Dystrybutor Chemik ADBL Opublikowano 27 Października 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 ADBL QuickWax jest mieszaniną wosków i polimerów. Dzięki zastosowaniu emulgatorów nowej generacji Quick Wax bardzo łatwo się aplikuje i szybko utwardza. Jest łatwy i przyjemny w użyciu. Można go stosować samodzielnie oraz jako dodatkową warstwę na wcześniej nałożony wosk lub sealant. Efekt wizualny po zastosowaniu to niesamowita głębia koloru, połysk oraz hydrofobowość dorównującą twardym woskom w paście. Trwałość Quick Wax to od 2 do 3 tysięcy kilometrów w zależności od warunków atmosferycznych oraz sposobu mycia. Quick Wax zawiera składniki które zawierają również powłoki ceramiczne stąd jego trwałość i efekty na lakierze. Może to też powodować, tak jak w przypadku powłok trudniejszą aplikację na niektórych lakierach. Sposób użycia: 1. Rozpylić produkt na suchy lakier. 2. Przetrzeć mikrofibrą do sucha. W przypadku zastosowania za dużej ilości należy produkt dopolerować drugą czystą i suchą mikrofibrą. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu bez dostępu do promieni słonecznych. Temperatura przechowywania 5-25°C. By ułatwić aplikację na ciemnych lakierach jak np. czarne UNI bardzo dobrym rozwiązaniem jest używanie naszej mikrofibry do wosków czy Mr. Gray. Niedługo wrzucimy też filmik z drugą metodą aplikacji na „trudnych” lakierach. Dostępne pojemności: 500 ml – 49,99zł 1 l – 79,99zł 5 l – 199,99zł Testy Quick Waxa znajdziecie tutaj: viewtopic.php?f=223&t=26522&view=unread#unread Z kolei na naszym kanale jest już tutorial:
Ocieplator Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Mam problem, mianowicie używam go na czarnym metalicznym lakierze i nawet dozując bardzo małą ilość tego wosku na samochodzie zostają widoczne mazy, próbowałem już przeróżnych mikrofiber i ciągle ten sam problem. Może jakieś podpowiedzi?
grabek246 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Ja używam https://sklep.motogo.pl/Recznik-z-mikrofibry-40x40-cm I nie mam najmniejszego problemu. Oczywiście jeżeli przesadze z ilością QW to zostają mazy. Ale wystraczy dłuższa akcja z mf i wszystko ok. Polecam ten QW
Fredi88 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Przeciez jest napisane do gory 674745 By ułatwić aplikację na ciemnych lakierach jak np. czarne UNI bardzo dobrym rozwiązaniem jest używanie naszej mikrofibry do wosków czy Mr. Gray. Niedługo wrzucimy też filmik z drugą metodą aplikacji na „trudnych” lakierach
Ocieplator Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 No tak problem jest taki, że ten filmik nie został zamieszczony. Rozumiem, że docieranie wymaga specyficznej mikrofiby, ale jak pisałem powyżej próbowałem już różnych. Nawet jestem w stanie zaakceptować fakt, że musiałbym docierać troszkę dłużej, ale docieranie całego auta tak, żeby nie było mazów zajmuje mi minimum 2h intensywnej pracy i mówię tutaj o samym docieraniu. Może lakier jest trudny to się zgodzę, ale żeby aż tak?
Piotrek Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 [ref=#ff3366]Ocieplator[/ref], Niestety ten typ tak ma. Bardzo mała ilość, chłodny lakier i docieranie na dwie fibry trochę pomagają, ale to nadal nie to. Są inne produkty definiowane jako QW gdzie podobny lub nawet lepszy efekt osiąga się dużo prościej
Ocieplator Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 no to przynajmniej wiem, że niczogo nie partole bo to głownie o to mi chodziło - czy nie robię czegoś nie tak. Niemniej jednak co do efektu jaki daje pomijając moją mozolną pracę, to jest ok. Zostało mi go ponad 3/4 butelki, a szykuję się do zakupu kolejnego wosku i szukam innego zastosowania dla tego wosku. Stąd moje następne pytanie czy nadaje się on do szyb lub felg?
