Jump to content

ADBL GreeN'gine - Pytania i Odpowiedzi

Recommended Posts

• Dystrybutor
Posted

Kolejnym naszym produktem, który wyjdzie do sprzedaży jest GreeN'gine - czyli typowy degreaser do usuwania wszelkiego rodzaju tłustych zabrudzeń.

Opis ogólny

ADBL GreeN’gine to skoncentrowany płyn do czyszczenia mocno zabrudzonych powierzchni. Dobrze zwilża, penetruje i separuje od powierzchni tłuste zabrudzenia. Po kontakcie z brudem wiąże go przez co wypłukanie powierzchni staje się bajecznie proste.

Dostępne pojemności:

0,5L - 19,99zł

1L - 34,99zł

5L - 89zł

Kilka słów ode mnie.

Jest to środek zasadowy o zielonym kolorze. Zapach jest "chemiczny" ale słabo wyczuwalny. Związki powierzchniowo czynne tworzą wolno odparowującą mieszaninę co pozwala na dłuższą pracę ze środkiem. Ma bardzo dobre właściwości do penetracji i wiązania olejów, smarów i tłuszczy. Można go stosować w rozcieńczeniach 1:1 do 1:10 w komorze silnika oraz 1:4 do 1:20 do ciężkich zabrudzeń nadwozia.

Przy rozpoczynaniu pracy z produktem uważam, że optymalnym "startowym" stężeniem będzie 1:4 dla komory silnika i 1:10 dla innych elementów na zewnątrz auta.

Jeżeli macie jakieś pytania piszcie.

7yyfHX8l.jpg

• 4 months later...
Posted

Po kolei kupuję i sprawdzam co tam nalaliście do butelek

:mrgreen:

Greengine rozcieńczyłem sobie 1:10, i wykorzystałem do wnęk, nadkoli, mycia wstępnego dla felg. W tym stężeniu radzi sobie dosyć dobrze, nie zdarzyło się by potrzebne było drugie podejście. Łatwo się wypłukuje, nie jest duszący, łatwo seprauje brud. Czasami same "ciśnienia" z atomizera wystarcza do zmycia powierzchniowej warstwy brudu.

Kilka zdjęć z felg. Spryskanie, kilka minut, spłukanie. Nie były to szczury, ale to też nie jest produkt do felg dziadów.

20150822_164559.jpg

20150822_164603.jpg

20150822_164633.jpg

20150822_164946.jpg

20150822_164950.jpg

20150822_164954.jpg

• 6 months later...
  • Dystrybutor
Posted

maateeussz, my bawiliśmy się na takich silnikach i po kilkukrotnej aplikacji dawał radę, ale najlepiej niech wypowiedzą się inni użytkownicy :).

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Czy produkt można stosować bez rozcieńczania?

Może głupie pytanie ale "rozrabiać" ze zwykłą wodą czy demineralizowaną? W sumie komore silnika ogarnełem Waszym APC ale mam jeszcze skrzynie i most do odszczurzenia z bardzo grubego i starego nalotu.

• Dystrybutor
Posted

Zawsze sugerujemy rozcienczanie greengina. ewentualnie sugerujemy zrobić wcześniej próbę jeżeli zabrudzenia są naprawdę stare i mocne. rozcieńczać możesz ze zwykłą wodą. oczywiście rozrabiajac z wodą demi zawsze jest bardziej pro ale w tej konkretnej aplikacji nie zmieni to efektu finalnego działania produktu.

• 4 months later...
Posted

Witam. Czy ten produkt nadałby się do np. raz na 2 msc. umyć karoserię ??

Oraz można było by nim wymyć Opony czy raczej nie ? Bo nie jest on Kwasowy także nic się nie powinno z oponami czy karoserią dziać ? :mrgreen:

Posted

Jak chcesz uniwersalne to kup APC, a do opon jest dedykowany, a do karoserii będzie piana bądź jest szampon :)

• 3 weeks later...
Posted
Wlasnie ten green gine chcialbym uzywac do felg i opon lecz niewiem czy dobre to do opon

Nie lepiej po prostu wziąć do felg Vampire Liquid a do opon Tire n rubber? Są dosyć tanie a Liquidem odrazę deironizacje na karo zrobisz.

• 2 months later...
  • Dystrybutor
Posted

[ref]Mateusz65[/ref], na czym staneło jeżeli chodzi Twoje wybory? skusiłeś się na tire and rubber do gum plus np vampire/wheel warrior do felg? czy jednak wziąłeś greengine? miałes okazję porówywać wszystkie powyższe? :)

Posted

[ref=#000033]ADBL[/ref], Miałem przyjemność już testować Tire and Rubber Cleanera więc z początkiem marca robię zamówienie na ten produkt oraz Vampire na testy 100ml, chwilowo posiadam zakupioną Tugę więc Vampire tylko na deironizacje karoserii i może troche na felgi pójdzie :)

GreeN Gine już mam ale ze względu na pogodę nie mam gdzie przetestować :mrgreen::-]

• Dystrybutor
Posted

[ref]Mateusz65[/ref], czyli komplet :D. na karoserie to masz na mysli vampire liquid a nie vampire? liquid bedzie wydajniejszy/ekonomiczniejszy na wtrąceniach na lakierze ze względu na konsystencję.

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
  • 1 year later...
Posted

Panowie czy plastikowe elementy na zewnątrz można myć Greenem? Chodzi mi o kratki w zderzaku, chlapacze bo nadkola to wiadomo 😉 ewentualnie wnęki drzwi?

Posiadam w arsenale ale pracowałem nim tylko pod maską.

Posted

Z plastikami to jest tak ze ciezko stwierdzić kiedy sa czyste... mowie o sytuacji gdy chcemy wyczyścić je na igle np pod powloke. To nie raz okazuje sie czysty niby a tu przy aplikacji powłoki brudne, czasami mozna sugerować sie hydrofobowością ale nie kazdy plastik hyfrofobizuje...