SzaKal Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 kornikos, A jak ty chcesz wyprać alcantarę ? alcantara to skóra, to się czyści a nie pierze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timur Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 kornikos, A jak ty chcesz wyprać alcantarę ? alcantara to skóra, to się czyści a nie pierze ... i tu sie kolego mylisz-alcantare mozna prac co do skóry za która ją bierzesz wiec wystarczy poczytac np wikipedie i masz opis-,,Alcantarę produkuje się z bardzo drobnych, w specjalny sposób splecionych mikrowłókien poliesteru i poliuretanu. Mikrowłókna te są nawet kilka razy drobniejsze od włosa ludzkiego. Poliester nadaje tkaninie wytrzymałość, a poliuretan miękkość.,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 hmm dziwne, ja alcantare zawsze czyszczę pianką przeznaczoną do tego celu, nigdy nawet nie pomyślałem żeby prać to jak tapicerkę materiałową ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornikos Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 kornikos, A jak ty chcesz wyprać alcantarę ? alcantara to skóra, to się czyści a nie pierze ... z tego co wyczytałem(na tym forum) tapicerke z alcantary można prać.Pisał o tym chyba muzycom w temacie o czyszczeniu alcantary (osoba ta sprawia wrażenie że wie o czym mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 kornikos, http://sklep.lederzentrum.pl/srodek-do- ... -p-39.html Zobacz sobie to właśnie strona od muzycom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baccara Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 dziś w macro zainwestowałem w Karchera WD 3200 jutro pierwsze testy to coś naskrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 baccara, gdybyś mógł napisać po przetestowaniu jak działa funkcja wydmuchu-może być to fajna sprawa do suszenia zakamarków do ktorych nie jesteśmy w stanie dotrzeć po umyciu auta. Byłbym wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baccara Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 no problem... będę w środę robił Subaru Forester'a to przy okazji przetestuję i się pochwalę przemyśleniami na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 dziś w macro zainwestowałem w Karchera WD 3200Obrazek jutro pierwsze testy to coś naskrobię będę zamawiał podobnego sprzęta WD 3300 z katologu nagród BP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Mam co prawda WD 5.400 tez z funkcją wydmuchu i działa bardzo dobrze, lukwawa używam do wydmuchiwania wody z lusterek i zakamarków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Mam co prawda WD 5.400 tez z funkcją wydmuchu i działa bardzo dobrze, lukwawa używam do wydmuchiwania wody z lusterek i zakamarków Dzięki, dobrze wiedzieć, że zdaje to egzamin-zawsze mam kłopoty z wodą w okolicy lusterek, tablic rejestracyjnych, wnęk drzwiowych, etc. Pewnie zna ten kłopot każdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baccara Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 zdecydowałem się na ten model gdyż szkoda mi marnować miejsca na kolejny gadzet w postaci kompresora do wydmuchiwania wody... mam nadzieję że się sprawdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argus Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Mam od roku karchera WD3200 i jestem z niego bardzo zadowolony. Prosty model, bez żadnych bajerów ale za to leciutki, poręczny, pojemny i dobrze ciągnie jak na swoją moc (wydmuchem się jeszcze nie bawiłem). A i używam go bez worka papierowego. Kupiłem tez zapasowy filtr ale producent przewiduje mycie filtra, co bardzo przedłuża jego żywotność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baccara Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Dziś miałem okazję go przetestować przy okazji mycia auta i silnika... szału nie ma ale daje radę... ogólnie jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_gg Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 Artur ile ten Karcher w Makro kosztuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baccara Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 280 plnów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 a do mnie przed chwilą kurier przywiózł Karchera WD 3.300 M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 rogo napisz jak sie sprawuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 ja mam karchera 3300 i nie daje rady z odkurzaniem samochodów chce kupić mocniejszy odkurzacz ale nie wiem jaki Patrze na dane techniczne to te drogie po 1 tyś zł maja takie same parametry co mój tzn. mój ma 68l/s a drogie maja tyle samo albo nawet mniej o co tu chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 "krzysztof"]ja mam karchera 3300 i nie daje rady z odkurzaniem samochodów co znaczy "nie daje rady" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 znaczy że nie daje rady z wyciągnięciem piasku z podłogi w samochodzie trzeba godzine odkurzacz samochód żeby było czysto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Po zastosowaniu wąskiej turboszczotki wyczesującej piasek nic się nie polepszy ? Ja w domu mam jeszcze starego rainbow-a, naprawdę dobrze sobie radzi, końcówka działa na zasadzie trzepaka aż widzę jak drobiny fruwają delikatnie nad powierzchnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 używam tez turboszczotki ale nic z tego bo turboszczotka nie dojdzie w zakamarki i zgięcia w podłodze a tam jest najwięcej piasku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogo Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 używam tez turboszczotki ale nic z tego bo turboszczotka nie dojdzie w zakamarki i zgięcia w podłodze a tam jest najwięcej piasku szczelinowa ssawka i co parę chwil trzeba "przetrzepac" dywan i dalej ssac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinrock Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 znaczy że nie daje rady z wyciągnięciem piasku z podłogi w samochodzie trzeba godzine odkurzacz samochód żeby było czysto Żaden odkurzacz ci nie wciągnie tego piasku więc zmiana na lepszy nic tu nie da. Niestety ziarenka po jakimś czasię są mocno wbijane w podłogę i musiał byś mieć naprawdę mocny (i drogi) odkurzacz żeby to ruszyć, chociaż i tak nie jestem do końca pewien czy dałby rade Najlepszym wyjściem jest dobrze odkurzyć, a potem przeprać podłogę za pomocą odkurzacza piorącego (może być sama woda), a po jej przeschnięciu odkurzyć jeszcze raz Jakiś czas temu walczyłem z mega brudnym audi (samo odkurzanie zajęło mi 3h) i tym sposobem doprowadziłem podłogę pod siedzeniem kierowcy do niemal idealnego stanu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi