Jump to content

Recommended Posts

Posted

oo szkoda myślałem że sie przyłozyli i zrobili coś na kształt czekolady itp no ale ja wole efekt od zapachów więc jestem ciekaw jak sie sprawdza na czarnych lakierach

Posted

Dla mnie zapach to sprawa drugorzędna, nie pachnie aż tak źle moim zdaniem. Aplikacja prosta, nie miałem problemów z docieraniem po 7-10 minutach. Efekt dla mnie rewelacyjny na moim czarnym lakierze BMW. Wrzucałem zdjęcia gdzieś na forum. ;) Kropelki też rewelacyjne, ogólnie ten wosk zostanie ze mną na dłużej. :good:

Tutaj fotki viewtopic.php?f=35&t=21283&p=645712#p645712

Posted

Zdjęcia były robione ile czasu po smalcowaniu :D ? I jak tam kolego z trwałością black'a? Mamy już prawie 4 tyg a jestem ciekaw czy dalej coś z niego zostało bo myślę nad zakupem ;)

Posted

Przepraszam, smalcowałem 3 czerwca, zdjęcia były robione 4-go. Dzisiaj mam zamiar umyć auto, sprawdzę jak kropelki i zrzut wody. ;)

Posted

Też jestem ciekawy czy coś się poprawiło w kwestii trwałości w stosunku do poprzednich nattysòw.

Posted

Tylko niech się pogoda nie spierdzieli to jak zacznie zachodzić słońce umyje auto. Dzisiaj 26 dzień od aplikacji. ;)

Posted

Czekamy na (foto)relację :D

Edit: a jeszcze pytanko czy to będzie pierwsze mycie od kiedy jest ten wosk czy już wcześniej myłeś?

Posted

Myłem jakieś dwa tygodnie temu, wtedy poszedł MD na auto.

Auta nie udało się wczoraj umyć, ale w nocy musiało popadać plus poranna rosa i zrobiłem fotki kropelek. Oceńcie sami.

87118eb2c6ce673cmed.jpg

788e5c325df2821dmed.jpg

76df610dbc4e6a1amed.jpg

2a97d22527c5f868med.jpg

5230d64433f44558med.jpg

Posted

Przez takie potraktowanie QD ja w swoim tescie robilem ponowna aplikacje nano sealanta by QD nie falszowal wynikow ...rownie dobrze mozna natysa reda psikac co tydzien po myciu BSD i pisac ze natys siedzi juz drugi rok :-]

Posted

Trzeba będzie znaleźć kawałek jakiejś starej maski i zrobić 50/50 z SG beads :D

Z tego co kojarzę PB nie robił testerów wosków prawda?

Posted

Robił.

Twarde (jeżeli można tak potraktować mały z zestawu)

i płynne...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Posted
650614 PB nie robił testerów wosków prawda?

Nieprawda. Masz testery EX i EX-P.

Masz rację kolego EX-P widziałem tester :oops:

Robił.

Twarde (jeżeli można tak potraktować mały z zestawu)

i płynne...

Mały z zestawu? Mógłbyś mi przybliżyć troszkę bardziej o co chodzi (w PB średnio moja wiedza jeżeli chodzi o kosmetyki)

A może tak się zapytam: czy idzie gdzieś kupić próbkę Black'a? (chodzi mi o jakiś sklep a nie o odkupienie na giełdzie)

Posted

Aktualnie nie ma nattysów w testerach w formie twardego wosku.

Są tylko w formie płynnej 118ml.

Posted

Były takie kartonowe zestawy testerów dostępne swego czasu.

Posted

Położyłem wosk dzisiaj drugi raz, odstawiam QD, będę myć raz w tygodniu, ewentualnie opłukiwać z kurzu. Zobaczymy co z tego wyjdzie.