passtartowy Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 [ref]grzybu[/ref], to jestem na dobrym tropie bo mam taki sam plan.
etr Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2016 produkt wygląda ciekawie, powiedzcie tylko jak z wydajnością? Np na komplet foteli w aucie ile ml środka pójdzie tak mniej więcej?
mario448 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2016 Efekty bardzo fajne. Powiedzcie czy nadmiar brudnej piany zbieracie fibrą czy pozostawiacie do wyschnięcia?
grzybu Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 Efekty bardzo fajne. Powiedzcie czy nadmiar brudnej piany zbieracie fibrą czy pozostawiacie do wyschnięcia? Ja nic nie zbierałem. Po wyschnięciu odkurzyłem tylko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
KapselK Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2017 Z racji panującej zimy nie mogłem przetestować na tapicerce w aucie, ale w domu tez znajdzie się coś do wyprania. Ofiara to fotel, stężenie 1:5. Oto efekt:
michal123 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Wyprobowalem na fotelu w pracy. Jasny z byle jakiego materiału z Ikei. Jestem pod wrażeniem. Bardziej niż zadowolony szczerze polecam i zachecilem sie do kupna innych produktów excede
piepia Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Ja nie wiem jak wam sie to AZ TAK pieni... Kombinowalem z roznymi proporcjami od 1:5 do 1:10 a takze uzywalem cieplej wody. Jedyne co udalo mi sie uzyskac to piana ale PO przemoczeniu materialu. Wczesniej po prostu tak jakbym tarl na sucho i zero piany. Moze to tez zalezy od konkretnej tapicerki?
michal123 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 U mnie tez jak bardzo lekko przemoczylem to dopiero wtedy powstała piana.
rafalk Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Myślałem, że tylko ja tak miałem, kiepsko mi się pieni, a jak już dochodzi do pienienia to materiał jest przemoczony i długo schnie . Szybciej wypiorę odkurzaczem estrakcyjnym i szybciej schnie. Może macie jakieś wskazówki jak sobie z tym poradzić?
michal123 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 A według mnie szybciej schnie jak bym miał porównywać do georg'a
Yakuz89 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 I ja ostatnio mialem z nim problem w użyciu i jeszcze mi nierowno wysechl zostawiajac plame.... stezenie 1:5 szczoteczka z miekim wlosiem.....
michal123 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Mi plamy zostawały jak nie równomiernie przemaczałem. Jak równomiernie nałożysz na cały element problem znika
Yakuz89 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 właśnie takie mam wrażenie że nierównomiernie namoczyłem ale tapicerka była ze skłonnością do odpadania wiec balem sie przemoczyć.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 23 Stycznia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 [ref]Yakuz89[/ref], możesz w takim przypadku zastosować Encpasulator do bonnetowania, czyli spryskać mikrofibrę/pieluchę tetrową roztworem i przecierać po tapicerce - wtedy uniknie się przemoczenia oraz nie powstaną plamy na styku miejsc mokrych i suchych. Encapsulator można stosować zarówno jako szampon oraz do bonnetowania, co do piany to jej ilość zależy od tego jak bardzo zabrudzony jest dany materiał, jak jest mocno brudny to trzeba więcej środka użyć, żeby powstała piana. Można nim czyścić również w ten sposób, że spryskując roztworem na gąbkę i nią zrobić pianę, którą następnie można czyścić tapicerkę w aucie czy domu.
Barca Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2017 Próbował ktoś użyć butelki z pianowniczką od colourlock? Wtedy nie powinno być problemu z przemoczeniem tapicerki, tylko ciekaw jestem czy się wytworzy piana.
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 24 Stycznia 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2017 Można również w taki sposób używać Encapsulatora, że wykorzystać spryskiwacz/opryskiwacz z końcówką spieniającą i spieniać go na szczotkę, po czym przecierać taką pianą tapicerkę lub spieniać bezpośrednio na tapicerkę i i przecierać szczotkę, po czym na koniec przetrzeć pieluchą tetrową lub mikrofibrą.
benybco Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Mój mały test produkt 100 ml gotowy roztwór zawodnik , jak widać brudny jest w trakcie pracy Filmik fragment który widzieliśmy powyżej, teraz już czysty wiekszy fragment dywanu zużycie Zdjęcia zrobiłem jak dywan był jeszcze wilgotny i przed odkurzeniem końcowym, ale jak widać Encapsulator działa
mrsjackdan Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 [ref]benybco[/ref], Ciężko wychwycić jakąś różnicę, ja osobiście ślepy jestem bo nie widzę różnicy, niewiem jak inni ?
benybco Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 na żywo widać różnice, może zdjęcia za słabe wyszły ale jak teraz patrze, na zdjęcie nr 4 i 6 to wyraźnie widać. może nastepnym razem postaram sie zrobić coś ciekawszego
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 22 Lutego 2017 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 [ref]benybco[/ref], dzięki za wrzucenie fotorelacji i podzielenie się opinią o Encapsulatorze z innymi
benybco Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 w niedługim czasie postaram się zrobić jakąś ciekawszą fotorelację, ale niestety muszę poczekać na lepszą pogodę . Powiem tak, kochana teściowa, silnie sceptycznie nastawiona do wszystkiego co robię, bardzo zadowolona z efektu Bliżej kwietnia zamówiła już sobie pranie dywanów... chociaż może w tym czasie zaopatrzę się w odkurzacz do prania dywanów kto wie ?
Gozdziu23 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Choć byłem sceptycznie nastawiony osobiście uważam, że to bardzo ciekawy produkt i do średnio brudnych wnętrz oraz do odświeżanie to jeden z najlepszych produktów, który także skraca czas pracy ze względu na brak ekstrakcji, a odkurzanie. Faktycznie jest neutralny nie niszczy skóry rąk, ładnie sie pieni u mnie działałem w stężeniu 1:10, nie poradził sobie w jednym miejscu ale po ponownym użyciu już dał rade, była to plama po poprzednim praczu , oraz w mojej opinii nie wygodny do bonetowania, zbyt mocno się pieni, super za to do foteli, szczególnie tych z babcinych jak z renault scenic oraz merc w123 np. i podłóg. Dla mnie must have i na pewno wezme baniak
Gozdziu23 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 Sorki, za double post Ostatnio walczyłem z tapicerką za pomocą encapsulatora, w zasyfionej BMW. Podłoga nie doprała się idealnie tak do 40%, ale fotele też nie na ideał, ale na pewno o niebo lepiej. Efekty oceńcie sami http://imgur.com/JbUOy2k http://imgur.com/ONFhxQ3 http://imgur.com/eVNy5xA ------------- http://imgur.com/1WVGb2I http://imgur.com/efpqvlB http://imgur.com/QWLE4pT
KapselK Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2017 [ref]Gozdziu23[/ref], no jest o niebo lepiej, powtórka i byłoby jeszcze czyściej. Ile Ci to zajęło godzin?
Rekomendowane odpowiedzi