Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Opublikowano

Barista, wywal tego Black Lights ze swojej kanapki. Lusso zrobi niewiele gorszy albo podobny look a jego trwałość z Carbonem będzie dużo lepsza jeśli nie wpakujesz nic pomiędzy nimi.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Moderator
Opublikowano

Pajko, Carbon i Titanium to podobne woski. Latem dużych różnic w trwałości pomiędzy nimi nie zaopserwowalem. Zimą za to Titanium jest górą - dużo lepiej znosi sol i cały ten zimowy syf.

Opublikowano

Eryczek, 2-3 miesiące poleżą ? Bo Concourus już umarł po około 1,5 miesiąca ale w miedzy czasie spadł śnieg i sypneli solą , wiec tu bym się doszukiwał jego krótkiej trwałości

• Moderator
Opublikowano

Pajko, mnie latem Concourse spokojnie dawał radę trzy miesiące ale zima to zima.

Zresztą to dotyczy większości letnich wosków, dają fajny look ale jak tylko zimę zobaczą to zaraz zwiewają :)

Opublikowano

Eryczek, dzięki za odpowiedź . Ostatnie tylko pytanie warstwować Carbona albo Titanium'a ? około 12h wystarczy w razie czego ?

Opublikowano

Eryczek, trochę podłamałeś mnie propozycją wywalenia Black Light`a z kanapeczki.

Kupiłem, więc muszę testować. Mam w magazynie również Black Hole (którego również nigdy nie używałem), może podzielić maskę i zrobić 3 opcje? Dobra, namówiliście mnie na mały, krótkodystansowy* teścik.

* - nie jeżdżę samochodem w deszczu, bo ślisko i pada na głowę. Dodatkowo nie zależy mi na długim leżeniu wosku, tylko na mega łał.

• Moderator
Opublikowano

Barista, Black Lighta miałem przez chwilę i kompletnie nie przypadł mi do gustu :/

Black Hole, na początku detailingowej kariery, miał swój urok ;)

Zrób maskę cleanerem od Lusso, zobaczysz jak Ci się podoba efekt i wtedy podejmiesz decyzję co dalej.

Opublikowano

Czym skutecznie i szybko usunąć klej z alufelg? Muszę ogarnąć z syfu zimówki przed sezonowaniem.

Opublikowano

Witajcie. Mam pytanko co do powłoki CQUARTZ UK EDITION. Po jakimś czasie po położeniu powłoki i Reload na niektórych elementach pojawiły się dziwne smugi. Nie zawsze je widać ale są. Wyszły z czasem od położenia powłoki, nie było ich wcześniej. Kolor auta to ciemny czerwony a Reload nie rozcieńczałem. Wiecie od czego one się pojawiły i jak je usunąć?

Opublikowano

W zeszłym roku leciałem cleanerem Lusso i Carbonem, w tym roku chciałem się wspiąć na większe łał. A wyjdzie pewnie jak zwykle ;-)

Z większością klejów doskonale radzi sobie Prickbort, więc może warto spróbować?

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam pytanie: Miałem niedawno robioną korektę lakieru + położoną powłokę kwarcową. Auto na co dzień myję jedynie na bezdotyku jednak denerwują mnie ślady pozostające po niewysuszeniu samochodu. Moje pytanie brzmi: czy jest sens zainwestować w jakiś dobry ręcznik to osuszania? Jeśli tak to jak osuszyć auto by nie narobić sobie szkód?

Drugie pytanie: Położony mam gyeon q2 mohs + gyeon cure, co ok 3-4 miesiące mam zamiar ponownie nakładać cure'a, czy w między czasie jest sens stosować np: gyeon wet coat czy to już zbyteczne?

z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Czym usunąć płyn hamulcowy z felgi? Nieszczęśliwie upaćkane przy mechanicznej robocie, zwykły płyn do felg nie daje rady a nie chce zrobić kuku.

Opublikowano

Hej :)

czy roztwór wody i piany aktywnej może leżeć przez 8-10 godzin w ręcznej pianownicy zamkniętej w bagażniku? Czy też traci w jakiś sposób swoje właściwości lub szkodzi samej pianownicy?

Czy w celu polepszenia właściwości czyszczących można do takiego roztworu dodać odrobinę APC? Czy raczej nie mieszamy tych specyfików?

Opublikowano

Z roztworem nic się nie stanie. Jedynie woda już nie będzie ciepła więc może być ciut gorsza piana :) .

Można dodać APC. Pamiętaj, że szybciej zje Ci wosk :) .

Opublikowano
Czym usunąć płyn hamulcowy z felgi? Nieszczęśliwie upaćkane przy mechanicznej robocie, zwykły płyn do felg nie daje rady a nie chce zrobić kuku.

Próbuj APC lub czymkolwiek- o ile jest jeszcze sens bo płyn hamulcowy żre lakier.Wg mnie masz juz ślady nie do usunięcia.

Opublikowano

W jakim położeniu przechowujecie maszyny które są nieużywane ? Na boku czy na "plecach". Pytam się bo z mojej DA się trochę ulało smaru.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.