Arkeolowy Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 na przedniej szybie może posłużyć jako NW
Ocieplator Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 no to już mam dla niego dodatkowe zastosowanie, dziękuję
Arkeolowy Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 generalnie każdy QW tak działa na przedniej szybie, tutaj masz efekt po tym właśnie środkiem
tazman Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Przeciez jest napisane do gory 674745 By ułatwić aplikację na ciemnych lakierach jak np. czarne UNI bardzo dobrym rozwiązaniem jest używanie naszej mikrofibry do wosków czy Mr. Gray. Niedługo wrzucimy też filmik z drugą metodą aplikacji na „trudnych” lakierach ta zapowiedź filmiku to już była w zeszłym sezonie... produkt, jego działanie jest naprawdę w porządku, ale aplikacja na ciemnych kolorach jest słaba i tyle w temacie..lepsza fibra coś tam poprawi ale do podwórkowego kolegi, tj. qw od good stuff dużo mu w tej kwestii brakuje zresztą gdzieś tutaj lub na fb ADBL przeczytałem, że coś tam ma być zmienione w qw
Emig Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 kolego Ocieplator posiadasz mk4 w kolorze panther black metalic? mam ten sam samochód i daje sobie radę oczywiście muszę się przyłożyć,ale idzie mi to bez większych problemów i efekt mega
Ocieplator Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 No właśnie panther black metalic . Nie twierdzę, że nie da się tego wypolerować, ale w mojej opini trwa to zbyt długo jak na płynny wosk. Efekt faktycznie jest ok.
jedrek1980 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Efekt daje fajny ale wyprowadzić go na czarnym uni masakra.Wychodze dziś w słońce i co i ch..... mnie strzela mazy jak talala.
gonzol Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Co lepiej wybrac bądz jaka jest podstawowa różnica między Quick Wax a ADBL QD1
lolomanolo Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Podstawowa różnica jest rana, że jedno to wosk, a drugie quick detailer.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Dnia 7.04.2017 o 13:45, gonzol napisał: Co lepiej wybrac bądz jaka jest podstawowa różnica między Quick Wax a ADBL QD1 sorry za lekki poślizg z odpowiedzią. QD1: łatwość aplikacji, podicie looku, łatwa praca nawet w słońcu. QW: trwałość, krople jak po powłoce. troszkę trudniejsza aplikacja, nie zalecana aplikacja na rozgrzanych elementach i w słońcu.
D@ViD Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 @ADBL czy Wasz QW nada się do zabezpieczenia roweru o lakierze matowym ?
Pepiko Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 Jak odróżnić QW1 od QW2? Bo nałożyłem 50/50 na cały samochód miesiąc temu, ledwo 100km zrobione soft99 luxury gloss jeszcze siedzi mocno i ma zrzut wody. A QW już końcówka. I zastanawiam się czy to wina może tego że mam jakiś stary.
Dystrybutor ADBL Opublikowano 30 Października 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 napisz do nas na help@adbl.eu. pomożemy
Pepiko Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 W jakiej najniższej temperaturze można nakładać QW? Tak około
Michał126 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 @Pepiko bardzo niskiej Ostatnio wrzucałem przy 2*C i dotarł się jak przy 20 1
Pepiko Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 Jak na razie minusy ale chyba spróbuję
Dystrybutor ADBL Opublikowano 19 Grudnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 jezeli produkt ma temp pokojowa i masz zamiar wykonac szybka akcje i nie dopuscisz do jego wychlodzenia lub wrecz zamarzniecia to mozesz nakladac nawet przy minusach. natomiast musicie pamiętać że moze to wplywać na jego trwałość. 1
Michał126 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 @ADBL, no niestety niezbyt mam możliwość miejscowego podgrzania panelu Chyba lepiej na zimno niż wcale.
Rekomendowane odpowiedzi