Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Stycznia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam chciałbym przedstawić krótką relację z testu którego sponsorem jest dystrybutor Do testu otrzymałem ok 50-60ml płynu w ori opakowaniu, instrukcję oraz naklejki wszystko zapakowane i zabezpieczone było z naciskiem na ekologię czyli prózno było szukać gąbek czy innych tworów, niestety fotki nie zrobiłem czego bardzo żałuję. Sam środek również jest w 100% eko jak informuje nas producent. Opis producenta: Ultra Violet wzmacnia ostatnią nałożoną warstwę i nadaje niesamowicie wysoki połysk. Może być stosowany na poprzedniej powłoce wosku lub prosto na świeżo oczyszczoną powierzchnię. Zapewnia niezwykle wysoki poziom kropelkowania, długotrwałą ochronę. Jego zalety to: łatwe polerowanie, niska lepkość. Może być stosowany w bezpośrednim świetle słonecznym. Rozpyl, przetrzyj, wypoleruj! Czas na blask! ...więc na co czekasz?! Pierwszą częscią testu jest położenie ultra violet na samochodzie którym robię sporo km zabezpieczonym FK w październiku kropelkowanie przed: No to przystępuję do pracy look po użyciu, jak wiadomo test qd jest trudny ze względu na uchwycenie różnić przed/po tak więc musicie wierzyć mi na słowo Kropelkowanie po: doły drzwi Na koniec kilka słów z moich obserwacji. Konsystencja dosyć rzadka(foto powyżej, zapach trudny do zidentyfikowania ale zdecydowanie przyjemny, łatwość pracy na bardzo wysokim poziomie, łatwo się poleruje, nie maże pomimo wilgoci jaka panowała na zewnątrz. Ładnie podbija look, lakier stał się śliski a kropelki nabrały kształtu więc powłoka ochronna dostałą wsparcie. Jeśli chodzi o przyciemnienie lakieru to kolor mojego auta jest bardzo niewdzięczny więc ciężko taki efekt zaobserwować. Dziękuję za możliwość przeprowadzenia testu tak dobrego środka. Polecam
Moderator krd Opublikowano 11 Stycznia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Kropelki w sumie nieksztaltne, ale widac poprawe Wiadomo, ze po odkryciu BSD ciezko bedzie jakiemukolwiek nowemu QD/QW na rynku Pytanie istotniejsze: czy odczekales troche czasu przed pryskaniem woda po aplikacji?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 czas opryskania po aplikacji to kilka minut na dodatek na zewnątrz wilgoć tak więc nie wykluczone że qd nie związał się wystarczająco. Foto kropli zaktualizuję. krd słuszna uwaga. Co do BSD wiadomo
Dystrybutor MadCowPL Opublikowano 11 Stycznia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 I również za ten test dzięki wielkie. W ramach ciekawostki, o różnych podejściach do tematu QD: http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=346285&highlight=madcow
canta8 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 No to MaD Cow został oceniony wyżej od BSD.Zgadzasz się z tym? A u kogo z naszych partnerow mozna mada kupić?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 No to MaD Cow został oceniony wyżej od BSD.Zgadzasz się z tym? A u kogo z naszych partnerow mozna mada kupić? wizualnie na pewno tak, jeśli chodzi o trwałość to chyba nie ma złudzeń
bienek Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Trwałość to jedna zaleta BSD, ale moim zdaniem największy plus tego QD jest zdolność do utrzymywania samochodu w czystości, a nawet jak się zabrudzi to brud schodzi 100 razy łatwiej niż bez tego specyfiku na lakierze.
Kajko Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 BSD mimo wielu hejtów jest bardzo udanym produktem. I moim zdaniem daje bardzo dobry efekt końcowy, ale trzeba chwilę poczekać, bo od razu szału nie ma. I ważne jest, żeby go dobrze wypolerować oraz dawać małą ilość produktu.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 BSD ma swój temat, ten jest o ultra violet to tak dla przypomnienia
Kajko Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 BSD ma swój temat, ten jest o ultra violet to tak dla przypomnienia MadCowPL sam wrzucił link do porównania z BSD, więc...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 zgadza się tyle tylko że w twoim poście piszesz tylko o bsd a nie porównujesz go z uv
Dystrybutor MadCowPL Opublikowano 11 Stycznia 2015 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Taki mały off topic z wrzuceniem linku ; ) sorry Wracając do pytania o Partnerów, i gdzie można dostać Banana Musa, to polecamy http://www.madcow.pl Też jesteśmy partnerem, wspieramy forum Zawsze śmiało napisać można do Nas, popytać, porozmawiać. Nie będzie nikt stratny, a można zyskać ; )
Dystrybutor e36ace Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Dzisiaj deszcz i krople stały się bardziej kształtne więc gd lepiej się związał. Wiem że bez fot średnio się liczy ale taki stan rzeczy zastałem na parkingu przy pracy niestety aparatu nie miałem a w telefonie niestety kiepski i sobie darowałem.
ammorekss Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2015 A to dlaczego krople powinny być jednego rozmiaru?
Rekomendowane odpowiedzi