Piotrek Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Cześć, jeżeli ktoś śledzi DW lub nasze forum wie, że Gyeon wydał 2 nowe produkty. W tym temacie przedstawię swoje wrażenia z użytkowania nowej rękawicy. OPIS PRODUCENTA: Wykonana ze specjalnej mikrofibry, przeznaczona do mycia samochodu. Zapewnia najwyższy poziom poślizgu, dzięki czemu jest bardzo delikatna dla lakieru. Nadaje się do mycia wszystkich powierzchni auta. Wyposażona w wygodny ściągacz z haftem GYEON, bardzo trwała i wygodna. Obie strony rękawicy wykonane są z tej samej mikrofibry, można używać ich przemiennie. OPAKOWANIE i WYGLĄD: Sama rękawica zyskała nowy sposób pakowania, gdy jakiś czas temu kupowałem Wollie dostałem jedynie samą rękawicę. Tutaj zmiana zdecydowanie na plus. Smoothie dostajemy w torebce strunowej z ładną naklejką na wierzchu. Sama naklejka pełni też rolę metki, na której możemy zobaczyć co wolno a czego nie z naszą rękawicą: Tak prezentuje się sama rękawica: Wyposażona jest w ściągacz z haftowanym logo marki: Przy zbliżeniu widać 2 rodzaje włókien: W środku rękawica ma wycięcie, aby wygodnie włożyć dłoń: Porównanie wielkości ze zwykłą rękawicą z frędzelkami: MYCIE: Do mycia użyłem BATHE: Na około 10 litrów wody ... ... wlałem około 30 ml szamponu: Czym by był test bez lancy w wiadrze Piany mamy pod dostatkiem: Myjemy: Panel spłukany: Pierwsze zamoczenie rękawicy Kilka zdjęć w ruchu: Po spłukaniu: PODSUMOWANIE: Większość rękawic gdy je zamoczymy staje się bardzo miękka, inaczej jest w przypadku Smoothie, cały czas ma się wrażenie, że myję się czymś zwartym. Odczucie na początku dosyć dziwne, ale bardzo pozytywne. Rękawica sama sunie po lakierze, bardzo dobrze leży w dłoni. Nie ma najmniejszej szansy aby ześlizgnęła się z dłoni. Samo włosie jest bardzo delikatne, nie powoduje najmniejszych hologramów. Moim zdanie ma jeszcze jedne ogromny plus, nie trzeba się z nią obchodzić tak delikatnie jak z futrzakami typu Car Pro ( mam na myśli mycie i pielęgnację ) .Smoothie razem z Bathe tworzą bardzo przyjemny duet Dorzucam obiecany film, jak widać każde pociągnięcie rękawicy zostawia smugę szamponu Za udostępnie produktu dziękuję Detaling Shop
Moderator krd Opublikowano 1 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Do czego porównałbyś tą rękawicę? Czy warto dołożyć do sprawdzonego wełniaka od CarPro?
Piotrek Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 krd, Nie bardzo wiem do czego porównać, nie myłem nigdy czymś podobnym. Według mnie warto, ale rękawice( akcesoria ogólnie ) to według mnie dosyć indywidualna sprawa
kamilgt Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Rękawica rękawicą, ale co tak szybko ten wosk umarł
Piotrek Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 kamilgt, Prawie 2 miesiące jak Spray Wax od Shiny Garage to chyba nie jest zły wynik ?
Eidos71 Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Wydaje mi się, że jest to bliźniaczka rękawicy Microfiber Madness Incredible Wash Mitt. Nie miałem okazji porównania tych dwóch rękawic, gdyż posiadam tylko Madness'a, ale optycznie wyglądają praktycznie tak samo - poza logo na mankiecie...
atvmmz Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Nowość od Gyeon bardzo mi przypomina rękawicę od Microfiber Madness, którą posiadam od dwóch lat i bardzo sobie ją chwalę. Jak będzie możliwość to porównam je... Test jak zwykle profi!
MatthewG Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Miałem napisać to co napisały osoby powyżej, wygląda jak MM. Pytanie czy ta rękawica ma w środku na końcu taki sznurek/pasek do trzymania?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 7 Lipca 2015 Partner forum Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2015 Dla zainteresowanych: Linki do dużych zdjęć: http://images53.fotosik.pl/761/b650cdfb1c79ee13.jpg http://images51.fotosik.pl/760/926fa5fdac0ada91.jpg http://images51.fotosik.pl/760/076114e65c56531d.jpg 1
Rekomendowane odpowiedzi