Jump to content

Recommended Posts

Posted

Patrząc na dzisiejszą relację kolegi golden0282 przypomniałem sobie, że przecież mam na komputerze obficie sfotografowaną relację z przebiegu prac na prawie takim samym samochodzie. ;)

Od ponad roku nie wrzuciłem żadnej swojej pracy mimo, że w tym czasie nadałem już blask około 19 samochodom :( Brak czasu na robienie zdjęć podczas pracy + ich późniejsza obróbka są temu winni. Tutaj poszedłem na skróty, bo zdjęcia obrobiła za mnie funkcja auto-levels w Photoshopie. ;)

Do rzeczy - Peugeot 206 2002 rok, krajowy, zakupiony przez nas od drugiego właściciela miał służyć jako auto tylko i wyłącznie na dojazdy do pracy dla mojej dziewczyny (25km w jedną stronę). Przebieg w chwili zakupu coś koło 96 000km, w chwili sprzedaży ponad 120 000km. Pojazd zakupiony po nas przez obcokrajowca (nawet nie trzeba było ogłoszenia dawać...) pochodzącego z kraju produkującego te wozy. Niestety przygodę zakończył na drzewie kilka tygodni po zakupie i nie wiemy co się z autem od tego momentu dzieje...

Pamiętam, że auto mimo fatalnego stanu miało lakier bardzo wdzięczny w pracy i w 100% oryginalny. Rozpoczęcie prac w sobotę i zakończenie ich tego samego dnia - w niedzielę tylko wosk, dressing i zdjęcia. Uważam, że mimo wielu godzin spędzonych w garażu to właśnie ten projekt był moim najlepszym po każdym względem.

Lecimy. Świeciło słońce, więc można było ładnie pokazać defekty:

P1030696J_wwxnnax.jpg

P1030697J_wwxnnaa.jpg

P1030698J_wwxnnqp.jpg

P1030699J_wwxnnqr.jpg

P1030700J_wwxnnqw.jpg

P1030701J_wwxnepp.jpg

Listwy, znaczki out. Niestety dopiero w połowie pracy odkryłem, że listwy ochronne drzwi również są na zaczepy i można je łatwo wyciągnąć. :dontknow:

P1030704J_wwxnepx.jpg

P1030705J_wwxnepq.jpg

Po dekontaminacji i oklejaniu czas na inspekcję pod 2x500W.

P1030711J_wwxnehr.jpg

P1030713J_wwxnehs.jpg

P1030715J_wwxnehq.jpg

P1030718J_wwxnerh.jpg

P1030719J_wwxnerr.jpg

P1030722J_wwxnerx.jpg

P1030724J_wwxnern.jpg

Coś tam się zaczyna dziać. :song:

P1030735J_wwxnere.jpg

I to tylko jeden przejazd rupesowską mikrofibrą z Zephirem. :kox:

P1030744J_wwxnerw.jpg

Arsenał :D

P1030746J_wwxners.jpg

Drzwi miały płytkie rysy od klucza (?) więc od razu zmatowiliśmy je papierkami.

P1030752J_wwxnexr.jpg

P1030763J_wwxnexe.jpg

P1030768J_wwxnexs.jpg

P1030772J_wwxnenp.jpg

P1030777J_wwxnenx.jpg

Listwy w tym aucie były strasznie zmęczone życiem. Agnieszka nie chciała ich w kolor samochodu, więc został psiknięte strukturką z Bolla. Nie wiem czemu, ale na przedniej listwie wyszyły mi przebarwienia, które da się zobaczyć pod koniec relacji - pozostałe były okej. Później to poprawiłem.

P1030782J_wwxnenn.jpg

P1030783J_wwxneep.jpg

No i następnego dnia ranne słoneczko pokazało co nieco. :song:

P1030798J_wwxneer.jpg

P1030799J_wwxneew.jpg

P1030800J_wwxneea.jpg

P1030801J_wwxnewp.jpg

P1030802J_wwxnewr.jpg

P1030805J_wwxneww.jpg

P1030820J_wwxnewq.jpg

P1030821J_wwxnesh.jpg

P1030816j_wwxness.jpg

P1030822J_wwxnesx.jpg

Obecnie narzeczona już jeździ Clio III phase 1 z równie fatalnym lakierem. Może uda mi się je pod koniec maja zrobić i solidnie obfotografować. :good:

Posted

Nie dziwię się że już 19 aut zrobiłeś - z takiego fajnego garażu to bym nie wychodził. Autko z tym kolorkiem po robocie cacy :good:

Posted

Mickul, papierem na klocku czy na palcu jechałeś? Ładnie wyszło :good:

ostryziom, błotnika, nie nadkola ;)

Posted

wyszły przebarwienia na listwach bo za grubo dawałeś, trzeba psikać kilka (3-5) baaaaaardzo cieniutkich warstw, wtedy jest ok ;)

foty w słońcu :good::good::good:

Posted

Świetne fotki! Kolor do pracy tez mega wdzięczny!

Klej relacje i dorzucam cześciej, lubię popatrzeć na fajne tematy :kox:

Posted
Efekt po na "twoim " urywa d..ę :good::good::good:

Z wzajemnością ;)

To czekamy teraz na clio ;)

Plotki głoszą, że pierwsze będzie Toledo. :D

Klej relacje i dorzucam cześciej, lubię popatrzeć na fajne tematy :kox:

Myślę, że już w poniedziałek będzie na czym oko zawiesić. Lustro pożyczone, statyw też, powłoka się "grzeje", a maszyny czekają. :D

• 2 weeks later...
Posted

Fajna szybka robótka :) Mam 406 w kombi tez w niebieskim kolorze niestety z braku czasu i gabaryty narazie musi zaczekać,a juz widzę że ten kolor ma potencjał.