pietras_wawa Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Może wybierz opcję punktowego mycia czyli element po elemencie z jak najmniejszą ilością wody?To jest najbezpieczniejsza moim zdaniem metoda.
paull Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Najprościej mówiac przykryj wszystko to co po spotkaniu z wodą może spowodować zwarcie.(alternator, skrzynki bezpieczników, komputer)
Lis Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Powiedzcie mi co powinienem zakryć aby umyć silnik Ja bym zakrył oczy i do dzieła
kuci5 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Powiedzcie mi co powinienem zakryć aby umyć silnik Ja bym zakrył oczy i do dzieła Mistrzostwo !!
Sepp Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 A ja mam pytanie jeszcze z innej beczki . czy ktoś ma doświadczenie z trochę starszym autkami tak 20-25 lat nie obawiam się w tym modelu o elektronikę bardziej mnie intryguje wpływ środków do czyszczenia komory silnika czy innych preparatów APC na blachy, ogniska rdzy itd
majkelradom Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2011 A ja mam pytanie jeszcze z innej beczki .czy ktoś ma doświadczenie z trochę starszym autkami tak 20-25 lat nie obawiam się w tym modelu o elektronikę bardziej mnie intryguje wpływ środków do czyszczenia komory silnika czy innych preparatów APC na blachy, ogniska rdzy itd Obrazek APC wszędzie gdzie brudne, lej wodę uważaj tylko na alternator i nie lej wody do gaźnika
sirtrojan Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 z innej beczki: czy burty/boki karoserii obok silnika atakujecie jakimś woskiem albo innym siuwaxem?
Snajper Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 z tematu dowiedziałem się czym umyć komore silnika, a jak wygląda kwestai wygłuszenia, jak je doczyścić żeby również nieźle się prezentowało na tle czytego serducha naszego samochodu?
Administrator Evo Opublikowano 24 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 APC i szczotka. Nasiąknięte wygłuszenie schnie dość długo, więc warto wspomóc się odkurzaczem wodnym.
Snajper Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 to jeszcze jedno pytanko czy "Poorboy’s World Bio-Degradable All Purpose Cleaner and Degreaser" jest w przypadku mycia komory silnika dobrym produktem?? wnioskuję z nazwy że jest to zarówno APC jak i Degreaser'em, czy może lepiej rozdzielić te 2 produkty?
sirtrojan Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2011 jest jak najbardziej ok nie trzeba rozdzielać
Lozek Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Chciałbym kiedyś mieć okazję wypróbować APC, tylko są 2 warunki - najpierw bym musiał to kupić a potem musiałbym mieć brudno pod maską. Ja używam K2 AKRA + spryskiwacz do roślin z regulacją szerokości strumienia (nie mam myjki ciśnieniowej ani warunków by jej używać) - budżetowo, ale działa. Przy większych zabrudzeniach to bez szczoteczki/pędzla nie ma co podchodzić, bo niestety nie jest to jakiś mega mocny środek. Zdjęcia z komory jeżeli kogoś by interesowała historia komory czyli od bagna do tego co widać na zdjęciu to zapraszam http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=4014
m1chal Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 w pracy myjemy tym: http://pajm.pl/super-green-specjal-srod ... -1958.html mega mocny środek... spryskać, chwile czekac, akurat mamy hdsa to pluczemy cieplą wodą i normlanie jak nowka
sirtrojan Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Lozek nie oczekuj cudów po APC - są lepsze środki do czyszczenia silnika. W każdym bądź razie ostatnio kombinowałem z APC (Magsa) i wspomnianą wyżej Akrą - ta II wg mnie robiła lepsza robotę. [ Dodano: 8 Lipiec 2011, 13:00 ] i małe OT: fajny kolorek pod maską - ja w swoim idę w błękitny ale mam problem bo samco za zestaw do mojej furki krzyczy prawie $250 - i dodatkowo import tylko ze stanów
Lozek Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Lozek nie oczekuj cudów po APC - są lepsze środki do czyszczenia silnika. W każdym bądź razie ostatnio kombinowałem z APC (Magsa) i wspomnianą wyżej Akrą - ta II wg mnie robiła lepsza robotę. [ Dodano: 8 Lipiec 2011, 13:00 ] i małe OT: fajny kolorek pod maską - ja w swoim idę w błękitny ale mam problem bo samco za zestaw do mojej furki krzyczy prawie $250 - i dodatkowo import tylko ze stanów Skoro mówisz, że akra daję rade bardziej to nawet nie będę podchodził do apc. A co do węży to fakt - samco tanie nie są. Mi się udało okazyjnie wyrwać nowe węże Option Racing za 100zł
Gość Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 sirtrojan, może wystarczyło zwiększyć stężenie APC.
