Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

678869 BMW kładzie na samochody jakiś wosk

BMW po Twoim wyjeździe z salonu kładzie na samochody lachę.

Żadnego wosku sie nie spodziewaj, a jeśli już to zamazane niedokładnie jakimś gónwem.

No i weź latarkę i obejrzyj dokładnie krawędzie paneli ;)

No i gratulujemy nowego auta!

Musze wymienic oba blotniki w golfie 4. Zastanawiam sie czy szukac ori w kolorze, co naprawde ciezko znalezc w dobrym stanie za normalne pieniadze, czy moze zamiennik? Na alledrogo sa zamienniki, niektore bez ocynku a inne z ocynkiem. Mial ktos doczynienia z tego typu zamiennikami? Szczerze powiedziawszy to nie wiem co zrobic z tym fantem...

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

rapmen93 kupisz w sklepie lakierniczym to się nazywa masa na pędzel 30zł nakładasz na podkład,nie wolno na gołą blache i na to jeszcze raz podkład

nie wygląda to oryginalnie a dobrze zabezpiecza

Dodane po 8 minutach 47 sekundach:

nerka123 te najtańsze zamienniki potrafią nie pasować do reszty elementów to znaczy szczeliny są nie równe, zdarza się tak że drzwi obcierają o wewnętrzny profil błotnika i trzeba przesunąć go do przodu kosztem większej szparki

BMW po Twoim wyjeździe z salonu kładzie na samochody lachę.

Żadnego wosku sie nie spodziewaj, a jeśli już to zamazane niedokładnie jakimś gónwem.

No i weź latarkę i obejrzyj dokładnie krawędzie paneli ;)

No i gratulujemy nowego auta!

Dzięki wielkie! Czyli jednak zastosuje wosk :) Nasuwa mi się teraz pytanie czy potraktować nowy samochód na dzień dobry glinką i cleanerem, a na koniec wosk czy nie ma to sensu i wystarczy przetrzeć IPA+wosk?

[ref=#ff3366]ffeder[/ref], czyli w moim rozumowaniu wygląda to tak: najpierw usuwam kawałek tej masy pod którą jest popękany lakier, potem dokładnie oczyszczam to co tam się porobiło, nakładam podkład, na to masę uszczelniającą i na to znowu podkład tak?

[ref]mbieniek[/ref], jeśli to jakieś odniesienie do moich postów z pytaniami, to powiedz wprost albo zgłoś post, będzie szybciej i prościej :) . Sorki za offtop. ffeder właśnie zerwałem tą masę i tam nie ma rdzy tylko po prostu lakier popękał i zszedł,a pod spodem ani grama rudej :good:

Potrzebuje odkurzacza do auta i domu (pies bardzo bardzo klaczacy sie) i z filtrem hepa, bezworkowy. Mialem postawic na profi 20.1 zachwalany na forum ale bral filtra hepa go skreslil. Co sadzicie o profi 5.1 mf? Znacznie gorszy od 20.1 w kontelscie sily ssacej i trwalosci silnika?

Witam

który ręcznik do osuszania byście polecili

CHEMICAL GUYS SASQUATCH MAXIMUS MICROFIBER GRAMATU 48zł

CHEMICAL GUYS SASQUATCH MAXIMUS MICROFIBER TOWEL 8 48zł

MEGUIAR`S WATER MAGNET 65zł

Gyeon Q2M Silk Dryer 80zł

CARBON COLLECTIVE ONYX 85zł

Wet Wet Look - Big Tao Towel 95zł

ShiningCar FLOSSY PRO Drying Towel 65zł

ShiningCar PRIME Drying Towel 89zł

Patrząc na relacje niektórych z Was, nasunęło mi się jedno pytanie: Czy spryskując auto t&g lub iron off muszę to potem spłukiwać żeby nanieść pianę aktywną, czy mogę bezpośrednio na te preparaty nanosić pianę i potem wszystko spłukać naraz? Do tej pory zawsze myślałem, że przed pianą trzeba spłukać auto, a teraz mam wątpliwość... Dodatkowo niektórzy stosują inną kolejność, tj. najpierw piana, potem inne preparaty. W takim przypadku po opłukaniu piany muszę auto osuszyć, czy nie?

Patrząc na relacje niektórych z Was, nasunęło mi się jedno pytanie: Czy spryskując auto t&g lub iron off muszę to potem spłukiwać żeby nanieść pianę aktywną, czy mogę bezpośrednio na te preparaty nanosić pianę i potem wszystko spłukać naraz? Do tej pory zawsze myślałem, że przed pianą trzeba spłukać auto, a teraz mam wątpliwość... Dodatkowo niektórzy stosują inną kolejność, tj. najpierw piana, potem inne preparaty. W takim przypadku po opłukaniu piany muszę auto osuszyć, czy nie?

t&g psikasz na suchy lakier, czekasz aby zadziałało 3 minuty i potem piana i spłukujesz

t&g psikasz na suchy lakier, czekasz aby zadziałało 3 minuty i potem piana i spłukujesz

Wielkie dzięki, daję okejkę :good:

Dodane po 6 minutach 48 sekundach:

[ref=#ff3366]ffeder[/ref], [ref=#ff3366]M@ciej[/ref], ja używam strony fotosik.pl. Wchodzicie na stronkę, potem klikacie na "Dodaj zdjęcie", wybieracie zdjęcie, które chcecie wstawić, zaznaczacie opcję "Bez ograniczeń wiekowych" i wam wstawia na serwer. Jak już wstawi fotkę, to pokaże wam zdjęcie i kilka opcji do wyboru. Wybierzcie tak:

Rodzaj kodów -> Fora dyskusyjne

Rozmiar zdjęcia -> 620 pikseli

Po kliknięciu na zdjęcie -> Otwórz stronę ze zdjęciem w serwisie

Nad fotką pojawi wam się link, który w całości kopiujecie w treść posta. Będzie miał taki wygląd: jakiś tam kod[/i]. Jeśli chcecie możecie się na stronce zarejestrować i wtedy możecie dodawać kilka fotek naraz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.