mateeusz_sz Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Witam, z racji że jestem nowy na forum i od niedawna interesuje się detalingiem, chciałbym powiedzieć wszystkim siema! Dziś wrzucam relację z pielęgnacji Golfa, którego jestem posiadaczem od 3 msc. Wcześniej, moje pojęcie o detalingu kończyło się na bezdotykówce, albo szamponie z woskiem za 10zł z tesco:) Teraz to się zmieniło, nowe autko, to i nowe hobby:) Ale przejdźmy do rzeczy, postanowiłem dziś umyć Golfika, i jedyny problem to taki, że zabrakło mi czasu na kompletny detaling, bo POLSKA! Nie zdążyłem nałożyć black Mamby na opony, zaaplikować QD1 z ADBL i wypolerować szyb, aczkolwiek, jak na nie całe 3h, to efekt całkiem całkiem. Przejdźmy do relacji: Kosmetyki, jakich użyłem: ADBL Interior QD PW Natural Look SG perfect glass cleaner SG fruit snow foam ADBL Shampoo ADBL Vampire SG Bugg off Jakieś 2,5 tyg temu nałożony wosk Harly Wax. Autko przed myciem: Srodek przed czyszczeniem: Zaczynamy! Odkurzamy Zaczynamy od środka, już po przetarciu mikrofibrą z czystą wodą Następnie lecimy z dressingiem, mega jest! Efekt: Szyby już czyste Kropelkowanie po 2,5 tyg od nałożenia Harly wax-a Piana schodzi ładnie Mycie ADBL Shampoo No tak, przed myciem owady i żywica out Vampire jest kotem Efekt po dopieszczeniu pędzelkie Osuszanie Efekty końcowe, środek, bez dywaników:) A na koniec zdjęcie kosmetyków To by było na tyle, jeżeli macie jakieś cenne uwagi, porady i ogólnie to proszę o wypowiedź. Pozdrawiam!
Pajko Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Relacja nie spełnia wymogów regulaminu zarówno PSB jak i W&W
mateeusz_sz Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2016 Nie do końca ogarniam jeszcze zasady, i wymogi aczkolwiek chciałem pochwalić sie swoja praca. Prosiłbym o przeniesienie tematu do kategorii "codzienna pielęgnacja" moze tam bardziej pasuje. Dodane po 55 minutach 30 sekundach: Delete. Delete
Piotrek_K Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 Witaj na forum - w porownaniu z bezdotykiem i szamponem z hipermarketu to obecnie duzy Tak jak napisal Pajko - nastepnym razem czekamy na bardziej obszerna relacje
KUBA46 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2016 I następnym razem postaraj się nie robić tych krzywych zdjęć
Moderator krd Opublikowano 5 Lipca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 mateeusz_sz, temat przeniosłem do nieco innego działu, a Ty popraw rozmiar zdjęć - są za duże.
zlomek Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Ale zdjęć nabitych, aż mi się itnetnet zacina XD
DrozdekPL Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 Witam Co to dokładnie za model rękawicy ??
mateeusz_sz Opublikowano 20 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 Witam Co to dokładnie za model rękawicy ?? https://mrcleaner.pl/rekawice-do-mycia- ... cgodIZgPFw To jest ta. Ale zobacz w sklepie shiningcar.pl bo pojawiła sie nowa wersja z dodatkiem wełny :-)
powalla Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 651437 popraw rozmiar zdjęć - są za duże.
McQueen16 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Powiem że śliczne teraz ten Golf wygląda
klapek Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 no ładnie - tylko obróć te foty, bo niewygodnie się to ogląda
Rekomendowane odpowiedzi