aro_77 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam Przymierzam sie do zakupow srodkow na wiosne, mam nadzieje ze przyjdzie szybciej niz zapowiadaja Rozwazam 2 pasty UC i SSR3 niestety mam zniszczony lakier. Czy obie dzialaja z ta sama moca bo zastanawailem sie tez nad uzyciem G3 farecli. Potem chcialbym nalozyc Natys Red, bo Black Hole w tym przypadku chyba nie ma juz sensu oczywsicie przed Redem ? Dzieki i pozdrawiam.
Przemek Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 A jaki masz kolor auta, że uważasz iż Black Hole nie ma sensu? Jeżeli ciemny, to zawsze ma sens. Chyba, że jesteś purystą i politur nie uważasz za środki godne Twojego auta.
aro_77 Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 Hehe Po prostu myslalem ze natys red zlatwi mi te sprawe za black hole'a. Kolor Ciemnoczerwony metalik - Rosso Proteo
Marco Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2010 UC to chyba bardziej porównywalny do SSR 2.5
Przemek Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Arkadiusz, to tu bym wybrał inny glaze. Black Hole Ci go może przyciemnic.
kanar Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Raczej nie powinien, u mnie sie nic takiego nie dzialo, ale ja mam nie metallic.
aro_77 Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 A co z compundem - ktory wybrac do zniszczonego lakieru, rysy, przebarwienia itp (nigdy nie polerowany wiek 10 lat) ?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 12 Lutego 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Czy kupisz SSr3 czy UC czy jeszcze inną mocno ścierną pastę dobrej jakości to na pewno dobrze się spiszą tylko po użyciu takich past dobrze jest powierzchnię wykończyć delikatną pastą SSR 1, SwirlX itp. Jeżeli chcesz pastę delikatną i od razu ze spora zawartością glaze to zastanów się nad speed glaze, jest bardzo dobra do wykończenia i na to mógłbyś od razu nałożyć natty's red i ocenić wygląd a powinien być
aro_77 Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Masz na mysli Show Car Glaze od Meg'sa?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 12 Lutego 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Nie, show car glaze to jest sama politura. tu masz speed glaze : speed glaze meguiars tylko niestety najmniejsze opakowanie to prawie 1 litr
malkolm Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 aro_77, SwirlX jest mocniejszy od speed glaze i po nim masz też od razu wykończoną powierzchnię, no i jest w opakowaniu 0,4l.
Marek Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Mój ulubiony zestaw to AG Paint renovator i UC. W tej kolejności - nie odwrotnie, I potem cała reszta. Jeszcze się nie zawiodłem.
malkolm Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Marek, a PR jest dużo bardziej agresywny od UC??
tdi Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 malkolm, z tego co ja zauważyłem to usuwa duże rysy ale pozostawia po sobie dużo kolistych rysek UC jest według mnie lepszy, jak się przyłożysz usunie wszystko i niczego po sobie nie pozostawi
firmek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Troche odgrzebe temat, w sumie poruszony tez dzisiaj tutaj Czy kupisz SSr3 czy UC czy jeszcze inną mocno ścierną pastę dobrej jakości to na pewno dobrze się spiszą tylko po użyciu takich past dobrze jest powierzchnię wykończyć delikatną pastą SSR 1, SwirlX itp bUC jest według mnie lepszy, jak się przyłożysz usunie wszystko i niczego po sobie nie pozostawi Wiec, czy korzystajac z UC recznie, warto poprawic czyms na zasadzie finishu, np SwirlX lub SSR1? Ewentualnie moze lekko sciernly cleaner, np Dodo LP - chociaz wydaje mi sie ze SwirlX, SSR1 i LP sa do siebie podobne. Tutaj maly test z wykorzystaniem srodkow sciernych: http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=105075 UC usunal rysy ale zostawil lakier lekko zamglony. Czy jest szansa by pracujac UC recznie powstaly hologramy? W koncu jest to bardzo mocno scirerna pasta.
