Vespa Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Zostałem poproszony o zakup środków do pielęgnacji wnętrza. Chciałbym abyście polecili coś lepszego i bardziej trwałego do plastików niż 303 Aerospace Protectant (tworzywa zewnętrzne) i Poorboy's World Natural Look (wewnętrzne). Może środek 2 w 1: 4Nano Exterior & Interior Care? Ma wyciągnąć głębię i się nie świecić (przynajmniej w środku). Do czyszczenia używałem Nielsen Cyclone ale może warto zmienić na inne APC, typowo do wnętrz? Dodatkowo chcę coś do skóry, nie mam tu zupełnie doświadczenia ale zestaw Colourlock wydaje się ok: Strong Clean + LV Protector. Jestem otwarty na inne propozycje, których nie uwzględniłem.
kamilgt Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 Plastiki wewnętrzne - PA Snow Cake APC - każdy lubi 'swoje', ja używam VP Interior APC/ teraz classic APC Plastiki zewnętrzne - Albo dressing Koch Chemie nano magic plast care albo powłoka Gyeon Trim Skóra - czyszczenie Strong/Soft w zależności od zabrudzeń, odżywka świetna jest SV Leather Milk, a 'zabezpieczacz' to nie bardzo ogarniam, używam Colourlock Leder Versiegelung i jest ok. I masz zestaw
MatthewG Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2015 kamilgt, tak z ciekawości jaka kolejność idzie u Ciebie na skórę? Vespa, zasadnicze pytanie czy auto nowe czy zapuszczone?
kamilgt Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Wg opisu colourlocka: najpierw cleaner, potem Versismwnalandjwoammsjung, potem odżywka, ale czasami pomijam krok drugi i od razu smaruję Milkiem
Vespa Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Dzięki za wpisy. Auto ani nowe ani zapuszczone, choć do czyszczenia na pewno będzie potrzebne coś mocniejszego niż szare mydło Citroen C4 by Loeb z 2007 r.
Pimps Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Ja do wnętrza polecił bym ci: PLASTIKI WEWNĄTRZ: 1. Zymol vinyl cleaner 2. Zymol vinyl conditioner lub 1. VP Interior APC 2. Gtechniq C6 Matte Dash PLASTIKI NA ZEWNĄTRZ: 1. KOCH Chemie NANO MAGIC PLAST CARE 2. VP Dionysus Trim Glitz Co do skór to nie znam się.
Vespa Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Ponieważ chcę wszystko z jednego sklepu, wybrałem: - Zymöl Vinyl Conditioner 236 ml - Zymöl Vinyl Cleaner 236 ml - Zymöl bawełniany aplikator Pre-wax - Koch Chemie Nano Magic Plast Care 500 ml - ValetPRO Dionysus Trim Giltz 500 ml - Colourlock Zestaw Strong (200 ml Strong Clean, 150 ml LV Protector, szczotka do czyszczenia skóry, szmatka z mikrofibry) RAZEM: 360 zł, trochę dużo jak na takie małe pojemności ale trudno.
Moderator psemo Opublikowano 23 Marca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Jeśli weźmiesz Koch Chemie Nano Magic Plast Care to ValetPRO Dionysus Trim Giltz będzie niepotrzebny
cannonn Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 To może lepiej Koch Chemie Plast Star? Wszędzie piszą że to samo co NMPC tylko większa pojemność.
Vespa Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2015 Wybór padł już na Kocha NMPC. Zastąpiłem też Zymol Vinyl Cleaner przez Shiny Garage Interior Cleaner. Nie ma sensu przepłacać skoro czyści podobnie. Za to pobawię się ręcznikiem od Geyona Czekam na przesyłkę
jbiz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Jeśli weźmiesz Koch Chemie Nano Magic Plast Careto ValetPRO Dionysus Trim Giltz będzie niepotrzebny Koch spłynie z pierwszym deszczem z folii na słupkach
Rekomendowane odpowiedzi