Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Założyłem podobny wątek na AKP [ Audi klub Polska]. Wydaje mi się iż tutaj jest ona bardziej odpowiedni :) w końcu nie tuzinkowo podchodzimy do swoich aut :).

Jak zwracacie komuś uwagę aby się nie obraził?

Co zrobić aby ktoś nie pakowały "pupy" na auto ?

Liczę na wsze obszerne wypowiedzi ?

PS: Może tylko ja jestem taki dziwny ale w zasadzie w ogóle nie opieram się o auto, czyjeś jak i swoje.

Posted

Obszerne wypowiedzi ?

A nad czym tu się rozwodzić ? " Słuchaj, mam fetysz na punkcie swojego samochodu i nie cierpię jak ktoś się o niego opiera. Rozumiesz sytuację ? :) " Na luzie, bez niepotrzebnej spiny. To Twoja własność i jeżeli ktoś wykazuję się chociaż odrobiną kultury to na pewno zrozumie.

Posted

Krótko i na temat wyp******j :D A na poważnie to kolega Sanchez77 wyjaśnił temat. Kolego, koleżanko nie opieraj się o auto bo lakier porysujesz i możemy się pogniewać.

Posted

Najgorzej jest na zlotach i spotach. Dodatkowo pakowanie swoje dup* na fotel kierowcy z takim impetem że mało co skóra nie pęknie. No i jeszcze oglądanie środka bez wchodzenia z opieraniem się pięściami o siedzisko [najgorzej jak jest ze skóry] ;/.

Posted

Krótko i węzłowato - nie opieraj się o mój samochód.

Najgorsi są totalni laicy uważający że to "tylko lakier" i "tempem se nawoskuj". Trafiłem kiedyś na mechanika który położył klientowi na masce upaćkany olejem klucz a później wytarł to jakąś szmatką..no i w trakcie rozmowy stał w swoim olejowym ancugu oparty o jakiś samochód klienta.

Posted

u mnie i tak wszyscy już wiedzą, że auto to nie jest podpórka. A co do nieznajomych to i tak mam chyba łatwiej będąc kobietą, bo wystarczyło do tej pory powiedzieć zwyczajnie " jeśli zamierza się Pan właśnie oprzeć o mój samochód to odradzam" :D tak specjalnie napisałam "zamierza" bo jak jestem na jakichś zlotach/spotach Tolkiem to nie spuszczam go z oczu i widzę jeśli ktoś coś próbuje zrobić :D tak wiem mam świra :kox:

Posted

Fajnie, jednak nie jestem sam.

Chociaż na zlocie chciało by się porozmawiać ze znajomymi, zawrzeć nowe znajomości a nie ciągle pilnować auta.

Może słupki z czerwoną taśma do ookoła auta :D ?

Posted

U mnie i tak wiedzą, że mam świra na punkcie auta. W dodatku twierdzą, że "nawet nie można w nim oddychać"... No a jak ktoś jeszcze nie wie, że nie wolno się opierać, wystarczy powiedzieć "bier te łapy", po czym następuje wielkie zdziwienie "o co kaman" :D

Posted

Dorośli to jeszcze, ale jak brat przyjeżdża z dziećmi i się ganiają wkoło zostawiając odciski gdzie popadnie... :dontknow:

A gorzej mnie denerwują wszędobylskie koty jak gdzieś pojadę i parkuję na powietrzu, rysują jak z premedytacją :wallbash:

Posted

Ludzie z reguły wykazują się zrozumieniem, trzeba jedynie szybko zareagować jak tylko ich dupska znajdą się niebezpiecznie blisko błotnika, wystarczy "proszę nie siadaj na samochód" i już. Jak auto jest zadbane to gostek sam dojdzie do wniosku, że byłby to nietakt.

Co do kotów jednak to pamiętam kiedyś ojciec podjechał do biura po dokumenty, wyszedł i zastał kota wylegującego się na ciepełku. Huknął tylko "a kysz!!!" i to był ten moment kiedy wiedział już, jak bardzo zj***ł... Kot startował jak scooby-doo z kreskówki a to co zostawił na masce to ino pamiętaj...

• 2 months later...
Posted

Mnie też uj strzela jak się opierają, najlepiej zająć ich czymś i szybka zmiana sytuacji: patrz co mam nowego :kox: i wszyscy hejaaa co co co co :good: Tylko na niektórych to nie działa i nie często mam coś nowego :roll:

Posted

No jest to maskaryczny problem. Ja zawsze grzecznie prosze aby się nie opierać,a niektórzy to się już ze mnie śmieją,żebym wodą nie mył auto bo woda rysuje :D

Posted

O dzieci to raczej nie powinniśmy być zli, to nasze kochane pociechy a auto to tylko kupa złomu.

Jeśli dziecko oprze się o samochód nie powiem nic, ale jeśli dorosły siada z dupskiem na masce to jasno i wyraźnie daje do zrozumienia że ma zabrać swoje 4 litery z wyjątkiem paru ważnych osób, nie popadajmy w paranoję.

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Posted

Ja dzisiaj kulturalnie na serwisie klimy gdy pan chciał na dachu położyć maszynke do ozonowania powiedziałem że nie ma opcji :wallbash: Najgorsze to że oddasz auto gdzieś na warsztat i nie masz pojęcia i lepiej żebyś nie wiedział/ła jak z nim postępują. :thumbdown:

• 3 months later...
Posted

Najważniejsze to podejść do sprawy z kulturą i bez nerwów, a nawet się trochę "ośmiać". Ludzie mądrzy zrozumieją, błazny nie przestaną się nabijać, ale i tak zależy nam na tej pierwszej grupie ;)

Posted
640322 z wyjątkiem paru ważnych osób,

Czyli komu pozwalasz siadać na masce? Może mi, w sumie trochę ważny jestem, wielokrotnie byłem w komisji, no i w klasztorze.

Posted

Ja miałem taką sytuacje że tata przyjechał do mnie jak robiłem samochód w garażu i coś tam oglądał zauważył magnes w długopisie do wyciągania rzeczy z trudno dostępnych miejsc i tak ogląda ogląda i nagle dotkną do maski :oops: zagotowałem się normalnie :D

powiedziałem co robisz przecież rysujesz mi auto

zresztą siostrze też powiedziałem że jak jeszcze raz piz....e mi drzwiami to będzie jeździła w bagażniku przynajmniej będę pewien że nie trzaśnie bo sam będę zamykał i otwierał

tak wiem że mam świra i już rodzina wie :D

Posted

Nie ma opierania się o moje auto, siadania na masce, jedzenia i picia podczas jazdy gazowanych napoi, trzaskania drzwiami, włażenia z zaśnieżonymi buciorami. Nie i koniec. Nikt tego nie sprząta, tylko ja,więc wymagam. Jak czasami widzę auta kolegów, gdzie dzieciaki upaćkają tapicerkę lodami a plastikowe osłony progów butami bo się nóżki podnieść nie chce, to nawet już się nie wypowiadam, jak ktoś lubi chlew, jego sprawa.

Znajomy ma na moto naklejkę : To nie jest Iż, jedzie 300km/h, za siadanie wale w ryj, itp. -powinni takie robić do auta :D