Moderator rychu Opublikowano 31 Stycznia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Tutaj maly test z wykorzystaniem srodkow sciernych: http://www.detailingworld...ad.php?t=105075 Hmmm, dziwny ten test bo każdy panel testowy po korekcie wygląda jakby było usunięte 100% swirls a to tylko praca ręczna. Pewnie przetarcie IPA pokazałoby prawdę...
Marco Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 To nie jest bardzo mocno scierna pasta! Maszynowo jest nia ciezko narobic balaganu ,a co dopiero recznie. Jesli dysponujesz tricolorem mozna go odwrocic i na miekkiej stronie Uc tez bedzie dobry z niewielkim dociskem.
firmek Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Nie biore tego testu miarodajnie pod wzgledem porownania mozliwosci usuwania rys bo przeciwnik - swirle byl slaby, tzn lekka pajenczynka z ktora uporal by sie pewnie i lekko scierny cleaner. Nie widze problemu ty testowane srodki nie daly sobie rady nawet przy zastosowaniu recznym - tym bardziej na tak malym panelu testowy. UC, SwirlX, Scracth X czy #205 nie maskowlay chociaz podejrzane jest to ze Megs Ultimate Quick Wax cos "usunal". W kazdym razie to co mnie najbardziej zastanawia to to, ze z tego testu wyniklo, ze UC zostawil lekka mgielke. Stad pytanie czy jest szansa na hologramy po UC i czy stosowac po nim jakis finish, np SwirlX lub SSR1, ewantualnie lekko scireny cleaner.
Moderator rychu Opublikowano 31 Stycznia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Dużo osób z forum używało UC ręcznie i nie słychać o jakiś przypadkach narobienia hologramów. Hologramy to robią lakiernicy nie potrafiący używać polerki Ponieważ jest to środek troszkę mocniejszy niż inne to po korekcie nim zastosowałbym cleaner lekkościerny. I tak po korekcie powinien iść jakiś cleaner.
Lukas G Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 hologramy zrobic UC to trzeba byc zdolnym, jak bys go nie uzywal to wlasnie hologramy nim usuniesz
theOne Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 UC dopiero będę używał na wiosne, ale już się obawiam o to czy usuwając niedoskonałości, narobię nowych. Moja vagowska czarna perła rysuje się od wszystkiego. Zastanawiam się co będzie jak użyję żółtą stronę germana
Master kecav Opublikowano 2 Lutego 2011 Master Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Zastanawiam się co będzie jak użyję żółtą stronę germana Będziesz zaskoczony.
bako111 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Zastanawiam się co będzie jak użyję żółtą stronę germana Będziesz zaskoczony. Nakładając UC na zółtej stronie germana nalezy dociskać mocno gabke czy praktycznie tylko przylozyć i wcierać lekko?, i czy po UC wystarczy np dac wosk NTX megsa czy cos trzeba pomiedzy UC a NTX?
kar01 Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Jak nie będzie hologramów to wystarczy, a jak będą to ultrafina.
Master kecav Opublikowano 2 Lutego 2011 Master Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2011 Nakładając UC na zółtej stronie germana nalezy dociskać mocno gabke czy praktycznie tylko przylozyć i wcierać lekko?, i czy po UC wystarczy np dac wosk NTX megsa czy cos trzeba pomiedzy UC a NTX? Trochę to dla mnie śmieszne, ale pisałem już nawet kilkatrotnie, że i tak będziesz musiał dość mocno dociskać, aby jakiekolwiek efekty osiągnąć. Zobaczysz sam. Jeśli planujesz NTX, to wg. mnie nic więcej 'pomiędzy' nie potrzebujesz. Jak nie będzie hologramów to wystarczy, a jak będą to ultrafina. A niby z czego mają być te hologramy? odpowiedź już padła: hologramy zrobic UC to trzeba byc zdolnym, jak bys go nie uzywal to wlasnie hologramy nim usuniesz
Rekomendowane odpowiedzi