydobywa fajne ziarno
- Bardzo dobra śliskość
- Zapach naturalny, może delikatnie czuć chemią ale pracując na zewnątrz jest luks
- Aplikacja...hmm no właśnie :o początkowo trochę wkurzająca, dziwna i przy zbyt dużym zgarnięciu wosku na MF mogą pojawiać się mazy. Trzeba koniecznie uzbroić się w trochę cierpliwości i wyrobić sobie swój sposób nakładania smarowidła. Mimo wszystko nie jestem zwolennikiem takiej aplikacji. Zdecydowanie wole tradycyjne słoneczko, odczekanie i późniejsze docieranie.
- Kropelki? Wrzucę foto przy pierwszym myciu ;) 
- Cena regularna 99.90 zł/100g ( czasami trafiają się dobre promo u naszych partnerów i np testowaną pusze udało się zakupić za 79 zł także spoko)

z Wax Goldem na ciemnym lakierze trzeba się trochę pomęczyć ale wg mnie warto!! Naprawdę świetny wosk na lato, gdzie producent deklaruje trwałość do 3 miesięcy. Jak posiedzi 2 to i tak będę zadowolony.

Pozdrawiam

• Lubię to 5