W1Michal Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 nowe czarne perły np ba BMW są delikatnie jak diabli, stare BMW takie nie były jak e39 czy e38 ale to auta z troche innej "epoki" w tej chwili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 678869 BMW kładzie na samochody jakiś wosk BMW po Twoim wyjeździe z salonu kładzie na samochody lachę. Żadnego wosku sie nie spodziewaj, a jeśli już to zamazane niedokładnie jakimś gónwem. No i weź latarkę i obejrzyj dokładnie krawędzie paneli No i gratulujemy nowego auta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 wosku raczej nie kładą, przetra szmata robiac hologramy i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerka123 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Musze wymienic oba blotniki w golfie 4. Zastanawiam sie czy szukac ori w kolorze, co naprawde ciezko znalezc w dobrym stanie za normalne pieniadze, czy moze zamiennik? Na alledrogo sa zamienniki, niektore bez ocynku a inne z ocynkiem. Mial ktos doczynienia z tego typu zamiennikami? Szczerze powiedziawszy to nie wiem co zrobic z tym fantem... Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 rapmen93 kupisz w sklepie lakierniczym to się nazywa masa na pędzel 30zł nakładasz na podkład,nie wolno na gołą blache i na to jeszcze raz podkład nie wygląda to oryginalnie a dobrze zabezpiecza Dodane po 8 minutach 47 sekundach: nerka123 te najtańsze zamienniki potrafią nie pasować do reszty elementów to znaczy szczeliny są nie równe, zdarza się tak że drzwi obcierają o wewnętrzny profil błotnika i trzeba przesunąć go do przodu kosztem większej szparki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPol Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 [ref]camus[/ref], A list do Mikołaja napisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kres Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 BMW po Twoim wyjeździe z salonu kładzie na samochody lachę. Żadnego wosku sie nie spodziewaj, a jeśli już to zamazane niedokładnie jakimś gónwem. No i weź latarkę i obejrzyj dokładnie krawędzie paneli No i gratulujemy nowego auta! Dzięki wielkie! Czyli jednak zastosuje wosk Nasuwa mi się teraz pytanie czy potraktować nowy samochód na dzień dobry glinką i cleanerem, a na koniec wosk czy nie ma to sensu i wystarczy przetrzeć IPA+wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camus Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 MarkPol Oczywiscie list napisany nawet wysłany, bowiem niedługo wyjeżdżam na urlop i nie miałby kto wysłać za mnie listu. Dzieki wszystkim za informacje, w rzeczy samej bardzo cenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 [ref=#ff3366]ffeder[/ref], czyli w moim rozumowaniu wygląda to tak: najpierw usuwam kawałek tej masy pod którą jest popękany lakier, potem dokładnie oczyszczam to co tam się porobiło, nakładam podkład, na to masę uszczelniającą i na to znowu podkład tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 OK. A czy przygotowane są urządzenia służące do przewijania, bo ugotował się niezły makaron (Tak, sprawia mi to frajdę jak gówniarzowi rzucanie zapalonych zapałek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 rapmen93 zgadza się, tylko polecam ci te włosy murzyna bardzo dobrze zbierają rdze i silikon,najpierw szlifierką kontową z kamieniem usuwasz rdze a na koniec czyszczenia te głębsze wżery tymi włosami na wiertarce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domator Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Czy t&g/ironizer można bez obawy psikać też na plastiki, elementy chromowane, szyby, uszczelki i lampy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Tak psikasz caly bziumek:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 [ref]mbieniek[/ref], jeśli to jakieś odniesienie do moich postów z pytaniami, to powiedz wprost albo zgłoś post, będzie szybciej i prościej . Sorki za offtop. ffeder właśnie zerwałem tą masę i tam nie ma rdzy tylko po prostu lakier popękał i zszedł,a pod spodem ani grama rudej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theOne Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Potrzebuje odkurzacza do auta i domu (pies bardzo bardzo klaczacy sie) i z filtrem hepa, bezworkowy. Mialem postawic na profi 20.1 zachwalany na forum ale bral filtra hepa go