mbieniek Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Spotkał mnie najlepszy z możliwych komplementów chyba. Sąsiad był przy odbiorze A3 etron, po czym stwierdził, że on też chce troche szajnu Na pierwszy ogień poszedł Golf niewiadomej generacji auto żony sąsiada. W ich opini stan Golfa był "dobry" - jak na jego wiek. Umówiliśmy ilość pracy i koszt, po czym doszło parę drobnych prac jak wetsand w jednym miejscu, dolewki lakieru w paru miejscach i zamalowanie jednego syfa. Żadna w zasadzie z tych prac nie nosi znamion detailingu, to chyba dla wszystkich jasne, jednak klient płaci i dostaje za co płaci - oprócz tego że to sąsiad to dostał parę bonusów Umówiliśmy się na eksperyment z CarPro Essence oraz Reloadem jako sealant. Do tego wycena auta będzie miała miejsce jesienią, jako że sąsiadka ma ochotę na X1 z rocznika 2017 "PREWASH" BH Autofoam 100ml + Tenzi Truck 100mm +PA "DEKON" BH Korrosol Pricktbort ValetPro Poly glinka żółta APC - ADBL PRO 1:10 MYCIE RĘCZNE ADBL ShampooPro Rękawica CG KOŁA BH Autowheel Shiny Garage Rubber and Tire Cleaner Megs Endurance ADBL APC pro 1:10 woda z szamponem SG S&B SZYBA - myłem wewnątrz tylko czołową 4nano Ass Shine CarPro Reload PROTEKCJA CarPro Essence CarPro Reload Koch NMPC Po przybyciu: W szparach gromadzony latami shite - dlatego też w pianie użyłem Trucka Sąsiad oczywiście przed "polerowaniem" umył karoserię i koła Niestety było na nich też coś brzydkiego, czarnego i małego Tym zajęła się później glinka Do roboty Prickbort Coś tam się działo Nie wiem co on kładł wcześniej na koła - chyba pastę kiwi co opone ożywi? Do detali mój pędzel Swiss Eel i mini woolie obs nie używam go do kół! Tylko do takich dziur I do grilla bo szlag mnie trafia jak widzę nalot w tych miejscach grilla Spłukane Suszenie nazwałbym wstępne "Wjazd na chatę" Niezupełnie AirForce Master Blaster Skalibrowane prawie że dokładnie - sprawdzam grubość sam dla siebie NIESPODZIANKA!! To zacząłem grzebać no i wygrzebałem No i patrzę na lakier Pachnie polerowaniem rękawem z flaneli z guzikami i pastą a la tempo A tutaj słupek po szybkiem teście Essencji Wszędzie z grubsza swirle ale dach cały w grubasach A to to chyba drzwi To robię Po trzech rundach na twardej gąbce i S3 Essence pokrywa Dnia następnego po pracy cisnę z Reloadem Tutaj dolałem nieco bazy i polerowałem również odrobinę S3 Nie idealnie ale przynajmniej nie rzuca się w oczy To dostałem od sąsiada I ostatnie czym się zająłem dwa brzydkie odpryski na tylnej klapie Przeleciane papierem 1500 Wypełnione lakierem bazowym w dwóch rundach, starte brzytwą i przepolerowane essencem. Tyle Efekt Sąsiad uradowany, mówi że nie spodziewał się, że tyle z tak starego samochodu można wycisnąć. Sąsiadka mówi że teraz to nie widzi powodu do sprzedaży Jest sobota, wracamy z zakupów około 12 sąsiad wystawił golfa na słońce i dokonuje obdukcji. I się śmieje jak to możliwe. Mówię, że od razu mogę zacząć walczyć z jego X3, ale to nastąpi dopiero za dwa - trzy tygodnie (jak nie wjedzie Mustang) - bo obecnie jest jeszcze bardzo mokro i błotno na przystani gdzie parkuje jego łódka. Mówi że nie miałby serca jeździć tam teraz świeżo napastowanym kabanem To wczoraj zacząłem walkę z własnym! Oczywiście mogłem zrobić więcej, rant klapy bagażnika był nieco obdarty, ale musiałem się zmieścić w budżecie czasowym - łącznie 9 godzin. Dziękuję za mnie i za Twój czas!
