Pajko Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Hey , cześć , czołem , dzień dobry Przyszedł czas pochwalić się Moją zabawką auto od nowości w Mojej rodzinie ( najpierw ojca teraz moja więc dalej pójdzie w ręce mojego syna ) Auto 9 lat temu przeszło gruntowny remont blacharski i zostało przemalowane z białego na ... bardziej biały z palety BMW Alpinweiss 3 . Od 2011 roku stało w garażu pod ścianą bez silnika , po tym czasie przyszedł czas na reanimację . Auto było dość mocno za brudzone w środku nie prane od jakichś 6 lat . Z racji że częściowo było rozbebeszone , wykorzystałem to odpowiednio . Relację podzielę na dwa etapy wewnątrz i zewnątrz . Wnętrze Przy doprowadzeniu wnętrza użyłem : APC - ADBL i SG RD Dressingi - MadCow Mango Souce , PB NL , 1z Pranie tapicerek - Nielsen Nap Low , RM760 , APC w.w Szyby - IPA , Megs CGC Skóry - Mydło Avel , Mydło szare , Gliptone Akcesoria - Masa MF , kilka pędzelków i szczotek - George Zaczynajmy to co najważniejsze czyli zdjęcia , tak wyglądało auto podczas początku zabawy , rozbebeszone w 40% Zabieram się do pracy Wyciągnięte plastiki umyte i odłożone do schnięcia . Wyciągam różne skarby z auta które zalegały w różnych miejscach , najciekawsze są nalepki Odpalam Jerzego i lecę z tematem Po godzinnym odkurzaniu wszystkich zakamarków , apc w ruch Później wpadłem w taki szał mycia i składania że zapomniałem o zdjęciach . Na gotowo więc czas na pranie tapicerek Pranie zajęło mi dwa dni po 4,5 h , taki był efekt pierwszego dnia po wypraniu przedniego fotela , boczków w prawej stronie oraz dywanu po prawej stronie Dzień II Efekt dnia drugiego i prania reszty wraz z podsufitką Tak to mniej więcej wyszło - słabe światło w garażu nie pozwala na lepsze zdjęcia Dokańczam mycie reszty plastików i nakładam dressingi Kierownica nadje się do ponownego obszycia ale na chwilę obecną musi wystarczyć jej porządne mycie i impregnacja A tak wygląda MF po najczystszej !! szybie Pisząc relację uświadomiłem Sobie że nie mam zdjęć całokształtu po - nadrobię obiecuję Zewnątrz oraz koła Z racji że koła miałem już gotowe wcześniej to była niezła okazja żeby je przygotować odpowiednio czyli położyć kwarc Deironizacja- Tuga zielona Opony - SG tyre black i SV Powłoka 4 Nano RP Pokazuje zdjęcia jednej felgi nie widzę sensu pokazywania wielu takich samych zdjęć Gotowe Koniec drobnicy , czas na lakier . Tak auto wyglądało. Nie myte od października 2011 roku . Czym działałem Deironizacja - Tuga zielona , MadCow Slayer , ADBL Vampire liquid Smoła-kleje itp - Prick Pre-wash i piany - MagiFoam rose - Blink - Tenzi pink Szampony- ADBL Shampoo Pro - SG S&B - Zymol Clear Szyby - IPA - Megs CGC - Rain X - Glaco Glinka - Soft 99 Woski - Zymol Destiny i coli Korekta - Menzerna 500 - Menzerna 2500 - Koch AntiHologram - Pady Flexi pomarańczowy i Nat czarny Jak widzicie na całym aucie był straszny syf najprościej pisząc , jak się później okaże ciężki do usunięcia . Widać że dużo czasu auto spędziło z rozebranym przodem - maska , zderzak i błotniki były magazynowane w innym pomieszczeniu Oczywiście musiało zacząć padać , zawsze tak jest w moim wypadku Pierwsze pianowanie mocno wodniste Szybkie usuwanie nalepek Kolejna piana tym razem już na 2 palce Piana robi swoje a ja zabieram do pracy pędzelek Po spłukaniu z daleka wygląda nie źle Jednak z bliska nie jest tak kolorowo , miałem nadzieję że ADBL da radę Nie widać tego na fotkach ale na całym aucie został osad , z którym nie dało rady walczyć niczym innym jak tylko czymś ściernym , myślę że HDC dało by temu radę , ale i tak miałem w planie lekką korektę . Z racji że biały to najmniej detailingowy kolor z korekty w trzech etapach jest nie wiele zdjęć . Mycie między pastami oczywiście było dlatego że czas mnie naglił fotki sobie odpuściłem , jest za to z finalnego mycia . I teraz mój dylemat Ene due rabe ... to było przeznaczenie Destiny położyłem w dwóch warstwach w odstępie 8 h . Wosk genialny zero wypacania się . Teraz kilka szczegółów Wnęki drzwi Tak to wygląda w całości w lepszą pogodę , acz kolwiek nie idealną bo jak zobaczycie oczywiście dopadła Mnie ulewa Myślę że jak na biały kolor jest naprawdę przyjemnie . Dzięki za wytrwałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 No i wreszcie biały jest biały, lakier wygląda super,oby służył jak najdłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek7155 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Fajna relacja nawet nią białym widać efekt teraz autko cieszy oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Relacja mnie się podoba miałeś co robić nie podoba mi się jedynie kładzenie wszystkiego na innych felgach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 635560 nie podoba mi się jedynie kładzenie wszystkiego na innych felgach mi też nie ale felgi idą do odnowienia na zimę więc nie było mi ich szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Jak zawsze relacja profi Kolor biały z gamy BMW ładnie się prezentuje na aucie. Brawo Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Rwie d..pe jak zawsze .