booohal Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 pawelpp, mogę Ci odlać po trosze CG Buttera (stara wersja) i Owatrola. Jakby co to smaruj PW
baczek1990zg Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam. Kiedyś na forum widziałem słowniczek pojeć, mógłby mi ktoś podesłać link? Bo nie mogę go teraz jak na złość znaleźć, a muszę sprawdzić parę rzeczy.
pawelpp Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 baczek a kliknij na to: CG IPA booohal, dzięki za propozycję, piszę PW
baczek1990zg Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Dzięki wielkie Właśnie tego szukałem.
Kr3t Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2015 Panowie i Panie, proszę o pomoc - znajomy mi zostawił auto żebym mu przeleciał drobną polerke, prosił mnie o ogarnięcie również takich oto "zaprawek" które mają ledwie 1 dzień : Do dyspozycji mam : papier ścierny wszelkiej gradacji pasty Menzerna od 500 do 4000 Megs UC PB Master Cut Co Panowie polecają? Lakier jak widać mocno zjechany, czarna perła od VW (bodajże LC9Z), swirle, hologramy bez problemów ogarne, ale co z tymi "zaprawkami"? Podobne, tylko dużo mniejsze (od kamieni) zaprawki są na masce. Jakieś pomysły ?
mario704 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Takie pytanko bo nie umiem znaleźć.Gdzie można dostać wosk DJ purple haze w normalnym dużym opakowaniu.Wszędzie tylko samplerki. Zakupiłem takowy ssamplerek i tu drugie pytanie jaki pomysł na szmalcowanie z takiego malutkiego słoiczka?
ludwik93 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 mario704 przyklepuje słoneczko K2 do wosku i na lakier ja tak użytkuje raz próbowałem za pomocą rąk i też szło rozcierałem najpierw na dłoniach i potem rozcierałem po lakierze
Tommy Lee Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Chociażby tu http://temachem.sklep.pl/opis/2314716/d ... t-wax.html A co do samego woskowania to normalnie przykładasz aplikator do słoiczka i delikatnie kręcisz słoiczkiem w jedna stronę, a aplikatorem w druga i masz cienka warstwę wosku na aplikatorze
Radziu Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Jaki produkt sprawdza się przy usuwaniu kamieni ze szklanej kabiny prysznicowej?
manio49 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Jaki produkt sprawdza się przy usuwaniu kamieni ze szklanej kabiny prysznicowej? Do kamieni to najlepiej szufelka a tak serio - mi kamień ładnie schodził odpowiednikiem ceriglassa od TAC.SYSTEM, AG CGP też da radę ale trzeba się bardziej postarać.
zegarek Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 ale co z tymi "zaprawkami"? Podobne, tylko dużo mniejsze (od kamieni) zaprawki są na masce.Jakieś pomysły ? Nie ruszaj. Na zdjęciu wygląda, że jest to zrobione słabo i niedokładnie. Nie wiem co to za mikstura została tam położona, ale co by to nie było, to jeśli leży to tylko 1 dzień, to na pewno jest miękkie i się zetrze.
pawelpp Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 "Jaki produkt sprawdza się przy usuwaniu kamieni ze szklanej kabiny prysznicowej?" Też o tym myślałem ostatnio pod prysznicem. Baterię otulałem szmatką namoczoną w odkamieniaczu, potem jeszcze trochę polałem. Gorzej z rurkami pionowymi i szkłem. Koleś coś mi podpowiadał, że są niby odkamieniacze w piance w sprayu. Ciekawe czy takie rzeczy działają?: https://www.google.pl/search?q=odkamien ... iacz+spray
Radziu Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Produkt o nazwie Fist kamień i rdza z Biedronki piszą ze daje radę do kabiny prysznicowej...
mario704 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 ale co z tymi "zaprawkami"? Podobne, tylko dużo mniejsze (od kamieni) zaprawki są na masce.Jakieś pomysły ? Nie ruszaj. Na zdjęciu wygląda, że jest to zrobione słabo i niedokładnie. Nie wiem co to za mikstura została tam położona, ale co by to nie było, to jeśli leży to tylko 1 dzień, to na pewno jest miękkie i się zetrze. Na moje oko to zaprawka z pędzelka bez klaru położona i też bym tego nie ruszał
JacekZKL Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Kamień na szybach w kabinie pryskalem płynem do mycia okien wymieszanym z octem pół na pół śmierdziało ale po kamieniu ani śladu. Kamień z baterii: owijałem papierem i na to ocet.
zegarek Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Na osady kamienne w domu używam cillit bang pomaranczowa butelka Kamien i Brud
Allesio Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Czy czarny akryl na aucie mocno płowieje ?
biznes365 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Nie mogę znaleźć tematu o polecanych BP.Ktoś pomoże?
lja111 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam czy ktos z was drodzy koledzy mial do czynienia z lakierem (nachtschwarz) nr197 Mercedes C klasa zarowno stary model jak i ten z 2014 roku . W piatek dostalem auto przeprowadzilem pelna korekte pastami Kocha wykonczenie antihologram rowniez Koch . Po inspekcji IPA lampa 3M widoczne sa Mikro ryski nie moge ich zniwelowac. Lakier jest tak delikatny ze mocniejszy dotyk MF sieje spustoszenie. Zmienialem gabki na nowe rowniez probowalem na S40 anti swirl i efek marny . Nawet gdy dostaje fabrycznie nowe Mercedesy problem jest ten sam czy to juz jest taki lakier ?
kusiu Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam serdecznie, panowie potrzebuję dobrej i miękkiej przede wszystkim zmiotki do śniegu która nie będzie robić najmniejszych rysek, czy to będzie dobry zakup? http://autonablask.pl/produkt/vikan-sno ... ka-sniegu/ Lub ma może ktoś sprawdzoną, zmiotkę?
pawelpp Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 kusiu, może ten temat ci pomoże: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=3924
kamil_rosen Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 Takie nietypowe pytanie. Czy jest ktoś z Gdańska, Wrocławia lub Poznania na forum kto w tym tygodniu będzie w IKEI i byłby w stanie mi kupić jedną rzecz (mala szafeczka za 130zł) i mi wysłać ją kurierem? Oczywiście wpłacę kasę na konto z kosztami przesyłki i dorzucę na jakiś czteropak piwka Tylko chodzi mi o osoby które były by przy okazji i nie mają daleko i nie było by to dla nich problemem. Bo ani w Krakowie ani też w Katowicach nie ma już tego produktu co potrzebuje Proszę o PW jeśli ktoś byłby w stanie mi ogarnąć temat Będę wdzięczny
kusiu Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2015 kusiu, może ten temat ci pomoże: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=3924 Dzięki serdeczne, tego szukałem Jeśli chodzi o mikrofibrę do miękkich lakierów (honda CIVIC VIII) będzie ten odpowiedni czy znajdę coś jeszcze lepszego: http://autonablask.pl/produkt/chemical- ... cm-x-40cm/
Rekomendowane odpowiedzi