DZIADZIA Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 witam Postanowiłem sprawdzić czy w/w wosk wytrzyma zimę, do testów posłużą świeżo zakupione felgi (używane), które będą śmigać tylko wokół komina. Umyłem je płynem do naczyń pozbyłem się kleju po ciężarkach powalczyłem o odzyskanie koloru 17.10.2016 felgi wskoczyły do domu, odtłuściłem zmywaczem sylikonowym, a następnie IPĄ bez rozcieńczania. Na to poszła pierwsza warstwa wosku, a druga po 36h 19.10.2016 felgi wskoczyły do piwnicy na stosowny stojak i czekały do 30.10.2016 żeby wylądować na Tygrysku https://drive.google.com/file/d/0B5aAPh ... sp=sharing 09.11.2016 pierwszy raz umyte, tak wygląda hydrofobowość 03.12.2016 1 m-c, hydrofobowość 20.02.2017 ponad 3 m-ce, hydrofobowość 04.03.2017 4 m-ce, hydrofobowość feluneczek klasycznie myty, tuga, szamponik + pędzelkowanie... po 3 miesiącach kropelkowanie nie jest już tak fantastyczne, ale odrobina fusso została. Zastanawiałem się czy rzeczywiście jest to mozliwe, żeby siedział 7 m-cy, jak dla mnie nie ma szans. pozdr.
damiancd Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Wiesz, 4 miesiące auto mogło stać albo zrobić 8000km, zależy kto ile jeździ, pochwal się jeszcze przebiegiem
DZIADZIA Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 696997 felgi (używane), które będą śmigać tylko wokół komina. autko śmiga po Łódzkich ulicach, dojazd do pracy 30km w dwie strony, licząc 14 dyżurów wychodzi 420km miesięcznie. Podwózka syna do szkoły 2-3 razy w tygodniu, 10km w dwie strony... wychodzi w okolicach 1900km
W1Michal Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 moja uwaga na temat fusso - nie lubi sie z żadnymi cleanerami itp, jak ktoś oczekuje trwałości radze kłaść na goły lakier. U mnie na cleanerze niby pod sealanty zlazł po 2 miesiacach i 1600 km, a na felgach gdzie kładłem na jałowe koła trzymał dłużej jak na lakierze
DZIADZIA Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 też tak słyszałem i tak zrobiłem na lakierze, kładziony na jałowy... a najbardziej dziwi mnie, jak niektórzy proponują położyć cleaner i przemyć IPĄ, czyli zmyć cleaner może jest w tym coś, ale jak dla mnie trochę bez sensu...
Tommy Lee Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 697011 a najbardziej dziwi mnie, jak niektórzy proponują położyć cleaner i przemyć IPĄ, czyli zmyć cleaner może jest w tym coś, ale jak dla mnie trochę bez sensu... Nic w tym dziwnego, po prostu mechanicznie czyszczą lakier przy pomocy cleanera, a później go wymywają IPĄ dla jałowej powierzchni. Samo uzycie prewasha, szamponu i IPY nie przygotuje tak lakieru. Ja jesienią przepolerowałem lakier pasta finszową, wymyłem zmywaczem i na to poszedł wosk.
W1Michal Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 osobiscie nie jestem żadnym fanem IPY przed woskiem, wole umyć szamponem ADBLa PRO ze dwa razy i zmyć wszystko w ten sposób ale każdy ma swoje sposoby. A cleanery w niektórych przypadkach wcale nie przedłużają trwałości wosku a wręcz odwrotnie
Bastek1980 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Czemu? Cleanerem usuniesz oksydację i jakieś mikrorysy - jeżeli jest to ścierny cleaner - zmyjesz go ipą i na to położysz wosk. Poza tym Soft ma dedykowany cleaner pod Fusso 12. Czysty bez wypełniaczy, którego nie ma potrzeby wymywać.
yKawa Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 Mój fusso wytrzymał zimę od klamek w górę. Nie wytrzymał soli drogowej. Pod woskiem był cleaner SG.
yKawa Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Na surowy lakier też kładlem i sól wygrała.
Michał126 Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Przecież cleaner zeżre resztki tłuszczu, a Fusso czy Colli nie lubią się z tłustą powierzchnią.
Ari Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Poza tym Soft ma dedykowany cleaner pod Fusso 12. Czysty bez wypełniaczy, którego nie ma potrzeby wymywać.
TfB Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 A mnie ciekawi czy pedzelek nie rysuje tych pieknych felg?:-) jakks specjalnie miekki czy powstaja kednak mikroryski?
Rekomendowane odpowiedzi