poorboy Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 W kwestii paczkomatów - za kilka dni będzie dostępna taka opcja dostawy. ktrade.pl - nie jest stroną docelową, kończymy pracę nad timetoshine.pl Prace nad dystrybucją trwają - nie od razu Kraków... Dodane po 35 sekundach: Piana będzie dostępna także w opakowaniu 5L.
GR_BKP Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Jak ktoś ma papierki to proszę o sprawdzenie pH tej piany Od lewej do prawej: to, co ląduje na aucie z PA; roztwór 100ml piany i 900ml wody w PA; koncentrat.
grzybu Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Czyli co, pH 8-9? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
MatthewG Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 GR_BKP, dzięki. Ciekawie to wygląda na tym zdjęciu.. Mogłeś dorzucić jeszcze zdjęcie skali i kolorów na niej.
GR_BKP Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Jak nie zapomnę, to wrzucę wieczorem lub jutro. Na szybko, to papierki takie, jak na aukcji 5916302621.
grzybu Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 W końcu nadarzyła się okazja by przetestować porządnie pianę. Auto stoi pod chmurką, od ostatniego mycia na dwa wiadra minęło 2tygodnie, w tym czasie zrobiłem około 700km, w tym czasie było płukane raz na bezdotyku. Z góry przepraszam za jakość zdjęć - robione na szybko telefonem. Na lakierze leży umierające Fusso położone w październiku, wspomagane CG V07. Po ostatni weekendzie i wizycie w Krk, wróciłem z takimi niespodziankami: 1. Maska (białe kropki to piana, którą zacząłem kłaść na boku): - ładnie mnie przyatakowały 2. Bok: Piana nanoszona za pomocą Maestro Foamer 2L, 3 filce. na całołość wlałem 90ml piany. No to lecimy: 3. Bok: 4. Maska: Po około 5minutach: 5. Bok: 6. Maska: Płukanie i szybki przelot by zrzucić jak najwięcej wody i sprawdzić efekty: 7. Maska: Całe ptasie guano ładnie zeszło, nic nie zostało 8. Bok: Tu też wyszło nieźle jak na bezdotykowe mycie. Co do wpływu na LSP, to z powyższego test trudno to stwierdzić, bo auto przydało by się wymyć porządnie z szamponem. Było to moje drugie mycie tą pianą, za pierwszym razem myłem auto około 3 dni po myciu na dwa wiaderka i aplikacji QD, wtedy ładnie kropelkowało i zrzut wody nie pogorszył się. Podsumowując: - piana bardzo skuteczna, domywanie na bardzo wysokim poziomie, przy minimalnym zalecanym stężeniu - długo utrzymuje się na lakierze - Unikalny i przyjemny zapach. Dziękuję za możliwość przeprowadzenia testu i czekam aż wejdzie do sprzedaży.
wujek84 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Ta piana faktycznie może być jedną z lepszych propozycji do mycia wstępnego samochodu, gdyby jeszcze była 100 % pewność do neutralnego ph to byłaby bajka
GR_BKP Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 W tym poście viewtopic.php?p=344597#p344597 jest zdjęcie papierków Magi i Angelwax - tego, co ląduje na aucie z marolexa, a jakoś chyba nikt nie powie, że Magi jest be No ale jeszcze parę razy ludzie użyją i za kilka tygodni będzie wszystko wiadomo
maciek-drummer Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zastanawiam się nad zakupem. Dotychczas używałem piany SG Fruit i PH tam było 7. Czy PH 8-9 będzie faktycznie mocno wpływało na wosk czy raczej mu nic nie będzie?
wujek84 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zastanawiam się nad zakupem. Dotychczas używałem piany SG Fruit i PH tam było 7. Czy PH 8-9 będzie faktycznie mocno wpływało na wosk czy raczej mu nic nie będzie? Jesteśmy w podobnej sytuacji, także zastanawiam się nad zakupem i też używam SG Fruit, wydaję mi się, że SNOW WHITE może lepiej domywać no i ten zapach, który podobno jest niezły .. lecz waham się przed zakupem jedynie ze względu na to PH, lecz może warto kupić i samemu to sprawdzić bo cena produktu jest dość przystępna bo za litr ok 40 zł..mógłby producent też wypowiedzieć się na temat PH, lecz jakby było neutralne PH to powinno być to zaznaczone na etykiecie produktu :)
Moderator krd Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Jak chcecie neutralny prewash to macie w ofercie Bubbles. Snow White jest pianą delikatnie zasadową - lepiej domywającą z możliwym podjadaniem wosków (ja nie stwierdziłem).
maciek-drummer Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Jak chcecie neutralny prewash to macie w ofercie Bubbles. Snow White jest pianą delikatnie zasadową - lepiej domywającą z możliwym podjadaniem wosków (ja nie stwierdziłem). Krzysiek to w takim razie kultowa Magi Foam też jest delikatnie zasadowa? Każdy ją tu chwali, że nie ma sobie równej, a jednak PH ma wyższe. Zostanę chyba przy sprawdzonej SG.