skreslil. Co sadzicie o profi 5.1 mf? Znacznie gorszy od 20.1 w kontelscie sily ssacej i trwalosci silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czech4 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Witam .Na dwóch samochodach mam dosyć trwały wosk soft 99 fusso na drugim collinite 476 co myślicie o nałożeniu po każdym myciu w okresie jesienno zimowym Chemical Guys V7 hybrid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Witam który ręcznik do osuszania byście polecili CHEMICAL GUYS SASQUATCH MAXIMUS MICROFIBER GRAMATU 48zł CHEMICAL GUYS SASQUATCH MAXIMUS MICROFIBER TOWEL 8 48zł MEGUIAR`S WATER MAGNET 65zł Gyeon Q2M Silk Dryer 80zł CARBON COLLECTIVE ONYX 85zł Wet Wet Look - Big Tao Towel 95zł ShiningCar FLOSSY PRO Drying Towel 65zł ShiningCar PRIME Drying Towel 89zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Patrząc na relacje niektórych z Was, nasunęło mi się jedno pytanie: Czy spryskując auto t&g lub iron off muszę to potem spłukiwać żeby nanieść pianę aktywną, czy mogę bezpośrednio na te preparaty nanosić pianę i potem wszystko spłukać naraz? Do tej pory zawsze myślałem, że przed pianą trzeba spłukać auto, a teraz mam wątpliwość... Dodatkowo niektórzy stosują inną kolejność, tj. najpierw piana, potem inne preparaty. W takim przypadku po opłukaniu piany muszę auto osuszyć, czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ciej Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Witam. Mam proble z usunieciem przebarwien na plastikach przesylam zdjecia moze cos pomozecie czym to zamaskowac. Dodane po 57 minutach 32 sekundach: jak wstawic zdjecie tutaj bo nie bardzo sie orientuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Patrząc na relacje niektórych z Was, nasunęło mi się jedno pytanie: Czy spryskując auto t&g lub iron off muszę to potem spłukiwać żeby nanieść pianę aktywną, czy mogę bezpośrednio na te preparaty nanosić pianę i potem wszystko spłukać naraz? Do tej pory zawsze myślałem, że przed pianą trzeba spłukać auto, a teraz mam wątpliwość... Dodatkowo niektórzy stosują inną kolejność, tj. najpierw piana, potem inne preparaty. W takim przypadku po opłukaniu piany muszę auto osuszyć, czy nie? t&g psikasz na suchy lakier, czekasz aby zadziałało 3 minuty i potem piana i spłukujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffeder Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 właśnie jak się tu wrzuca zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ciej Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 tez nie wiem probuje sie dowiedziec ale narazie bez odpowiedzi wrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Patrząc na relacje niektórych z Was, nasunęło mi się jedno pytanie: Czy spryskując auto t&g lub iron off muszę to potem spłukiwać żeby nanieść pianę aktywną, czy mogę bezpośrednio na te preparaty nanosić pianę i potem wszystko spłukać naraz? Do tej pory zawsze myślałem, że przed pianą trzeba spłukać auto, a teraz mam wątpliwość... Dodatkowo niektórzy stosują inną kolejność, tj. najpierw piana, potem inne preparaty. W takim przypadku po opłukaniu piany muszę auto osuszyć, czy nie? t&g psikasz na suchy lakier, czekasz aby zadziałało 3 minuty i potem piana i spłukujesz Wielkie dzięki, daję okejkę Dodane po 6 minutach 48 sekundach: [ref=#ff3366]ffeder[/ref], [ref=#ff3366]M@ciej[/ref], ja używam strony fotosik.pl. Wchodzicie na stronkę, potem klikacie na "Dodaj zdjęcie", wybieracie zdjęcie, które chcecie wstawić, zaznaczacie opcję "Bez ograniczeń wiekowych" i wam wstawia na serwer. Jak już wstawi fotkę, to pokaże wam zdjęcie i kilka opcji do wyboru. Wybierzcie tak: Rodzaj kodów -> Fora dyskusyjne Rozmiar zdjęcia -> 620 pikseli Po kliknięciu na zdjęcie -> Otwórz stronę ze zdjęciem w serwisie Nad fotką pojawi wam się link, który w całości kopiujecie w treść posta. Będzie miał taki wygląd: jakiś tam kod[/i]. Jeśli chcecie możecie się na stronce zarejestrować i wtedy możecie dodawać kilka fotek naraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ciej Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 mam pytanie czy pomoze mi ktos z tematem? chce wstawic zdjecia i nie wie jak to zrobic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 [ref=#ff3366]M@ciej[/ref], wstawiłem mini poradnik post wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi