lukas93cs Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jaki atomizer lub opryskiwacz polecacie do mocnych kwasów bo te atomizery szare padają dosyć szybko. Zastanawiam się nad Epoca ale czy wytrzyma mocne kwasy. http://www.deepgloss.pl/environment/cac ... 4f578e.jpg
pgwadera Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2015 Witam ja na takie zabrudzenia mam jeden sposób, płyn do silników plus gorąca woda. Napsikaj na felgę odczekaj z 2 min, a i ważne żeby była sucha bo osłabisz działanie. Następnie szorujesz twardym pędzlem maczając go co pewien czas w gorącej wodzie i najlepiej gdybyś miał myjkę z możliwością grzania wody, 90 stopni przyśpieszy pracę . Uważaj tylko żeby nie robić tego w słońcu i nie możesz dopuścić do wyschnięcia bo najprawdopodobniej zostawi ślady na lakierze. Usuwa nawet starą rdzę z klocków Jeśli chodzi o opryskiwacz to nie wiem czy wytrzyma np. z kwasem do felg ale ja już mam od ponad roku po płynie do mycia silników "Moje Auto" koloru pomarańczowego pojemności 650ml powinieneś znaleźć go w każdym supermarkecie. Żaden kwazar nie wytrzymywał więcej niż miesiąc a inne czasem dwóch dni.
kita33 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Następnie szorujesz twardym pędzlema lakierze. I porysowane felgi są od razu
szpyrek Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 Dokładnie. U mnie na felgi chyba już nic nie zadziała tylko proszek i ponowne malowanie...
grzybero Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2015 takie zabrudzenia mam jeden sposób, płyn do silników plus gorąca woda nie bardzo rozumiem co płyn stricte do tłuszczów i zabrudzeń olejopochodnych ma pomóc na brudne felgi ,których zabrudzenia ,rzadko mają z tym coś wspólnego-bardziej szukaj czegoś na ,pył,wżarte metale i osady z klocków hamulcowych itp. Mówimy tu o zapuszczonych alumach ...bo regularnie czyszczoną felgę domyjesz wspomnianą gorąca wodą
kojak Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Panowie doradzicie cos na takie uciazliwe kropeczki?? Jechalem juz to non acidiciem, ironami itp, i nie dawalo nic rady, benzyna ekstrakcyjna troche to puscila, ale tylko ciutke i pozniej juz nie. Prickborta nie mialem pod reka, a tylko on mi przychodzi do glowy i decabit. Macie jakies pomysl czym by to ugryzc??
piepia Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Cokolwiek do odsmolenia pokroju Prickborta.
Essa Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2016 Pirickbort daje radę ale nie z zaschniętymi "tymi" kropeczkami. U brata na felgach próbowałem i nie dało rady. Jedynie jakieś świeże z lakieru schodzą.
Trololo Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2016 To pomóż mu pędzelkiem. A jak nie to glinką spróbuj.
michal3335 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 jak już nałożysz środek to zdrapuj kartą kredytową.
lukwawa Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Cokolwiek do smoły, zostawić, żeby trochę rozmiękło i poprawić ręcznie, szmatką, gąbką, etc. aż do skutku. Jak kończyły mi się odsmalacze to korzystałem z WD40 - też fajnie daje radę.
wojti91zmc Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 Witam. Panowie dzis zabralem sie za mycie felg.. Najpierw uzylem apc.pozniej poszedł billbery 1:3 a nastepnie valetpro dragon i prickborta... Po tym myciu dalej nie moge domyc alusów wewnatrz,są czyste ale nie moge domyc tego niczym 5 raz psiakelm i czyscilem w miedzy czasie dragonem ,co prawda efekt krawawienia byl i widac było ze działa itd. ale nie doczyszcza kropek Glinka twarda tez nic nie pomaga.. Probowalem benzyna ekstrakcyjna ale tez nic nie pomogło... Czy kwas jakis by pomogl? Skoro to czym mylem malo co daje???
