bienek Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Mam ostatnio trochę wolnego czasu i przeglądając dysk, znalazłem trochę zdjęć z jednej dosyć ciekawej korekty. W sierpniu szwagier mojego wspólnika zgłosił się do mnie, żeby ogarnąć trochę jego samochód. Auto jak większość tych mercedesów miało problem z korozją, więc potrzebowało pomocy lakiernika, niestety stan lakieru jaki po sobie zostawił daleki był od ideału i trzeba było trochę defektów usunąć. No fajnie, że w końcu inny kolor niż kolejny odcień czerni Środki i narzędzia: Mycie i dekontaminacja -Piana Bays Wash -Tenzi Prix -Prickbort -glinka BH -szampon SG S&B Korekta -menzerna 400 -menzerna 2500 Maszyny -Flex -DA 21 -DA krauss Zabezpieczenie -Zymol Glasur Auto przyjechało nawet dosyć umyte, trochę tylko waterspotów, ale nic poważniejszego jeśli chodzi o zabrudzenia. Jeśli chodzi o stan lakieru to niestety było już dużo gorzej. Nie wiem co się stało, ze zdjęciami z mycia i dekontaminacji. Może ich wcale nie robiłem bo tak jak pisałem, auto nie było mocno zapuszczone więc szybko i bezproblemowo się mycie uwinąłem. Mam tylko jedną fotkę, jak krwawi felga Po umyciu pojawiło się słoneczko i jeszcze lepiej można było zauważyć w jakim złym stanie był lakier w dużej mierze uszkodzony przez samego lakiernika. Pełno hologramów i jakiś dziwnych zmatowień. No i czas na korektę Przed i po Klapa przed i po I kilka 50/50 na klapie Bardzo mocno zniszczona była maska Błotnik przed i po W zasadzie w większości przypadków w robotach po lakierniku zawsze zastaje jakieś uszkodzenia. Tutaj uszkodzone lusterko i przebicie pod lusterkiem Dalej standard swirle i zapylenie pod klamkami. Nie chciało się mu demontować klamek do lakierowania pod spodem pojawił się potężny "overspray". Dalej kilka fajniejszych 50/50 i efektów przed i po. Tył i klapa była wybitnie zmasakrowana, straszne zapylenie, które było mega chropowate. Musiałem użyć papierów, aby sobie z tym poradzić. Prawy błotnik był też mocno zmatowiony, tak, że nie było na nim praktycznie wcale połysku. I czas na finał. Auto posmarowane glasurem i trochę się skubany pocił, więc na niektórych ujęciach widać delikatne hologramiki z niedotartego wosku po wypoceniu. Zwykle robię sporo zdjęć w czasie roboty, a zbyt mało pokazuje finałowy efekt. Tutaj trochę odwrotna proporcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Wyszło świetnie Niektóre miejsca "przed" wyglądają jak po tarciu druciakiem Zdradzisz kombinację jakiej użyłeś do cięcia (jakie pady) i ile Ci zajęła całość prac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Nie jestem pewiem bo to było kilka miesięcy temu, ale chyba białego royala używałem do cięcia. A całość trwała chyba ok 4 dni, musiałem się wyrobić w określonym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Fajnie wyszło, dobra robota Jedynie mozna sie przyczepic do tego, ze nie jest to W211 tylko W203 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 W211 tylko W203 Już poprawiłem. Tak sobie oznaczyłem folder i bezmyślnie przepisałem tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cendra Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Fajna robota Jedyne co to trzecie światło stop prosi się o odświeżenie/wymianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkside Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Naprawdę pięknie wyprowadzony lakier, super efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ładny efekt końcowy, powiedź jak sie pracuje z lakierami mercedesa ? mam kilka do zrobienia i zastanawiam sie czego użyć.. ale widze ze 400 i 2500 ładnie sobie poradziły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jeżeli nie trafisz na lakier ceramiczny, to akurat te, które robiłem całkiem dobrze się polerowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 10 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ciekawy kolor, w cieniu wygląda na bardzo ciemny, ale jak tylko zaświeci słoneczko... Konkretnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 10 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 krd, Niebieski to mój ulubiony kolor i faktycznie w słońcu robią te kolory szał. Ostatnio też naprawiałem efekty otarcia w pięknym niebieskim audi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralfs Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ile czasu zajeło Ci zrobienie tego merca ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarrciN Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Ile czasu zajeło Ci zrobienie tego merca ? ...całość trwała chyba ok 4 dni, musiałem się wyrobić w określonym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crockett84 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Mega robota, pięknie odżył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 maska to jakaś zemsta chyba była lakiernika profi efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukatoni190 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ile czasu zajeło Ci zrobienie tego merca ? ...całość trwała chyba ok 4 dni, musiałem się wyrobić w określonym czasie. Niektórzy to chyba na prawdę wchodzą na to forum pooglądać obrazki i nic nie przeczytać... Btw robota profi maska rzeczywiście tragedia, ciekawe jak ten lakiernik to zrobił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralfs Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Czytam więcej niż Ci się wydaje po prostu mi umkło. A tak naprawde to nie wiem jak można oddać takie auto dla klienta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi