Fryzur Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Spotkałem się z samochodem który został polakierowany plastidipem ,ktoś miał już z tym styczność? Czy jest jakaś chemia do tego przystosowana żeby nie popłynął?
Administrator AreK Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Masz przerąbane. Męczyłem się dwa dni 2 osoby żeby to cholerstwo usunąć. Skrobaliśmy raz przy razie bo żadna chemia nie dawała rady. Mam wszystko udokumentowane jeśli byś chciał zobaczyć.
_Shadow Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 AreK, koledze chyba chodziło o środek do czyszczenia a nie zerwania plasti
boT Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Masz przerąbane. Męczyłem się dwa dni 2 osoby żeby to cholerstwo usunąć. Skrobaliśmy raz przy razie bo żadna chemia nie dawała rady. Mam wszystko udokumentowane jeśli byś chciał zobaczyć. A na felgach jak wyglada sprawa miales moze stycznosc , mam aktuanie passata i na feldze jest czarny plastdip ;/ trzeba usunac ... jakas wskazowka ?
Błaszu Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Plastidip powinien schodzić całymi płatami. Nadrywasz warstwę Plastidipa i ściągasz całość. Miałem to samo na kasku i ładnie schodziło. Może to jest kwestia powierzchni pod spodem? Felgi potrafią być naprawdę chropowate i dlatego może ciężko schodzić.
KingKong Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Masz przerąbane. Męczyłem się dwa dni 2 osoby żeby to cholerstwo usunąć. Skrobaliśmy raz przy razie bo żadna chemia nie dawała rady. Mam wszystko udokumentowane jeśli byś chciał zobaczyć. Próbowałeś Prickbort? Powinno "działać":
Administrator AreK Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Tak. Próbowałem. Mazal sie i kleił. Nasz nie był gumowaty. Wszystko zależy ile PD siedział na lakierze. Pomalowane było całe auto i koła. VW Touran znany wąskiej grupie osób.
Fryzur Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 W sumie moja wina źle sprecyzowałem pytanie. chodziło mi o konserwację samochodu polakierowanego plastidipem słyszałem że można plakiem vaniliowyn ale może ktoś miał do czynienia juz z takim wynalazkiem i zasugerował by coś innego A propo zeskrobywania go słyszałem że polany olejem napędowym spływa jak wściekły ale osobiście niewidziałem. Arek a zdjęcia chętnie bym zobaczył .
Moderator Domel Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Masz przerąbane. Męczyłem się dwa dni 2 osoby żeby to cholerstwo usunąć. Skrobaliśmy raz przy razie bo żadna chemia nie dawała rady. Mam wszystko udokumentowane jeśli byś chciał zobaczyć. Zapodaj.chetnie zobacze
Paweł636 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Po plaku będziesz zbierał kurz z całej okolicy, zaletą plastidipa nie jest przypadkiem mat ? Po plaku efekt będzie zgoła inny
Ari Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Ja za to mam dobre doświadczenia z Plastidipem, schodził z grilla jak folia, natomiast Plastilak to była tragedia.
michulek Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Panowie gdzie idzie kupić plastidip w Poznaniu lub Warszawie? Don't be the same, be better.
Paweł636 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2016 michulek, Bez jaj odpal google szukaj ew. allegro i odbiór osobisty.
michulek Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2016 no wkłaśnie wwa i poznań nie ma , dlatego pytam, bo lista dystrybutorów też nie jest aktualna..
kubajabko Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Od siebie dodam, że plastidip bardzo dobrze schodzi po posmarowaniu woskiem
Cendra Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 no wkłaśnie wwa i poznań nie ma , dlatego pytam, bo lista dystrybutorów też nie jest aktualna.. Szukałem ostatnio w W-wie i nie znalazłem, zostaje chyba tylko kupić przez internet. Przez to skusiłem się na plastilaka i żałuję...
michulek Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Od siebie dodam, że plastidip bardzo dobrze schodzi po posmarowaniu woskiem Czyli na plastidip nie kłaść lepiej wosku? Don't be the same, be better.
kubajabko Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Nie, cały by zszedł Ostatnio używałem Prick'a do usuwania i powiem że wosk działa tylko trochę gorzej no i pewnie jest to mniej opłacalne
cihy Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2017 Odgrzewając temat-parę dni temu ściągałem dipa z całego samochodu (biały mat) po 3 latach, schodził całymi płatami, tak jak na filmikach na YouTubie. Z ciekawości spytałem u polskiego dystrybutora, Plastidip-pl, kiedy mogą wystąpić przypadki jak opisane powyżej: mało warstw (np. 3), dodawane jakieś barwinki lub substancje obcego pochodzenia lub podróbki. Poza tym mają środek chemiczny do rozpuszczania dipu, gdyby ktoś potrzebował.
Rekomendowane odpowiedzi