sirtrojan Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2011 zrobiłem 1:1 zamym APC nie chciałem jechać bo szybko by się skończył. APC jednak warto mieć np do wnęk drzwiowych.
kempus Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 A jak najlepiej zabezpieczyć elementy elektryki w benzynówce? Konkretnie chodzi mi o silniki w Focusie I gdzie nie ma żadnych osłon itd.
jorgus Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 bez urazy, ale te forum jest juz dlugo i można zawsze ruszyć muzgownicą, jak zabezpieczasz się przed niechcianą ciażą ? jak nie kondon to zawsze jakąś reklamówke jednorazową można naciagnąc na apatrat zapłpnowy i tyle a tu zawsze wszytko trzeba palcem pokazywać
kempus Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 bez urazy, ale te forum jest juz dlugo i można zawsze ruszyć muzgownicą, jak zabezpieczasz się przed niechcianą ciażą ? jak nie kondon to zawsze jakąś reklamówke jednorazową można naciagnąc na apatrat zapłpnowy i tyle a tu zawsze wszytko trzeba palcem pokazywać Ale oburzenie Jak już poruszamy ten temat to mnie strasznie wkur... po raz setny temat typu: "jaki zestaw kosmetyków do srebrnego lakieru vw?", ano kur... wystarczy poszukać, a czy taki srebrny vw różni się, aż tak bardzo od srebrnego mercedesa? Albo tematy w pokaż swój blask "korekta lamp", no ja pierdziele, trzeba aż temat zakładać bo ktoś przepolerował lampy i czeka na nominacje do tytułu "najlepsza korekta roku". Przynajmniej nie założyłem nowego tematu, żeby spytać o zabezpieczenie silnika, tylko użyłem już utworzonego w tym celu. Myślałem, że forum jest po to, żeby pytać, ale jak widać panuje tu co raz więcej chamstwa i uszczypliwości niektórych osób. Koniec off'a.
k24 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Panowie, jaka piana od ValetPro nada się najlepiej do mycia silnika? Nakładana będzie z pianownicy P.A.
kempus Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Panowie, jaka piana od ValetPro nada się najlepiej do mycia silnika? Nakładana będzie z pianownicy P.A. Może SnowFoam Combo?
emilus100 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 A jak najlepiej zabezpieczyć elementy elektryki w benzynówce? Konkretnie chodzi mi o silniki w Focusie I gdzie nie ma żadnych osłon itd. Alternator osłoń jakąś folią (torebką foliową) u mnie w Corolli też nie ma zbyt wiele osłon, a po myciu (najpierw APC psikałem, a potem obficie opryskiwaczem Marolexowym- żadnych problemów nie stwierdziłem). Myje etapami z braku czasu i ilości brudu tam zebranego (od 8 lat nie myte). Używałem APC Meg'sa, ale ze średnim efektem. Najgrubszy syf zmyło. Jeszcze muszę poprawić. Ale chyba kupię tą AKRE jak tak polecacie Niedroga i można w markecie znaleźć. Jak skończe z silnikiem to wstawie tutaj fotki
Lozek Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Wystarczy odpiąć klemę dodatnia - po co cokolwiek osłaniać. Jak nie ma prądu to nic się nie uszkodzi bo zwarcie jest niemożliwe a i lepiej po myciu zostawić auto niech schnie a nie od razu odpalać. A Jak się ma obawy bo wiązka jest w ciężkim stanie to wtedy się nie martwi o to co zasłonić a po prostu się nie myje silnika.
Arek_ Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Nie każdy ma kod do radia i nie każdy ma możliwosć kasowania błędów po braku zasilania także średnio bym to polecał.
Rekomendowane odpowiedzi