GR_BKP Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2016 A nie widzicie na moich zdjęciach papierków, że to, co ląduje na aucie "nie ma problemu PH"? W weekend, jak będzie czas i pogoda na mycie, to zrobię Wam zdjęcia papierków obok siebie TT i SG.
maciek-drummer Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 637829 A nie widzicie na moich zdjęciach papierków, że to, co ląduje na aucie "nie ma problemu PH"? Widzimy i to nie jest 7. Więc tak zapytałem czy jeśli jest 8 czy nawet 9, czy będzie jadło wosk.
GR_BKP Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2016 8? 9? dla ledwo zmienionego koloru papierka? Inna sprawa - nie jestem chemikiem, nie wiem czy to PH zjada wosk. Niech się chemicy wypowiedzą. Fastfoam i Magifoam, podawana z zdecydowanie większym PH jakoś tego wosku nie zjada.... Jedno wyjaśnienie, bo może ktoś nie wyłapie - ten test Fastfoam i Magifoam, ktróry linkowałem - piana podawana była Marolexem, więc i stężenie, które ląduje na aucie jest większe niż pianownicy PA.
Blacha8 Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Witajcie! Moja kolej na napisanie kilku słów dotyczących tejże aktywnej piany. Miałem przyjemność sprawdzić Snow White dzięki uprzejmości poorboy. Nastawiałem się na sprawdzenie Bubbles2 w formie pre-wash, natomiast dostałem Snow White. Stąd moja zwłoka, ponieważ nie chciałem testować na świeżo położonym wosku. Nadszedł dzień w którym wosk już dogorywał (wcale go nie było), więc postanowiłem zrobić relacje. Kilka słów ode mnie: Na aucie "hodowałem" brud ok 3 tygodnie, nie było płukane na bezdotykowych. Auto trzymane pod chmurką, pogoda głównie deszczowa. Trochę się tego nazbierało Co do piany- Niesamowity, dobrze wyczuwalny zapach landrynek. To jest pierwsze spostrzeżenie którego nie da się pominąć, ponieważ zapach wręcz bije w nos i jest bardzo przyjemny. Piana wychodzi z PA dosyć gęsta (chyba jak zawsze ), leżała na aucie ok 8 minut. Bardzo dobrze się utrzymuje i nie ścieka zaraz po nałożeniu. Domywanie na wysokim poziomie, niewiele brudu zostało dla rękawicy. Porównując do innych pian z którymi miałem do czynienia, ta domywa najlepiej. Każdemu mogę śmiało polecić
poorboy Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Dzięki za test. Podpowiem że produktu TTS już niebawem będą dostępne w sklepach autodrogeria.pl i showcarshine.pl
GR_BKP Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Kończąc z mojej strony temat PH na papierku. Od góry AutoBrite Magifoam Time To Shine Snow White Shiny Garage Fruit Snow Foam 2015 Od lewej do prawej Koncentrat w butelce, roztwór 450ml wody i 50ml piany, to co ląduje na aucie po przejściu przez myjkę i pianownicę PA Jedno wyjaśnienie -na zdjęciu, w przypadku TT i SG, to co ląduje na aucie wygląda "gorzej" niż roztwór, ale tak nie jest. bo dotknięciu do piany paski praktycznie nie zmieniają koloru, ale musiały poczekać do zdjęcia na pianowanie Magi i leżały dłuższy czas w pianie (zgarnęły ze sobą trochę z auta i tak podmakały). Chemik ze mnie żaden, ale skoro Magi ma opinię bezpiecznej dla wosków, to samo PH chyba o niczym jeszcze nie świadczy... PS. SG trochę dłużej utrzymuje się na aucie niż TT, domywanie odwrotnie. Magi leży dłużej niż dwie pozostałe, ale bezpośredniego porównania z domyciem jej nie robiłem
maciek-drummer Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Czyli śmiało można stwierdzić, iż PH piany na aucie SG i TT jest takie samo. To w takim razie i wosk nie będzie naruszony
Moderator krd Opublikowano 9 Maja 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2016 Można stwierdzić, że samo PH nic nie mówi o podjadaniu wosków
wiggly Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2016 Dzięki za testy Zauważyłem, że w ofercie są 5l baniaki Już chyba wiem jaka będzie następna piana jaką kupie
SzymonVWGolf Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 A czy ktoś testował Time to Shine Bubbles2 Pro Shampoo and Pre-wash, jako właśnie aktywną pianę? jak się spisuje jako aktywna piana?
GR_BKP Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Bez kitu, zerknij w test tego szamponu.
powalla Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Podaj mu link bo kolega z tych co nigdy nie szukaja ...
Rekomendowane odpowiedzi