Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktos moze moglby polecic cos dobrego do skor na motocyklu (cleaner i odzywka) zeby po pierwszym deszczu nie splynelo?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy położenie wosku od razu na megsa UC znacznie skróci żywotność wosku soft 99 KoG ?

Moim zdaniem bez sensu przecierać IPĄ po UC - skoro UC bardziej maskuje niż usuwa rysy/swirle (IPA zepsuje efekt po UC). Zastanawiam się tylko czy wosk nie zejdzie po dwóch tygodniach...

• Moderator
Opublikowano

To nie uzywaj UC tylko jakiegos glaze'a... np BlackHole.

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie usunięcia rys po kluczyku....ktoś przeleciał po boku auta kluczykiem...rysy są dość głębokie...polerka i papiery tego nie ruszają...czym wypełniacie takie ubytki? czy dorabiacie bazę i delikatnie pędzelkiem? + do tego lakier bezbarwny też aplikowany pędzelkiem....?

Macie jakieś podpowiedzi lub jakiś film?

Opublikowano

Jeśli lakier jest solidowy (uni) to jeszcze można się pobawić w uzupełnianie i polerowanie. Inaczej do lakierowania jeśli to ma wyglądać.

Opublikowano

Zybi, mi robili tak: wypełniali rysę bazą za pomocą..zapałki. Dopiero potem lecieli papierkiem, żeby wygładzić krawędzie i polerowali. Jak jest zdarte do podkładu to cudów nie zrobisz ale zamaskować trochę można.

Opublikowano
Używał może ktoś z was tego światła FLEX Swirl Finder Light?

Ja mam. Latarka pierwszorzędna :good:

Świetne wykonanie i światło idealnie sprawdza się do inspekcji.

Opublikowano

Panowie pytanie szybkie.Mogę pod megsa nxt 2.0 położyć CG wet mirror finish? Czy mi to spłynie po pierwszym deszczu :dontknow:

Opublikowano

Czy niewidzialnej wycieraczki można użyć na plastikowe klosze reflektorów przednich? Próbował ktoś? Czy lepiej położyć tylko wosk? (chodzi o maksymalny efekt odpychania wody i brudu)

Opublikowano

Czy można kłaść jasny SOFT99 King of Gloss lub SOFT99 Fusso Coat na czarne lakiery? Jest jakaś zauważalna różnicy między wersją przeznaczoną na jasne, a ciemne lakiery?

• Moderator
Opublikowano

Ktos moze pomoc wyciagnac historie serwisowa Skody po VIN?

Opublikowano

Cześć, mało się udzielam choć dużo czytam ale nie trafiłem na rozwiązanie swojego problemu.

Macie może Koledzy i Koleżanki pomysł na zabezpieczenie czarnego szkła w użytku domowym ? Chciałbym pokryć to szkło jakiś specyfikiem, który utwardziłby powierzchnię i zabezpieczył przed rysowaniem.

Dzięki!

Opublikowano

Bardzo proszę o radę co poradzić na moje "zapyziałe" felgi. Odkąd kupiłem auto nie mogę doczyścić czarnych kropek z powierzchni pomiędzy szprychami. Na jesieni, gdy zrzuciłem alusy z letnimi próbowałem z nimi powalczyć i popsikałem kilkakronie Tugą ALU-TEUFEL ale nie dała radę na to mimo, że wspomagałem się dość intensywnie szczoteczkami. Ma ktoś jakiś pomysł? Poniżej wklejam zdjęcia żeby zobrazować jak to wygląda.

h1qUsLI.jpg

cqZcy6L.jpg

iZ5KL6f.jpg

Pozdrawiam,

fiba

Opublikowano

pytaj jeleniouchy, on w sobotę zwalczał coś podobnego, co nawet po PrickBorcie nie złaziło z felg do Audi A3

Opublikowano

fiba, temperatura jest jaka jest, to i prick nie chce za bardzo działać, bardziej się przyda ten nowy żelowaty specyfik do smoły, dłużej się utrzyma.

Opublikowano

Wielkie dzięki za podpowiedzi. Zamówiłem prickborta i glinkę więc jak się zrobi cieplej to będę walczył dalej. Jeszcze jedno mam pytanie na szybko jednak nie udokumentowane zdjeciami (jutro dołączę).

Mam srebrną octavię i prawdopodobnie nigdy wcześniej nie widziała garażu czego powodem są takie ciemne lub czarne ślady/zacieki np. wokół relingów lub wokół szyb z tyłu. Piana ani APC 1:1 nie dało temu rady nawet przy mocnym szorowaniu, zastanawiam się czym to jeszcze mogę potraktować? Czy może potraktowanie tego glinką pomoże? (wiem, że nie jesteście jasnowidzami :mrgreen: )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.