Moderator Eryczek Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Barista, wywal tego Black Lights ze swojej kanapki. Lusso zrobi niewiele gorszy albo podobny look a jego trwałość z Carbonem będzie dużo lepsza jeśli nie wpakujesz nic pomiędzy nimi.
Moderator Eryczek Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Pajko, Carbon i Titanium to podobne woski. Latem dużych różnic w trwałości pomiędzy nimi nie zaopserwowalem. Zimą za to Titanium jest górą - dużo lepiej znosi sol i cały ten zimowy syf.
Pajko Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Eryczek, 2-3 miesiące poleżą ? Bo Concourus już umarł po około 1,5 miesiąca ale w miedzy czasie spadł śnieg i sypneli solą , wiec tu bym się doszukiwał jego krótkiej trwałości
Moderator Eryczek Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Pajko, mnie latem Concourse spokojnie dawał radę trzy miesiące ale zima to zima. Zresztą to dotyczy większości letnich wosków, dają fajny look ale jak tylko zimę zobaczą to zaraz zwiewają
Toster Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 rryba, Możesz spokojnie myć, nic się nie stanie.
Pajko Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Eryczek, dzięki za odpowiedź . Ostatnie tylko pytanie warstwować Carbona albo Titanium'a ? około 12h wystarczy w razie czego ?
rryba Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 rryba, Możesz spokojnie myć, nic się nie stanie. dzieki wielkie !
Moderator Eryczek Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Pajko, jak masz czas, możliwość i Ci się chce to czemu nie 12 godzin przerwy będzie
Barista Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Eryczek, trochę podłamałeś mnie propozycją wywalenia Black Light`a z kanapeczki. Kupiłem, więc muszę testować. Mam w magazynie również Black Hole (którego również nigdy nie używałem), może podzielić maskę i zrobić 3 opcje? Dobra, namówiliście mnie na mały, krótkodystansowy* teścik. * - nie jeżdżę samochodem w deszczu, bo ślisko i pada na głowę. Dodatkowo nie zależy mi na długim leżeniu wosku, tylko na mega łał.
Moderator Eryczek Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Barista, Black Lighta miałem przez chwilę i kompletnie nie przypadł mi do gustu Black Hole, na początku detailingowej kariery, miał swój urok Zrób maskę cleanerem od Lusso, zobaczysz jak Ci się podoba efekt i wtedy podejmiesz decyzję co dalej.
luke Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Czym skutecznie i szybko usunąć klej z alufelg? Muszę ogarnąć z syfu zimówki przed sezonowaniem.
kamilgt Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Krążek do usuwania kleju na wiertarkę/wkrętarkę
michal55yh Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witajcie. Mam pytanko co do powłoki CQUARTZ UK EDITION. Po jakimś czasie po położeniu powłoki i Reload na niektórych elementach pojawiły się dziwne smugi. Nie zawsze je widać ale są. Wyszły z czasem od położenia powłoki, nie było ich wcześniej. Kolor auta to ciemny czerwony a Reload nie rozcieńczałem. Wiecie od czego one się pojawiły i jak je usunąć?
Barista Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 W zeszłym roku leciałem cleanerem Lusso i Carbonem, w tym roku chciałem się wspiąć na większe łał. A wyjdzie pewnie jak zwykle ;-) Z większością klejów doskonale radzi sobie Prickbort, więc może warto spróbować?
luke Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Próbowałem już Prickbortem, nie poradził sobie.
Moderator Eryczek Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 luke, valet pro tar and glue remover - mój faworyt
logic Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witam wszystkich Mam pytanie: Miałem niedawno robioną korektę lakieru + położoną powłokę kwarcową. Auto na co dzień myję jedynie na bezdotyku jednak denerwują mnie ślady pozostające po niewysuszeniu samochodu. Moje pytanie brzmi: czy jest sens zainwestować w jakiś dobry ręcznik to osuszania? Jeśli tak to jak osuszyć auto by nie narobić sobie szkód? Drugie pytanie: Położony mam gyeon q2 mohs + gyeon cure, co ok 3-4 miesiące mam zamiar ponownie nakładać cure'a, czy w między czasie jest sens stosować np: gyeon wet coat czy to już zbyteczne? z góry dzięki za odpowiedzi.
kamilgt Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 1. Samochód wycieramy tylko po myciu ręcznym, a nie na bezdotyku 2. Raczej nie ma potrzeby
Arni Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Czym usunąć płyn hamulcowy z felgi? Nieszczęśliwie upaćkane przy mechanicznej robocie, zwykły płyn do felg nie daje rady a nie chce zrobić kuku.
wiggly Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Hej czy roztwór wody i piany aktywnej może leżeć przez 8-10 godzin w ręcznej pianownicy zamkniętej w bagażniku? Czy też traci w jakiś sposób swoje właściwości lub szkodzi samej pianownicy? Czy w celu polepszenia właściwości czyszczących można do takiego roztworu dodać odrobinę APC? Czy raczej nie mieszamy tych specyfików?
piteks Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Z roztworem nic się nie stanie. Jedynie woda już nie będzie ciepła więc może być ciut gorsza piana . Można dodać APC. Pamiętaj, że szybciej zje Ci wosk .
impex Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Czym usunąć płyn hamulcowy z felgi? Nieszczęśliwie upaćkane przy mechanicznej robocie, zwykły płyn do felg nie daje rady a nie chce zrobić kuku. Próbuj APC lub czymkolwiek- o ile jest jeszcze sens bo płyn hamulcowy żre lakier.Wg mnie masz juz ślady nie do usunięcia.
mateuszk Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 W jakim położeniu przechowujecie maszyny które są nieużywane ? Na boku czy na "plecach". Pytam się bo z mojej DA się trochę ulało smaru.
Sitri Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jaki cleaner polecacie do pracy recznej? Pod wosk FK1000 oraz DJ White. SRP, DJ Lime Prime?
milan00 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Czytałem temat IPA vs Cleaner i tu mam szybkie pytanie mógłby mi ktoś polecić jakiś dobry Cleaner ?
Rekomendowane odpowiedzi