Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Panowie, może ktoś ma doświadczenie w temacie. Zrobiła się kiepska pogoda, okazuje się, że reflektory w moim A4 B6 świecą jakby chciały a nie mogły pomimo dobrego ustawienia świateł. Dowiedziałem się, że w tym aucie, dość szybko pada odbłyśnik skupiający światło na soczewkę. Odbłyśnik jestem w stanie wymontować, kwestia tylko regeneracji. Kto to robi? Za ile? Jaka jakość ?

Uprzedzając pytania. Używane reflektory to w większości przypadków to samo, nowe 1,3k za sztukę oryginał także podziękuję a zamiennik jeden już miałem to po 2 latach porobiły się mikropęknięcia. Stad też jedyna sensowna opcja to oryginalne reflektory które posiadam + regeneracja odbłyśników.

Posted

Ok, wygooglowałem to wcześniej ale kwestia tego typu czy robiłeś to u nich albo wiesz coś więcej ? Jak z jakością i trwałością takiej regeneracji ?

Posted

Miałem zamiar ale odpusciłem, ze wzgledu na to iż mam jedno auto i stało by z tydzień bez lamp a wiadomo ciągle potrzebne. Dużo osób natomiast z forum vw poleca tą firme. A jak dzwoniłem kiedyś do nich w sprawie odbłyśników to doradził mi żeby lepiej regenerować oryginały niż kupować nowe zamienniki. Tyle mogę Ci podpowiedzieć.

Posted

Sprawdź, czy nie masz tam dużo kurzu. Ja w swojej Reni wyczyściłem cały tor wizyjny i świecą jak nowe. Może jutro wrzucę fotkę. Ty też wrzuć foto.

Posted

Na razie muszę zorientować się w temacie, bo jak wymontuję reflektory i odbłyśniki i okaże się, że są do regeneracji to auto będzie musiało stać. Najwcześniej mogę to zrobić dopiero za tydzień dlatego też do tego czasu chciałbym się dowiedzieć co i jak, ewentualnie podzwonić jaki koszt i czas realizacji. Swoją drogą to słyszałem ,że z czyszczeniem odbłyśników jest problem bo delikatne nawet dotknięcie powoduje schodzenie powłoki aluminium cokolwiek innego tam jest, dlatego pytam o regenerację, ale jeśli okazało by się, że nie ma tragedii i wystarczyło by wszystko wyczyścić to oczywiście jestem na tak :good:

• 5 years later...
Posted

@w0jta5jakie auto? Ostatnio badałem temat do Cordoby 6l i kupiłem nowe lampy zamienniki Depo. Wyszło taniej a według opinii przez 3-5 lat działają i wyglądają jak należy. Mi pasowało bo rok-dwa sprzedam auto i ktoś inny będzie się martwił

Posted

Auto to Volvo V40 pierwszej generacji. Same reflektory - szkła, obudowy itd są w dobrym stanie, oryginały Hella. Tylko odbłyśnik mijania prawego reflektora lekko się pomarszczył, chciałbym to naprawić. W znalezionym serwisie regeneracja odbłyśnika 90 zł + koszty wysyłki. Na miejscu nic znaleźć za bardzo nie mogę. poszperam w temacie i może sam odbłyśnik uda się upolować i podmienić. 

Posted
8 minut temu, vlodek2532 napisał:

zamienniki Depo. 

Nie polecam, przynajmniej w moim modelu Alfy DEPO to totalna klapa. Nie da się tego poprawnie ustawić. 

Od siebie mogę polecić TMC Piekary Śląskie.

Posted

@Muminsmi w cordobie siadło elegancko, mam wersję z silnikami jakby to miało znaczenie. Odcięcie równe, na przeglądzie w zeszłym tygodniu gość sprawdzał i mówił, że wszystko elegancko

Posted

@vlodek2532 mi w mojej Cordobie też siadly pięknie, zaś w ciągu miesiąca w pracy trafiły mi się rozbite 3 samochody do naprawy i poszły też  zamienniki depo oczywiście ale stało się tak jak kolega @Mumins pisze, za nic w świecie nie da się tego ustawic(odkąd pamiętam to zawsze kupowalismy DEPO i nic się nie działo a tu niespodzianka) 

• 7 months later...
Posted

Odkopuje temat. 

Poszukuje firmy która zregeneruje odbłyśniki w lagunie 3 (h7). 

Najlepiej byłoby gdyby to miejsce było w warminsko mazurskim lub w okolicach Gdańska 😉 ( nie jest to konieczność) 

Możecie polecić jakieś miejsce