bienek Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Justyna, właśnie tak mi się coś wydawało, że gdzieś o tym już czytałem, że dopiero po rozrobieniu robi się neutralna.
ktm950 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2015 Magi nie ma neutralnego PH. Z tego co pamiętam Magi ma PH coś koło 11-11.5.
MatthewG Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2015 Nie zrobi się neutralna chyba, że to będzie jakaś komicznie mała ilość Wszystko dlatego, że pH to funkcja logarytmiczna, a woda ma pH około 7. Tutaj macie kalkulator. Warto zapamiętać bo tak będzie z każdym środkiem, nie tylko pianą..
Justyna Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 My też w weekend sprawdziliśmy jak spisuje się nowa piana Mainz Equilibrium Fabia specjalnie brudzona do testu i nie płukana nawet na bezdotykach. No to do dzieła Po prawej Mainz Equilibrium, a po lewej CarChem Snow Foam. Obie piany w rozcieńczeniu - 50 ml piany na 500 ml wody Zaczynamy z prawej strony samochodu pianą od Mainz brudek z kół płynie I pora ma pianę od CarChem Mainz po 3 i po 5 minutach CarChem po 3 minutach No i można zacząć płukanie małe 50/50 po stronie Mainz prawa strona felgi spłukana, lewa nie i cała felga tylko po myciu bezdotykowym pianą strona piany CarChem po miejscowym spłukaniu lancą i efekty końcowe strona Mainz tył i lewa strona według mnie obie piany się spisały, auto się domyło. Jednak trochę lepiej jest po stronie piany od Mainz. Co do samych pian... Mainz Equilibrium: - fajny bananowy zapach unoszący się w powietrzu podczas mycia - neutralne pH - nie narusza wosku/powłoki - nie jest to może bita śmietana jak w przypadku magifoam, ale dzięki temu łatwiej się wypłukuje CarChem Snow Foam: - zapach delikatny, niewyczuwalny podczas mycia - neutralne pH - nie narusza wosku/powłoki - tak jak powyżej nie jest gęsta, ale domywa tak jak powinna - dla mnie mogłaby mieć kolor, aby nie zastanawiać się czy już ją wlałam do wody czy nie
Moderator krd Opublikowano 3 Lutego 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2015 Si. Ciezko, zeby w pol roku zniknal
Piotrek Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 I w moje ręce wpadł Mainz Equilibrium. Opis jest pewnie w każdym sklepie i we wcześniejszych testach, więc nie ma sensu. Equilibrium to żółta wodnista ciecz ( na + łatwo się odmierza ), o ładnym bananowym zapachu ( nie ma tu takich sztuczek jak przy Magi, że niby banany a w opakowaniu ryba, tu jest bananowo ) Pianę testowałem w przerobionym Marolexie ( 2 filce od Glori ). Stężenie to około połowy testera ( 50 - 60 ml na trochę ponad litr wody). Ostatnio ktoś narzekał, że przy testach myje się czyste samochody Specjalnie ubrudziłem: Piana w wyżej podanym stężeniu nie jest może królem czasu spędzonego na lakierze, ale też nie spływa w 5 minut. Na zdjęciach po kilku minutach, gołym okiem da się zauważyć, że rusza brud ( szczególnie dobrze widać na białych felgach ): LSP nienaruszone, domywanie na dobrym poziomie: Po wyprowadzeniu na dzienne światło: PODSUMOWANIE: Pianie nic nie można zarzucić, robi to co do niej należy i wychodzi jej to dosyć dobrze. Idealnie nie jest, ale ostatni raz ręczne mycie miało miejsce w zeszłym roku.LSP nie rusza, pracę umila mocny bananowy zapach. Jest
Piotrek Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2015 Uuu przód maski już "tafluje" Nie tylko przód. Boki poniżej "listew" też
MsMajor Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2015 wczoraj przetestowałam. Również nałożenie odbywało się Marolexem + 3 filce. Mam podobne spostrzeżenia co kolega wyżej. Po spłukaniu auto już świeciło
Rekomendowane odpowiedzi