Jump to content

Recommended Posts

Posted

Panowie potrzebuję porady fachowców.Umyłem dzisiaj swojego seja i podczas woskowania zauważyłem na części dachu coś w rodzaju "wet Sand"...Ewidentnie klar jest inny w tym miejscu i zniekształca odbicia + widać że coś mu dolega-wcześniej tego nie było.Co z tym zrobić? próbować polerować? czy czekać aż całkiem to szlag trafi i oddać do lakierowania dach ?

Odbicie z dobrej części dachu:

tgc7WwD.jpg

Odbicie z tej niedobrej części -zdjęcie ostre,poprostu tak chamsko odbija ... :dontknow::cry:

0y442ra.jpg

Nie da się tego uchwycić aparatem :dontknow: jest poprostu bardziej matowe w tym miejscu jakby mgła osiadła na aucie :o

• Moderator
Posted

Nie chce Cie martwic ale wkrótce czeka Cie to :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]

:song::song::song::song::song::song::song:

2016_04_30_17_30_56.jpg

2016_04_30_17_31_03.jpg

2016_04_30_17_31_37.jpg

2016_04_30_17_31_39.jpg

Posted

Niech ch..j strzeli te fiatowskie lakiery . W cienkolu mialem to samo na dachu a kolega w punto II sportingu żołtym już w ogóle klaru nie ma ...Lejesz litrami woski na to i nic nie pomaga...

• Moderator
Posted
652453 ch..j strzeli te fiatowskie lakiery

widzialem to tez w 206 kumpla - tez auto sprowadzone z Wloch... nie wiem o co w tym biega...

Posted

Po tych zdjęciach nie wiele widać ,jeżeli nie było wcześniej zmierz ile tam lakieru zostało i spróbuj przepolerować -pomalować można zawsze-u mnie z zderzaka schodzi lekko ale to wina malarza a u Was wypalone od słońca auta mają swoje lata nie macie ich od nowości i na to jak ktoś kiedyś dbał nie mieliście wpływu,ma sytuację odwrotną sprzedałem auto o które dbałem sąsiadce (Fiat Punto II FL)minęło 5 lat- lampy matowe ,lakier szorstki myje go może jakieś 2 razy do roku aż żal patrzeć :shock:

Posted

na Krecie co drugie auto tak wygląda i to każda marka a nie tylko Fiat. Wypalone od słońca. A lampy to w każdym aucie trzeba by tam robić...

Posted

No po dupie dostał na pewno sejo bo spłowiał nawet pod klarem.Niemniej jednak jeszcze z miesiąc temu tego nie było...Dojdzie mi sonax 4/6 to wjade w to DA i zobaczymy co będzie...Najwyżej nowy klar na dach pójdzie

• Moderator
Posted

u mnie polowa zeszla ni z tąd, ni z owąd w rok...

Posted

To nie chodzi tylko o to, że klar spłowiał, ale i oddziela się powoli od bazy :) U mojej dziewczyny w Corsie C, na drzwiach i słupkach po stronie, po której zwykle pada słońce (codziennie parkuje tak samo, a że na podwórku ma patelnię, bo jej matka nienawidzi drzew, to... :/), to zjawisko przybrało już takie rozmiary, że po deszczu lub myciu pod klarem są krople.