Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zostałem poproszony o zakup środków do pielęgnacji wnętrza.

Chciałbym abyście polecili coś lepszego i bardziej trwałego do plastików niż 303 Aerospace Protectant (tworzywa zewnętrzne) i Poorboy's World Natural Look (wewnętrzne). Może środek 2 w 1: 4Nano Exterior & Interior Care? Ma wyciągnąć głębię i się nie świecić (przynajmniej w środku). Do czyszczenia używałem Nielsen Cyclone ale może warto zmienić na inne APC, typowo do wnętrz?

Dodatkowo chcę coś do skóry, nie mam tu zupełnie doświadczenia ale zestaw Colourlock wydaje się ok: Strong Clean + LV Protector.

Jestem otwarty na inne propozycje, których nie uwzględniłem.

Posted

Plastiki wewnętrzne - PA Snow Cake

APC - każdy lubi 'swoje', ja używam VP Interior APC/ teraz classic APC

Plastiki zewnętrzne - Albo dressing Koch Chemie nano magic plast care albo powłoka Gyeon Trim

Skóra - czyszczenie Strong/Soft w zależności od zabrudzeń, odżywka świetna jest SV Leather Milk, a 'zabezpieczacz' to nie bardzo ogarniam, używam Colourlock Leder Versiegelung i jest ok.

I masz zestaw :song::song::good::good:;)

Posted

Wg opisu colourlocka: najpierw cleaner, potem Versismwnalandjwoammsjung, potem odżywka, ale czasami pomijam krok drugi i od razu smaruję Milkiem :)

Posted

Dzięki za wpisy. Auto ani nowe ani zapuszczone, choć do czyszczenia na pewno będzie potrzebne coś mocniejszego niż szare mydło :P Citroen C4 by Loeb z 2007 r.

Posted

Ja do wnętrza polecił bym ci:

PLASTIKI WEWNĄTRZ:

1. Zymol vinyl cleaner

2. Zymol vinyl conditioner

lub

1. VP Interior APC

2. Gtechniq C6 Matte Dash

PLASTIKI NA ZEWNĄTRZ:

1. KOCH Chemie NANO MAGIC PLAST CARE

2. VP Dionysus Trim Glitz

Co do skór to nie znam się.

Posted

Ponieważ chcę wszystko z jednego sklepu, wybrałem:

- Zymöl Vinyl Conditioner 236 ml

- Zymöl Vinyl Cleaner 236 ml

- Zymöl bawełniany aplikator Pre-wax

- Koch Chemie Nano Magic Plast Care 500 ml

- ValetPRO Dionysus Trim Giltz 500 ml

- Colourlock Zestaw Strong (200 ml Strong Clean, 150 ml LV Protector, szczotka do czyszczenia skóry, szmatka z mikrofibry)

RAZEM: 360 zł, trochę dużo jak na takie małe pojemności ale trudno.

• Moderator
Posted

Jeśli weźmiesz Koch Chemie Nano Magic Plast Care

to ValetPRO Dionysus Trim Giltz będzie niepotrzebny

Posted

To może lepiej Koch Chemie Plast Star? Wszędzie piszą że to samo co NMPC tylko większa pojemność.

Posted

Wybór padł już na Kocha NMPC. Zastąpiłem też Zymol Vinyl Cleaner przez Shiny Garage Interior Cleaner. Nie ma sensu przepłacać skoro czyści podobnie. Za to pobawię się ręcznikiem od Geyona 8-) Czekam na przesyłkę :)

• 2 weeks later...
Posted
Jeśli weźmiesz Koch Chemie Nano Magic Plast Care

to ValetPRO Dionysus Trim Giltz będzie niepotrzebny

Koch spłynie z pierwszym deszczem z folii na słupkach