Jump to content

Recommended Posts

Posted

Spotkałem się z samochodem który został polakierowany plastidipem ,ktoś miał już z tym styczność?

Czy jest jakaś chemia do tego przystosowana żeby nie popłynął?

• Administrator
Posted

Masz przerąbane. Męczyłem się dwa dni 2 osoby żeby to cholerstwo usunąć. Skrobaliśmy raz przy razie bo żadna chemia nie dawała rady. Mam wszystko udokumentowane jeśli byś chciał zobaczyć.

Posted
Masz przerąbane. Męczyłem się dwa dni 2 osoby żeby to cholerstwo usunąć. Skrobaliśmy raz przy razie bo żadna chemia nie dawała rady. Mam wszystko udokumentowane jeśli byś chciał zobaczyć.

A na felgach jak wyglada sprawa miales moze stycznosc , mam aktuanie passata i na feldze jest czarny plastdip ;/ trzeba usunac ... jakas wskazowka ?

Posted

Plastidip powinien schodzić całymi płatami. Nadrywasz warstwę Plastidipa i ściągasz całość.

Miałem to samo na kasku i ładnie schodziło. Może to jest kwestia powierzchni pod spodem? Felgi potrafią być naprawdę chropowate i dlatego może ciężko schodzić.

Posted

Próbowałeś Prickbort? Powinno "działać":

• Administrator
Posted

Tak. Próbowałem. Mazal sie i kleił. Nasz nie był gumowaty.

Wszystko zależy ile PD siedział na lakierze. Pomalowane było całe auto i koła. VW Touran znany wąskiej grupie osób.

Posted

W sumie moja wina źle sprecyzowałem pytanie. :kox:

chodziło mi o konserwację samochodu polakierowanego plastidipem słyszałem że można plakiem vaniliowyn

ale może ktoś miał do czynienia juz z takim wynalazkiem i zasugerował by coś innego :)

A propo zeskrobywania go słyszałem że polany olejem napędowym spływa jak wściekły ale osobiście niewidziałem.

Arek a zdjęcia chętnie bym zobaczył .

• Moderator
Posted

Zapodaj.chetnie zobacze :)

Posted

Po plaku będziesz zbierał kurz z całej okolicy, zaletą plastidipa nie jest przypadkiem mat ? Po plaku efekt będzie zgoła inny

Posted

Ja za to mam dobre doświadczenia z Plastidipem, schodził z grilla jak folia, natomiast Plastilak to była tragedia.

Posted

Panowie gdzie idzie kupić plastidip w Poznaniu lub Warszawie?

Don't be the same, be better.

Posted

no wkłaśnie wwa i poznań nie ma , dlatego pytam, bo lista dystrybutorów też nie jest aktualna..

Posted
no wkłaśnie wwa i poznań nie ma , dlatego pytam, bo lista dystrybutorów też nie jest aktualna..

Szukałem ostatnio w W-wie i nie znalazłem, zostaje chyba tylko kupić przez internet.

Przez to skusiłem się na plastilaka i żałuję...

Posted
Od siebie dodam, że plastidip bardzo dobrze schodzi po posmarowaniu woskiem ;)

Czyli na plastidip nie kłaść lepiej wosku?

Don't be the same, be better.

Posted

Nie, cały by zszedł :P Ostatnio używałem Prick'a do usuwania i powiem że wosk działa tylko trochę gorzej no i pewnie jest to mniej opłacalne :)

• 10 months later...
Posted

Odgrzewając temat-parę dni temu ściągałem dipa z całego samochodu (biały mat) po 3 latach, schodził całymi płatami, tak jak na filmikach na YouTubie. Z ciekawości spytałem u polskiego dystrybutora, Plastidip-pl, kiedy mogą wystąpić przypadki jak opisane powyżej: mało warstw (np. 3), dodawane jakieś barwinki lub substancje obcego pochodzenia lub podróbki. Poza tym mają środek chemiczny do rozpuszczania dipu, gdyby ktoś potrzebował.