Kaliber93mm Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Co sądzicie o nakładaniu wosku Natty's Blue opuszkami palców, jak ma to miejsce w przypadku wosków z oferty Swissvax'a czy też Zymöl'a?
julian Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 no problem. zrób kilka elementów i zobacz, jak reaguje skóra na dłoniach. Jeśli wszystko ok, to nie ma przeciwwskazań, prócz wyższego zużycia wosku.
kanar Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Ja nakladalem ostatnio blue rekoma. co prawda nie na auto, ale to nie znaczenia w tej sytuacji. Rece jeszcze mam Sa cale i nieuszkodzone, z informacji jakie posiadam blue to wosk naturalny wiec nic nie powinno sie dziac.
piotres Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Powiedzcie mi prosze bo nieco nie moge pojac jaki sens ma nakladanie wosku dlonmi ? Przeciez w zyciu nie uda sie nalozyc tak cienkiej warstwy wosku jak np. za pomoca gabkowego aplikatora ?? No i chyba znacznie wolniej to idzie niz za pomoca aplikatora.
Administrator Evo Opublikowano 5 Lutego 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 No niektórzy lubią tak blisko obcować z autem,poza tym zdaje się że niektóre wosk "aktywują" się pod wpływem ciepła rąk.
julian Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 można uzyskać bardzo cienką warstwę, to nie jest bardzo dużo problem. może nie tak cienką, jak aplikatorem, ale na pewno bardzo równomierną. ponad to, tak jak napisał Piotrek, ciepło pomaga rozłożyć wosk na powierzchni.
fireman Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Ten blue jest taki twardy, bo przyszła paczka i nie wiem czy od zimna, czy tak ma być, bo nigdy nie miałem kontaktu z takim "cudem":P?. W sensie twardy, że jak jest w opakowaniu to uciskając palecem to się nie wciska.
tdi Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 nie wiem jak blue ale red też jest twardy ale bardzo łatwo jest nasączyć pada tym woskiem
fireman Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 No tak jak patrze i palcem przecieram to się ściera czyli chyba tak ma być. Dzięki
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 23 Lutego 2010 Partner forum Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Wszystkie woski Natty's są twarde, konsystencja zbliżona do colli 915.
kanar Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Tak jak powyżej, wszytko ok. Bardzo dobrze się nakłada zarówna padami gąbkowymi jak i mikrofibrowymi. Moje subiektywne odczucie to najlepszy efekt daje polerowanie po całkowitym wyschnięciu.
fonnes Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 najlepszy efekt daje polerowanie po całkowitym wyschnięciu. Krzysiek, czyli co, nałożyć na całe auto i dopiero polerka???
kanar Opublikowano 23 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2010 Na moim aucie to zdaje egazmin, myszle, ze na twoim tez bedzie ok. Według instrukcji zaleca sie 5-10 minut odczekać po aplikacji, tyle akurat zajmuje mi nawoskowanie całego auta.
Rekomendowane odpowiedzi