Zielony Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Białe wnętrze... ładne ale trzeba bardzo dbać . Gód dżob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Od dawna nie miałem czasu żeby zabrać się za Mondeo , przyszła ta chwila że syn nie będzie już częstym pasażerem w tym aucie więc mogłem wygospodarować trochę czasu i zabrać się za odszczurzenie . Zdjęć wiele nie ma bo miałem taką frajdę w ciągu 3 dni prac , że nie chciało mi się wszystkiego dokumentować . Plan który sobie założyłem wykonałem w 100% . Pierwszy ogień wnętrze . Auto od miesiąca nie używane . Tak się prezentowało po otwarciu drzwi Na pierwszy ogień wyciągam dywaniki , urok jasnych welurów Wyciągam fotele , żeby dostać się do każdego zakamarka podłogi Kawka Dmuchawka w łapsko i przedmuchuje każdy zakamarek , następnie odkurzanie + odkurzanie z tornadorem Cała podłoga + dywaniki dostała porządną ekstrakcję , walczyłem z tym ze 2 h , a zdjęć brak Pogoda dopisywała , a że fotele miałem wyciągnięte to skorzystałem z okazji Fotel kierownika Pasażer Reszta wnętrza i bagażnik Wnętrze skończone , czas na lakier Przejdźmy do lakieru , auto nie tykane ręcznie od około 1,5 miesiąca . UNC'r leży już rok bez jakichkolwiek boosterów , więc postanowiłem że zrobię porządną dekontaminację bez glinkowania + mycie mocnym APC Po myciu na dwa kubełki i suszeniu całe auto wymyłem dokładnie IPA . Na koniec na cały lakier położyłem MaxProtect SilkCoat ( cały UP , będzie w moim wątku z testem UNC'ra ) Reszta prac przy aucie . Efekt finalny Z racji rozwoju firm które prowadzę potrzebuję trochę większego auta , a jako że auto do miasta już mam ( żony Fabia ) postanowiłem spróbować sprzedaży Mondeo , nie mam ciśnienia na sprzedaż i nie jest priorytetem , ale zrobiłem kilka normalnych zdjęć , więc wrzucę je też tutaj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feyro Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Super robota oraz fajna relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Jak zwykle profi co do większego auta to chyba tylko jakiś busik w grę wchodzi, bo mondeo to przecież i tak już kawał lochy... w segmencie D to chyba tylko superb większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Tak chcę kupić Van'a/bus'a . Ale z możliwością wsadzenia foteli . Mam już sprecyzowany wybór ale to nie temat na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zawsze w Twoich relacjach z mondeo podobają mi się odbicia w lakierze. Na jakim padzie pracujesz z ceriglass? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 W tym wypadku miałem pod ręką tylko jakiś twardy ręczny pad chyba podkreślam chyba od RoyalPads . W sumie to usuwałem tylko okscydacje i ciężki brud . A co do odbić to faktycznie na tym lakierze są kozaki i do tego uncr z silk coat potęguje efekt . Choć nic nie przebije Zymolka Titanium . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Piotrze, mozna prosić o szczegółowy przebieg prac nad przednia szyba? Czeka mnie taka praca dokladnie z tymi samymi produktami. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybex Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Można prosić na PW cenę jaka by Cie interesowała ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 @Crasher , w tym wypadku wyglądało to następująco 1.Porządne mycie - Detailer's Magic Glass Magic 2.Ceriglass ręcznie na twardym padzietę 3.Polerka punktu 2 4.Kolejne porządne mycie DM GM 5.IPA 6.Panel Wipe 7. 3 x G1 w odstępach 15 min 8. G2 9. Finito Mam nadzieje że pomogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 31 minut temu, Pajko napisał: @Crasher , w tym wypadku wyglądało to następująco 1.Porządne mycie - Detailer's Magic Glass Magic 2.Ceriglass ręcznie na twardym padzietę 3.Polerka punktu 2 4.Kolejne porządne mycie DM GM 5.IPA 6.Panel Wipe 7. 3 x G1 w odstępach 15 min 8. G2 9. Finito Mam nadzieje że pomogłem oczywiście , dzięki . Jak mógłbyś tylko jeszcze opisać sposób nakładania? Kiedyś były tu dywagacje czy góra dół czy kołowe ruchy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Ja przód i tył robię ruchami okreznymi boki zgodnie z oplywajacym powietrzem czyli wzdłuż szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotek900 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 @Pajko jesli mozna to mi tez podeslij na PW cena jaka by Cie interesowala i cos o wozie. Rok motor itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi