Jump to content

ADBL Clay Glide - Pytania i Odpowiedzi

Recommended Posts

• Dystrybutor
Posted

Dawno mnie tu nie było, ale w sumie pracy tyle, że na nic innego czasu nie ma.

Do rzeczy: rynek chciał porządny poślizg pod glinkę. Taki który nie będzie niszczył delikatnych glinek, nie zostawiał zacieków i generalnie dobrze spełniał swoją rolę. Ja postanowiłem dorzucić do tego równania przystępną cenę i zapach który nazwałem czekoladowym kokosem.

Produkt idealny nie tylko pod glinki ale i polimery typu nasz Clay Sponge oraz inne tego typu produkty.

Cena: 99,99zł - 5L

wvyoBbPl.jpg

• Dystrybutor
Posted

warto wiedzieć jak używać glinek czy innych clay spongy więc wrzucamy tu filmik z toturialem :)

• Okay 1
  • 3 weeks later...
Posted

Dwa dni temu glinkowałem auto Waszym zestawem, auta "po" nie myłem, tylko wycierałem od razu suchą fibrą, bez problemowo, bez mazów. Zapach jest meeeega, w garażu nawet wczoraj jeszcze się unosił. :D Porównywałem z poślizgiem od Good Stuff, może z Waszym było minimalnie lepiej i na pewno wydajniej. ;)

Posted

Czy Clay glide ma właściwości hydrofobowe?? :) .

Bo dziś glinkowałem felgi przy jego pomocy i po umyciu szamponem i przy płukaniu .

Ujrzałem odpychanie wody i piękne kropelki .Chyba ze odetkałem Hi tempa, nakładanego przed poprzednim sezonem hmmm :o:o

• 1 month later...
Posted

W Waszym lubrykancie robią się jakieś gluty białe... mimo tego że wymieszałem bańkę przed rozlaniem. W dotyku są takie, przepraszam za słowa, ale są jak smarki z nosa. To normalne?

Posted
711857 W Waszym lubrykancie robią się jakieś gluty białe... mimo tego że wymieszałem bańkę przed rozlaniem. W dotyku są takie, przepraszam za słowa, ale są jak smarki z nosa. To normalne?

Kolego na bank nie umiesz aplikować. A nie czekaj ... :mrgreen:

Sprawdziłem swoją bańkę, u mnie też pływają w niej takie białe, małe kawałki. Nowa, otworzona przed chwilą :thumbdown:

• Moderator
Posted

W sumie też miałem o te białe paprochy zapytać. Ale w sumie przelałem trochę produktu do butelki z atomizerem, gluty wpadły, a ja wypsikałem wszystko - atomizera nie zapchały, to się nimi nie przejmuję ;)

Posted

Potwierdzam... U mnie też były ale przelane do butelki z atomizerem nie sprawiały problemu.

Posted

[ref=#00aa00]Piotrek[/ref], nie strasz bo już myślałem, że nie umiem spryskać karoserii za pomocą atomizera. :acute: Dziś glinkowałem i było wszystko ok, nic się nie zatkało. ;)

• 2 months later...
  • 4 months later...
Posted

Wasz clay-glide w 5l bańce zakupiony w okolicach sierpnia (?) przy okazji promocji clay bar + 5l jest taki, jakby się coś w nim wytrąciło, w środku pływa coś podobnego do wiórek kokosowych. Wstrząśnięcie jakoś fenomenalnie nie pomaga, tak ma być? Produkt trzymany w ogrzewanym pomieszczeniu, gdzie temp. nie spada poniżej +15C, suszarnia.

Posted

Produkty raczej powinny być jednorodne, ewentualnie powinno wystarczyć samo wymieszanie przed użyciem. Z mojego też się coś wytrąciło, warunki bardzo podobne, pewnie "ten typ tak ma" ;)

Posted

U mnie też się powytrącało już dawno temu, w działaniu produktu to nie przeszkadza. ;) 

Posted

pewnie wytrąciły się rozpuszczone wcześniej wiórki kokosowe które służyły jako dodatek zapachowy :D