dkk Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2010 Czy ktoś używał Prochem S778 Heat Wave ( http://www.sklep.profchem.pl/index.php? ... kt=&id=138 ) do prania dywanów? Czy mógłbym go stosować do Numatic George z wodą o temp. 40 sopni? Zastanawiam się jeszcze nad S775 Extraction Pro ( http://www.sklep.profchem.pl/index.php? ... &kt=&id=48 ) i S800 Carpetclean XL ( http://www.sklep.profchem.pl/index.php? ... &kt=&id=47 ). Proszę o poradę
marcell Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Wybrałem do prania (użytek domowy), odkurzacz Numatic GVE 370-2: - prespray tersus pr101 - RM 760 Karcher czy tersus EX-850 - dopodsufitki tersus MC 990 Co powiecie o tych środkach (mogą być)?
asaledr Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 A czy jest możliwość wyprania dywaników welurowych bez odkurzacza piorącego? Bo wszędzie widzę i czytam już parę godzin o 2 sposobach ekstrakcja i bonnetowanie. A nie można by wyprać jakoś normalnie płynem do prania dywaników (Nie wiem jakim) spryskania i potem szczotką? Tylko pytanie jak potem to wytrzeć czy sama mf wystarczy? Macie jakieś metody jak wyprać dywanik bez maszyny i żeby potem go normalnie zaimpregnować.
Birkhof Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 A czy jest możliwość wyprania dywaników welurowych bez odkurzacza piorącego? Bo wszędzie widzę i czytam już parę godzin o 2 sposobach ekstrakcja i bonnetowanie. A nie można by wyprać jakoś normalnie płynem do prania dywaników (Nie wiem jakim) spryskania i potem szczotką? Tylko pytanie jak potem to wytrzeć czy sama mf wystarczy? Macie jakieś metody jak wyprać dywanik bez maszyny i żeby potem go normalnie zaimpregnować.Dywaniki sa zazwyczaj mega brudne. Moim zdaniem bez ekstrakcji nie warto podchodzić. Cos tam pomażesz, rozmażesz ale nie wyczyscisz ich. Poza tym - dywaniki nie polecam impregnować, one maja chłonąć wilgoć
asaledr Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 Czyli krótko mówiąc bez maszyny nie da rady nic fajnego zrobić? W sensie bez odkurzacza piorącego
T2Maciek Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 Bez przesady, zmocz dywany polej środkiem jaki tam masz szczota, szczota później myjką wyplucz jak nie masz w domu to leć na myjnie i po kłopocie. Ludzie bez przesady. Wiadomo najlepiej odkurzaczem ale jak nie masz to cokolwiek już pomoże.
MMCzysci Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 Coś niby można, ale generalnie mówi się, że jest to tylko rozmazywanie brudu. Jeśli chcesz zrobić to dobrze, kup odkurzacz.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Bapko Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2019 Spróbuj excede encapsulator - robisz adekwatne do zabrudzenia rozcieńczenie, spryskujesz, szczotkujesz, czekasz aż wyschnie następnie odkurzasz. Ostatnio czyściłem tak używana, nigdy nie praną kanapę i nie najgorzej wyszło! Chociaż z cięższymi plamami sobie nie poradziło...
metalbyku Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2020 Witam! Polecam Prochem Multi Pro i Ultrapac Renovate jako prespraye. Długi czas używałem Tersusa, ale po przesiadce nigdy do niego nie wrócę. Prochem zaoszczędzil mi mnóstwo czasu.
Djmatiii61 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Ktos używał środka tego nerta interior cleaner
Rekomendowane odpowiedzi