Ładnie lakier odżył z tego osadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekrk Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Mega super relacja, z mojej strony ciesze się, że naklejki zrobiły out z auta teraz dużo lepiej. Ładne i przyjemne auto, ogrom pracy włożony a pytanie ode mnie, ta mazda od nowości jest u was? Kupiona w DE czy jak to? Bo przecież wcześniej nie dało się kupić Mazdy w PL co nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Super, dobre weekendowe wozidło I nawet ten biały kolor pasuje do auta wygląda kozak, żebyś jeszcze ogarnął spasowanie paneli z przodu!! I nałożył jakiś dressing na podszybie bo straszy bez kropelków... Czy to takie podszybie? A no i jeszcze mam pytanie... Piszesz najpierw o dressingach a potem pryskasz ze spriskiwacza prespray do prania boczków czy to poprostu tak ułożone foty? Nie czepiam się, podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crockett84 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Ładnie odżyła, zrobiona ze smakiem ta Mazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0rvette Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Mazda dobre auto. Biały od Bemki zawsze robi robotę. No i robota profi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu PatrioT Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 super to wygląda, dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roost Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Wosk nakładany rękoma - pełny kontakt właściciela z samochodem. Jak Twoje odczucie z pracą we wnętrzu adbl apc, rzeczywiście czuć go chemią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler113 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zacna robota, szkoda tylko ze finalne foty tak przetuningowales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-patrick- Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 pozamiatałeś! uwielbiam auta z lat 90tych. gleba jak dla mnie ciut za mocna, ale cała reszta na wielki plus! rozumiem, że te naklejki itp. to "błędy młodości" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
double-bart Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 co za motor tam siedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartOla Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 zdjęcia z pionowania mega, gleba i bryła auta felgi oplowskie szeroka stal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 635589 Ładne i przyjemne auto, ogrom pracy włożony a pytanie ode mnie, ta mazda od nowości jest u was? Kupiona w DE czy jak to? Bo przecież wcześniej nie dało się kupić Mazdy w PL co nie? Tak od nowości czyli od 1 kwietnia 1992 roku , ojciec kupił ja nową w salonie we Wiedniu , w tamtych czasach dziwnie wyglądało to auto na parkingu pod blokiem między polonezami i maluchami . Mam gdzieś nawet zdjęcie 635616 I nawet ten biały kolor pasuje do auta wygląda kozak, żebyś jeszcze ogarnął spasowanie paneli z przodu!! No właśnie tu mam problem , bo po leżakowaniu błotnik i maska nie wiem czemu ale się "odkształciła" kombinowałem na różne sposoby ale maska nie wiem czemu nie chce się zgrać tak jak powinna , będzie więcej czasu to pokombinuje bo mam jeszcze jeden pomysł 635616 I nałożył jakiś dressing na podszybie bo straszy bez kropelków... Czy to takie podszybie? po blisko 25 latach jest tak wygrzane że nawet dwie warstwy Koch'a NMPC nie dały rady . Ogólnie to szukam całej takiej na części bo moje nie które proszą się o wymianę jeżeli chodzi o plastiki i detale . 635616 Piszesz najpierw o dressingach a potem pryskasz ze spriskiwacza prespray do prania boczków czy to poprostu tak ułożone foty? Tak fotki widzę że nie chronologicznie 635644 Jak Twoje odczucie z pracą we wnętrzu adbl apc, rzeczywiście czuć go chemią? Trochę duszące ale czy czuć chemią nie jakoś bardziej niż inne 635662 rozumiem, że te naklejki itp. to "błędy młodości" ? Naklejki z czasów gdzie robiły wow - przypominam że auto stało 5 lat 635666 co za motor tam siedzi? Szatan heheeh fabryczne 2.0 około 115 koni 635679 felgi oplowskie szeroka stal? tak poszerzone na 8,5" i 9,5" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Super Widzę że destiny poleciał na lakier , zadowolony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiczek9518 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Pajko, Matryca do czyszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Świetna robota, zazdroszczę auta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Master Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Mazda Miazga Bardzo fajnie to wygląda. Coraz bardziej jestem przekonany do samochodów z lat 90tych. Jak ją skończysz będzie Dubai Style Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maverick86 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Super auto. W sedanie wygląda najlepiej . Biały kolor na tym samochdzie wygląda naprawde dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 No właśnie tu mam problem , bo po leżakowaniu błotnik i maska nie wiem czemu ale się "odkształciła" kombinowałem na różne sposoby ale maska nie wiem czemu nie chce się zgrać tak jak powinna , będzie więcej czasu to pokombinuje bo mam jeszcze jeden pomysł Ach. Lipa, i w ogóle dziwna historia... Jakis blacharz by tego nie ogarnął? po blisko 25 latach jest tak wygrzane że nawet dwie warstwy Koch'a NMPC nie dały rady . Ogólnie to szukam całej takiej na części bo moje nie które proszą się o wymianę jeżeli chodzi o plastiki i detale . Dziękówa Takie podszybie to może należałoby poprostu olać części używane i wykroić jedno z drukarki 3D ?? (taka myśl tylko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koder Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 635735 Szatan heheeh fabryczne 2.0 około 115 koni Na pewno nie 1.8? Pewne źródła podają inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi