Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam koledzy

Temat dla mnie ważny i bardzo pomocny :-) Zacząłem się bardziej bawić w mechaniczną korektę lakieru i stąd moje pytanie.

Powoli wyczuwam swój sprzęt (einhell z regulacją obrotów), mam za sobą przygodę z bardzo zaniedbaną czarną Zafirą, efekt jak dla mnie super, oczywiście do perfekcji daleka droga, ale uważam że mogę iść dalej :-) I teraz pytanie:

Robiłem to na paście Meguiars UC i na padzie miękkim. Chciałem iść dalej i kupić coś bardziej rozwojowego, na czym będę mógł nabierać dalszego doświadczenia. Myślałem o takim zestawie http://allegro.pl/menzerna-fg500-pf2500 ... 18893.html i o budżecie w tych granicach. Co myślicie i co doradzicie?

Lepiej mieć 3 pady na gwincie M14 czy mieć końcówkę i na rzepy je??

Z góry bardzo dziękuję za zainteresowanie i fachową pomoc.

Posted

Zdecydowanie lepiej mieć solidny BP i osobne pady do niego. Co do past jest to dobry zestaw na początek, ja jakoś nie lubię się z finishem od Menzerny ale FG400 i PF2500 bardzo sobie chwalę :good:

Posted

Okey dzięki za sugestie. Będzie wszystko na M14.

Zastanawiałem się aby na razie robić to na dwóch pastach, ale może jednak kupić komplet i się rozwijać :-)

Posted

Wiesz dużo zależy od auta często 2 pasty wystarcza. Ja podobnie jak blaszczu za finishowa Menzerna nie przepadam jak masz mozliwosc mozesz zabrac np. Kocha AH przyjemniejsza w pracy pasta.

Posted

Ewentualnie możesz spróbować dwóch etapów Meg'sem: #105 i #205. W zapasie możesz mieć wspomnianego Kocha AH (ale to raczej tak na wszelki wypadek).

Posted

Kupię FG400 + PF2500 + FF3000 ---> + ew. Koch AH

Może tak być, czy na razie zostawić Kocha w świętym spokoju.

Posted

Witam. gorąco polecam na początek zestaw past Koch ( schleifpaste, feinschleifpaste, hochglanz i na końculack polish rosa.)