Eidos71 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Pytanko: czy białe "farfocle" pływające w płynnym sealancie (w tym przypadku chodzi o AngelWax Ti-22) świadczą o tym, że produkt jest do bani ? Dzisiaj dopiero otworzyłem pakę, którą odebrałem z Paczkomatu ok. 2 tygodni temu (zakup u jednego z forumowych sprzedawców) i stwierdziłem, że z tym jednym produktem jest coś nie halo... Być może podczas przesyłki, gdy produkt był narażony na wahania temperatur (magazyn i podróż paczki, gdyż z paczkomatu odebrałem pakę po ok. 1/2 godziny od otrzymania informacji sms-em) ten sealant się "zważył"... I teraz pytanie drugie - czy produkt nadaje się jeszcze do użytku i czy posiada dalej swoje podstawowoe cechy ?
bienek Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Pisz do sklepu w którym kupiłeś, oni na pewno będą wiedzieli jak Ci pomóc.
Kajko Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zimą paczkomatem zamawiać? Trzeba być odważnym albo nie cenić swoich pieniedzy I sklep też powinien Ci to odradzić. Niektóre sklepy nie wysyłają paczkomatem przy niskich temperaturach. Sealant przemarzł na bank. Jak carnaubie nic przemrozenie nie zrobi, tak sealant straci swoje wlasciwosci.
Eidos71 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2015 Właśnie obawiałem się info, dot. utraty właściwości sealantu... Dla pewności zadałem pytanie sprzedawcy...
Vaxh Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Może być APC w odpowiednim stężeniu. Coś dedykowane do felg. ironx raczej też niezbędny, coś na smołe też się przyda Poczytaj forum a się dowiesz!!
Harnas Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Pytalem juz wczesniej, ale nikt nie odpowiedzial. Mozna gdzies dostac same koncowki do odkurzacza pioracego nadajace sie do czyszczenia auta?
Vaxh Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 można masz tutaj kilka http://www.asc-pro.pl/odkurzacze_piorace_wyposazenie ale musisz poszukać odpowiedniej do swojego odkurzacza
silver200 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Czy gdzies kupie butelki 500ml z gwintem 28mm? Najchetniej takie jak te pekate pet 24mm
detailercar Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Wie ktoś może gdzie w rejonach Poznania jest tanie malowanie proszkowe. Potrzebuje pomalować kilka elementów do auta tą metodą.
luke Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Wczoraj nabyłem Sonax BSD i mam pytanie w jaki sposób aplikować go na lakier aby działał optymalnie długo?
dawid.zu Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Też nabyłem BSD i tez mam pytanie. Po jego aplikacji lakier podobno jest tępy. Czy mogę na niego nałożyć np QD PB S&G? I jeszcze jedno, czy mogę przetrzeć lakier pierw QD PB S&G w celu oczyszczenia go z prochu i delikatnych zabrudzen a później nałożyć trwały BSD?
kandy Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 luke, po myciu auta psikasz BSD na mf i rozcierasz po aucie i zaraz przecierasz to suchą stroną mf. dawid.zu tak lakier jest trochę mniej śliski. Po co chcesz kłaść 2 QD?
mihnova Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Wie ktoś może gdzie w rejonach Poznania jest tanie malowanie proszkowe. Potrzebuje pomalować kilka elementów do auta tą metodą. http://malowanieproszkowe.com/ http://www.ewa-mendel.pl/ http://www.traf-mal.pl/ O ceny musisz pytać indywidualnie, bo zależy od koloru RAL i elementu czy zmieści się w piecu.
dawid.zu Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Na BSD po to żeby nadać śliskości i LOOK. No a jak pod BSD dam jakiś śliski QD to BSD bedzie dobrze na nim leżeć?
maj0nez Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam Stoję przed zakupem odkurzacza do domowego użytku. Co w cenie około 500zł warto kupić? Pozdrawiam
bienek Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ale kombinujecie z tym bsd... Dotykasz sobie codziennie lakier przed snem czy co ze musi byc sliski i gladki? Z tym lookiem to tez jakas obsesja. Kazdy wypolerowany porzadnie lakier będzie wyglądał super cokolwiek na nim polozysz, a kanapke lepiej zjesc na sniadanie niz nakladac na auto :-P
dawid.zu Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ja pierniczę pytanie jak każde więc nie wiem o co tyle hałasu
grzes12 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ale kombinujecie z tym bsd... Dotykasz sobie codziennie lakier przed snem czy co ze musi byc sliski i gladki? Z tym lookiem to tez jakas obsesja. Kazdy wypolerowany porzadnie lakier będzie wyglądał super cokolwiek na nim polozysz, a kanapke lepiej zjesc na sniadanie niz nakladac na auto :-P
siwy1988_88_88 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ja pierniczę pytanie jak każde więc nie wiem o co tyle hałasu nie koniecznie jak kazde inne...... jest porostu bezsensowne
Ari Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Też nabyłem BSD i tez mam pytanie. Po jego aplikacji lakier podobno jest tępy. Czy mogę na niego nałożyć np QD PB S&G? I jeszcze jedno, czy mogę przetrzeć lakier pierw QD PB S&G w celu oczyszczenia go z prochu i delikatnych zabrudzen a później nałożyć trwały BSD? Ja często mieszam BSD + S&G lub BSD + 921 Duragloss i jest Jedna robota bo wycierasz raz. Jak zależy mi wybitnie na trwałości (zima) to daję sam BSD.
dawid.zu Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ja często mieszam BSD + S&G lub BSD + 921 Duragloss i jest Jedna robota bo wycierasz raz. Jak zależy mi wybitnie na trwałości (zima) to daję sam BSD. I o taką odp mi chodziło Dzięki Ci bardzo Inni odpowiadający niech sie uczą wlasnie od takich ludzi. Forum jest po to żeby pytać a jeżeli ktoś ma odp to konkretnie odpowiada na dane pytanie a nie zaśmieca forum głupimi mongolskimi teoriami
kamilgt Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 ale zrozum, że pytanie które zadałeś było zadane sto tysięcy razy, wystarczy wejść w temat "sonax BSD" i wszystkiego się dowiedzieć a nie cały czas o wszystko pytać w tym temacie... to może zamknąć całe forum i zostawić tylko ten temat?
Ari Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 ale zrozum, że pytanie które zadałeś było zadane sto tysięcy razy, wystarczy wejść w temat "sonax BSD" i wszystkiego się dowiedzieć a nie cały czas o wszystko pytać w tym temacie... to może zamknąć całe forum i zostawić tylko ten temat? Już nie przesadzajcie. W końcu to dział "krótkie pytanie...".Kolega jest nowy i świeży na forum, wypada pomóc. Z czasem odnajdzie właściwą drogę. Rytm forum ostatnio był zaburzony Sam się ledwo odnajduję. Trochę zrozumienia.
dawid.zu Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Dokładnie tak jak pisze kolega wyżej. Czasami trochę zrozumienia. A tak w ogóle właśnie po to jest ten dział, nie na darmo sie tak nazywa chyba po to go ktoś stworzył żeby podczas pracy na szybko zapytać i uzyskać szybką mądrą odp.
Rekomendowane odpowiedzi