Gardor Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Kolejna świetna relacja gratuluje Co tam się stało koło drzwi że taki płat lakieru znikł ? Czekam na następne relacje
Kryman Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Świetna robota nie spodziewał się, że tyle z tak starego samochodu można wycisnąć. No tak ... bardzo stare
zajkos10 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 jak zawsze...kawal solidnej roboty taki sąsiad jak Ty to skarb
Blacha8 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2016 mbieniek, każdą Twoją relację ogląda się z uśmiechem na twarzy 633571 Sąsiad uradowany, mówi że nie spodziewał się, że tyle z tak starego samochodu można wycisnąć. Czekam na mustanga
grzybu Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Fajnie wyszło. Bardzo lubię Twoje relacje, na takich zapuszczonych, "zwykłych" autach. Pytanie mam, na jakich padach pracowałeś Essencem?
mbieniek Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2016 633574 Kolejna świetna relacja gratuluje Co tam się stało koło drzwi że taki płat lakieru znikł ? Czekam na następne relacje Dziękuję Ci bardzo. Ale gratulowac to nie ma czego Sam nie wiem co się zdarzyło. Nie ma żadnej szkody od zewnątrz, więc wydaje mi się, że to gąbkoleum tam poprostu się przetarło przez lakier i zaczęło sobie gnić Ogółem to zaczyna do mnie docierać nieco większy obrazek odnośnie VW. Ogólnie niepochlebne opinie na temat serwisu i złożenia aut. Zapraszam do PSB 633577 Świetna robota nie spodziewał się, że tyle z tak starego samochodu można wycisnąć. No tak ... bardzo stare Hehe a obydwoje na emeryturce co nie 633594 mbieniek, każdą Twoją relację ogląda się z uśmiechem na twarzy Czekam na mustanga Wiesz, perspektywa zależy od punktu siedzenia. On sam nie mógł sie powstrzymać przeciez i zmienił 6 letnie A6 na X3 >) Dziękuję bardzo , przed mustafą obczaj moją walkę z własnym 635948 Fajnie wyszło. Bardzo lubię Twoje relacje, na takich zapuszczonych, "zwykłych" autach.Pytanie mam, na jakich padach pracowałeś Essencem? A to już jakieś pokazywałem? Przepraszam, ale nawet nie pamiętam...Dodawałem jakiegoś niebieskiego Fokusa? Na tym konkretnie Golfozaurze obleciałem całego bez problemu padem pomarańczowym średnim MonsterShine kupionym w sklepie MrCleaner. Ktoś mi coś tam mówił kto to robi, ale niestety nie pamiętam. Pracowałem rotacją. https://mrcleaner.pl/pady-gabki-polersk ... om=listing I na tym lakierze nie zobaczyłem efektów negatywnych. Ale to jeden z tych co to dają sie pięknie kroić Schollem S3 jako one step... Na własnym używałem gąbki dwuwarstwowej Lake Country białej - i na rotacji nawet na minimalnych obrotach zostawiałem ślady. Dopiero DA załatwiło sprawę.
xXKrystianXx Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Super... robi wrażenie będę śledził twoje prace, aż miło się patrzy na profi robote. Pozdrawiam!!
ppwash Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2016 mbieniek, na jednej z opisem " Po trzech rundach na twardej gąbce i S3" to jest przetarcie ? Wygląda na dosyć głębokie, do blachy. Świetna relacja, jak zawsze
mbieniek Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Ale przecież ten opis odnosi się do plastikowego zderzaka po wetsandzie? To jaka blacha? Dzięki
ppwash Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Ale przecież ten opis odnosi się do plastikowego zderzaka po wetsandzie? To jaka blacha? Dzięki Mój błąd, źle popatrzyłem ;]
Wenega Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 musze się pożalić.. mam blokady w pracy pozakładane i nie widzę zdjęć cholera, a w domu córa tak zajmuje czas, że nie mam kiedy przeglądać.. zmień serwer zdjęć edit: dobra, pooglądałem (córka śpi od 15 minut )
mbieniek Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Nie mam możliwości kolego. Jestem dupa z technologii. Raz założyłem konto na PB i nie ogarniam nic więcej
Ipkol Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2016 Cześć, czy rozcieńczałeś tu Reload'a i czy miałeś jakiekolwiek problemy z plamami ?
mbieniek Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2016 Nie rozcieńczałem i miałem mazy ale potem sąsiad zmył je szamponem i było OK. Dalej leży chociaż w niektórych miejscach juz smutno.
Ipkol Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2016 Nie rozcieńczałem i miałem mazy ale potem sąsiad zmył je szamponem i było OK. Dalej leży chociaż w niektórych miejscach juz smutno. Dzięki z odp. No właśnie ja planuję na volvowski black sapphire położyć najpierw fusso 12mth, który potrafi "plamić", a na dodatek na to powiedzmy dla podkręcenia "shine'u" właśnie zapodać CarPro Reload. Sam już nie wiem czy to dobry pomysł. Żeby nie było offtopa. Dzięki mbieniek za wszystkie swietne relacji. Są dla mnie inspiracją do pracy. Trzymka !
mbieniek Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2016 od tamtego okresu używam wilgotnej fibry do nakładania i od razu panel po panelu scieram i nie mam problemów. Nie pryskam dużo.
Rekomendowane odpowiedzi