wilk30 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 użyj fasola ja go użyłem jak mi się skończył prix i doczyścił felgi aluminiowe A więc tak pacjent zaszczurzone felgi które strasznie styrane były nie czyszczone od wielu lat co najmniej u mnie od 4. Tak wyglądało po spryskaniu Prixem Prickobotem po kilka razy jak widać wżery są i to okrutne Srodek jaki postanowiłem użyć to: Jeszcze raz z bliska jak to wygląda przed aplikacją Tutaj po aplikacji i pędzlowaniu A tutaj już efekt końcowy Oczywiście nie wszystko zeszło a nie miałem za dużo tego preparatu bo wszystkie 4 fele tak wyglądały przy 3 kolejnych użyłem Prixa i Prickbota do usunięcia kleju po ciężarkach Tak krwawiła mi jedna z felg po Prixie Ogólnie jestem zadowolony mimo że nie wszystko się udało usunąć. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć ze fosol do silnie zapyziałych felg się nadaje, dał radę i nic z felgami mi się nie stało nie zdjęło lakieru te zarzułcenia były już wcześniej przed aplikacją Fosola
DBS Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 użyj fasola ja go użyłem jak mi się skończył prix i doczyścił felgi aluminioweA więc tak pacjent zaszczurzone felgi które strasznie styrane były nie czyszczone od wielu lat co najmniej u mnie od 4. Tak wyglądało po spryskaniu Prixem Prickobotem po kilka razy jak widać wżery są i to okrutne Srodek jaki postanowiłem użyć to: Jeszcze raz z bliska jak to wygląda przed aplikacją Tutaj po aplikacji i pędzlowaniu A tutaj już efekt końcowy Oczywiście nie wszystko zeszło a nie miałem za dużo tego preparatu bo wszystkie 4 fele tak wyglądały przy 3 kolejnych użyłem Prixa i Prickbota do usunięcia kleju po ciężarkach Tak krwawiła mi jedna z felg po Prixie Ogólnie jestem zadowolony mimo że nie wszystko się udało usunąć. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć ze fosol do silnie zapyziałych felg się nadaje, dał radę i nic z felgami mi się nie stało nie zdjęło lakieru te zarzułcenia były już wcześniej przed aplikacją Fosola Może głupio zapytam, ale czy to jest bezpieczny produkt do stosowania przy felgach ?
wilk30 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2016 mi nic sie nie stało z felgami nic nie odprysnęło itp. to jest środek kwasowy więc w mało widocznym miejscu wypróbuj jak masz obawy
KR54321 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Na smołę działa i jest niedrogi. Bez rękawiczek lepiej nie, bo zapach długo się utrzymuje.
MirekGTS Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Mam problem z domyciem felg, trafiły do mnie w zeszłym roku w opłakanym stanie brudne w środku i porysowane z zewnątrz. Domyłem co mogłem niestety ze środka nie wszystko zeszło, ale czas gonił wiec odmalowałem je z zewnątrz i wylądowały na aucie. Dziś chciałbym to poprawić, ale dałem ciała przy malowaniu bo nie zabezpieczyłem środków, teraz nie dość że brudne to zapylone farbą. Można z tym coś zrobić bez malowania? Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
MirekGTS Opublikowano 5 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2016 Przepraszam słownik w telefonie, poprawiłem literówki. Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
rogal_26 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Witam, Panowie co polecilibyscie do renowacji tych zasyfialych felg? Nie ukrywam ze chcialbym je umyc i odnowic, a jestem nowy w detailingu... Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
cz@rek Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Tych wżer na ramionach raczej nie doczyścisz, natomiast środki felg myślę że jakiś Deironizator pokroju (IronX czy Tuga Chemie Alu Teufel Spezial) powinien dać rade ale jakieś wżery na pewno zostaną.
Bacuś Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Nilsen aluminium Cleaner czy jakoś tak da radę myśle to doczyścić - tylko ostrożnie bo żre kwasem ze hoho ... Wysłane za pomocą nocnika.
sredniaq Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 640803 Panowie co polecilibyscie do renowacji tych zasyfialych felg? Nie ukrywam ze chcialbym je umyc i odnowic, a jestem nowy w detailingu... Na początek jakikolwiek płyn krwawiący i pędzelek lub szczotka, potem jak nie będziesz mógł ich domyć, to kupisz sobie porządny płyn. Tutaj przykład mojej zabawy z domywaniem budżetowym środkiem, 2 razy.
Tommy Lee Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Kolejność powinna być odwrotna, na początku płyn do mycia felg, a dopiero na końcu deironizer i coś na smołę.
Rekomendowane odpowiedzi