godles52 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2015 Ktos moze moglby polecic cos dobrego do skor na motocyklu (cleaner i odzywka) zeby po pierwszym deszczu nie splynelo?
Damianos Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 czy można bezpiecznie polerować maszyną DA i mocniejszymi pastami po wypiaskowanym od kamyków itp. elemencie lakieru?
Kamiloski Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Czy położenie wosku od razu na megsa UC znacznie skróci żywotność wosku soft 99 KoG ? Moim zdaniem bez sensu przecierać IPĄ po UC - skoro UC bardziej maskuje niż usuwa rysy/swirle (IPA zepsuje efekt po UC). Zastanawiam się tylko czy wosk nie zejdzie po dwóch tygodniach...
Moderator krd Opublikowano 31 Marca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 To nie uzywaj UC tylko jakiegos glaze'a... np BlackHole.
Kamiloski Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 I bezpośrednio na PB BH położyć wosk ?
Zybi67 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Mam pytanie odnośnie usunięcia rys po kluczyku....ktoś przeleciał po boku auta kluczykiem...rysy są dość głębokie...polerka i papiery tego nie ruszają...czym wypełniacie takie ubytki? czy dorabiacie bazę i delikatnie pędzelkiem? + do tego lakier bezbarwny też aplikowany pędzelkiem....? Macie jakieś podpowiedzi lub jakiś film?
zegarek Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Jeśli lakier jest solidowy (uni) to jeszcze można się pobawić w uzupełnianie i polerowanie. Inaczej do lakierowania jeśli to ma wyglądać.
Zybi67 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 A jak uzupełniasz? jaką metodą? tak jak pisałem? baza patyczkiem i później klar też patyczkiem?
pabloo1033 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Używał może ktoś z was tego światła FLEX Swirl Finder Light?
pawelpp Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Zybi, mi robili tak: wypełniali rysę bazą za pomocą..zapałki. Dopiero potem lecieli papierkiem, żeby wygładzić krawędzie i polerowali. Jak jest zdarte do podkładu to cudów nie zrobisz ale zamaskować trochę można.
Artih Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Używał może ktoś z was tego światła FLEX Swirl Finder Light? Ja mam. Latarka pierwszorzędna Świetne wykonanie i światło idealnie sprawdza się do inspekcji.
Geniusz Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Gdzie można jeszcze kupić fibre Eurow Shag ??
mario704 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Panowie pytanie szybkie.Mogę pod megsa nxt 2.0 położyć CG wet mirror finish? Czy mi to spłynie po pierwszym deszczu
CrisAGC Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Czy niewidzialnej wycieraczki można użyć na plastikowe klosze reflektorów przednich? Próbował ktoś? Czy lepiej położyć tylko wosk? (chodzi o maksymalny efekt odpychania wody i brudu)
Lex Luthor Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 @CrisAGC ja położyłem rain-x na klosze w moim 308. Nie widzę różnicy w brudzeniu. IMHO lepiej wosk lub powłokę dać na lampy. Wysłano z Lumii 920
mati009 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Czy można kłaść jasny SOFT99 King of Gloss lub SOFT99 Fusso Coat na czarne lakiery? Jest jakaś zauważalna różnicy między wersją przeznaczoną na jasne, a ciemne lakiery?
Moderator krd Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Ktos moze pomoc wyciagnac historie serwisowa Skody po VIN?
iwan Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Cześć, mało się udzielam choć dużo czytam ale nie trafiłem na rozwiązanie swojego problemu. Macie może Koledzy i Koleżanki pomysł na zabezpieczenie czarnego szkła w użytku domowym ? Chciałbym pokryć to szkło jakiś specyfikiem, który utwardziłby powierzchnię i zabezpieczył przed rysowaniem. Dzięki!
fiba Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Bardzo proszę o radę co poradzić na moje "zapyziałe" felgi. Odkąd kupiłem auto nie mogę doczyścić czarnych kropek z powierzchni pomiędzy szprychami. Na jesieni, gdy zrzuciłem alusy z letnimi próbowałem z nimi powalczyć i popsikałem kilkakronie Tugą ALU-TEUFEL ale nie dała radę na to mimo, że wspomagałem się dość intensywnie szczoteczkami. Ma ktoś jakiś pomysł? Poniżej wklejam zdjęcia żeby zobrazować jak to wygląda. Pozdrawiam, fiba
funkoval Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 pytaj jeleniouchy, on w sobotę zwalczał coś podobnego, co nawet po PrickBorcie nie złaziło z felg do Audi A3
Kubz Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Jak pickbort nie pomoże, to sprawdź czy glinka to rusza.
manio49 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 fiba, temperatura jest jaka jest, to i prick nie chce za bardzo działać, bardziej się przyda ten nowy żelowaty specyfik do smoły, dłużej się utrzyma.
fiba Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wielkie dzięki za podpowiedzi. Zamówiłem prickborta i glinkę więc jak się zrobi cieplej to będę walczył dalej. Jeszcze jedno mam pytanie na szybko jednak nie udokumentowane zdjeciami (jutro dołączę). Mam srebrną octavię i prawdopodobnie nigdy wcześniej nie widziała garażu czego powodem są takie ciemne lub czarne ślady/zacieki np. wokół relingów lub wokół szyb z tyłu. Piana ani APC 1:1 nie dało temu rady nawet przy mocnym szorowaniu, zastanawiam się czym to jeszcze mogę potraktować? Czy może potraktowanie tego glinką pomoże? (wiem, że nie jesteście jasnowidzami )
Rekomendowane odpowiedzi