Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Czy używanie 2-3 razy do roku, jako pierwszy krok przed "woskowaniem" piany typu Tenzi Truck jest bezpieczne dla lakieru, czy lepiej kupić szampon o bardziej zasadowym pH a w pierwszym kroku użyć piany aktywnej neutralnej (pianownica PA)?

Uważaj na tenzi truck, polerowalem lampy i celowo nie zabezpieczylem ich, aby sprawdzic jak dlugo wytrzymaja..2 mycia tenzi truck i lampy zaczely sie matowic..

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Czym różni się smar silikonowy od oleju silikonowego? Jest spora różnica między tymi produktami, np.:

https://www.castorama.pl/produkty/narze ... ch-product - 42zł

https://www.castorama.pl/produkty/narze ... ch-product - 9,50zł

Mam kilka skrzypiących plastików w aucie i silikon nada się do tego najlepiej.

674714 Jak się za ten rdzawy nalot zabrać, jak wyczyścić i czym. Jak to później zabezpieczyć?

Zanim zaczniesz usuwać to mechanicznie, spróbuj deironizera. Najlepiej sprawdzi się taki gęściejszy, po chwili wyszczotkuj np. szczoteczką do zębów. To tylko lekki nalot więc dobry deironizer powinien sobie poradzić ;)

674714 Jak się za ten rdzawy nalot zabrać, jak wyczyścić i czym. Jak to później zabezpieczyć?

Zanim zaczniesz usuwać to mechanicznie, spróbuj deironizera. Najlepiej sprawdzi się taki gęściejszy, po chwili wyszczotkuj np. szczoteczką do zębów. To tylko lekki nalot więc dobry deironizer powinien sobie poradzić ;)

potwierdzam radzi sobie nawet ten słabszy tj vampire liquid stosowałem kiedyś na rudym nalocie usuneło jak najbardziej tyle że to tylko odracza sprawę naprawy zarudziałego elementu :)

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka

Z racji tego przydałby się cleaner "lekko ścierny" >

675147 Auto 12letnie przed pierwszym takim zabiegiem.

No a z racji >

675147 budżetowego

mogę śmiało polecić CarChem Deep Clean Polish (starczy 100ml za całe 17zł i to bez rabatu jeszcze ) .

Z racji tego przydałby się cleaner "lekko ścierny" >
675147 Auto 12letnie przed pierwszym takim zabiegiem.

No a z racji >

675147 budżetowego

mogę śmiało polecić CarChem Deep Clean Polish (starczy 100ml za całe 17zł i to bez rabatu jeszcze ) .

Chodziło mi o to, że mam budżetowy wosk :-)

Cleaner wolałbym kupić taki który będzie po prostu dobry.

Jak wygląda wg was połączenie FK + lime prime?

Wosk już mam i to w zasadzie cały więc wolałbym go wykorzystać.

Najlepiej jakieś małe opakowanie bo myślę, że na taki kompletny zabieg glinkowania z cleanerem, woskiem itd nie będę mógł sobie zbyt często pozwolić z racji na brak czasu.

Ps. Ile średnio cleanera idzie na całe auto (sedan)?

675151 taki który będzie po prostu dobry.

Ten co podałem jest bardzo dobry.

675151 Najlepiej jakieś małe opakowanie
675151 ile średnio cleanera idzie na całe auto (sedan)?

Mniej jak 100ml i tak nie kupisz (carchemu lub 2x droższego Dodo) , a

675150 starczy 100ml

"stawek"Chodziło mi o to, że mam budżetowy wosk :-)

To ze jest tani nie oznacza że zły,na zimę w sam raz,jeżeli zależy Ci na trwałości to lepiej kładź go na jałową powierzchnie,czyli wymyty cleaner- ipą lub zmywaczem

"stawek"Chodziło mi o to, że mam budżetowy wosk :-)

To ze jest tani nie oznacza że zły,na zimę w sam raz,jeżeli zależy Ci na trwałości to lepiej kładź go na jałową powierzchnie,czyli wymyty cleaner- ipą lub zmywaczem

To ja czegoś nie rozumiem. Jeśli po cleanerze przejedziemy jeszcze IPA to po co go kłaść skoro ipa wszystko zmyje ?

To ja czegoś nie rozumiem. Jeśli po cleanerze przejedziemy jeszcze IPA to po co go kłaść skoro ipa wszystko zmyje ?

Dobrze Ci kolega napisał,ja użyłem ostatnio FK i dodo LP z tym że go wymyłem zmywaczem przed aplikacją po to żeby dłużej leżał,dodo ma olejki które ladnie przyciemniają lakier i kryją niedoskonałości(rysy)do tego stopnie ze po wymyciu wszystko wyszło z powrotem ale lakier został chemicznie oczyszczony przez ten zabieg,na lato kiedy nie zależy Ci na długotrwałym zabezpieczeniu lakieru a na wygladzie, możesz cleanera nie wymywać ale skracasz życie wosku (nie zawsze bo to zależy od konkretnych firm)

https://vimeo.com/189521532 powiedzcie mi czy te pionowe odbicia swiatla to hologramy czy poprostu refleks ze wzgeldu na to E element ma ksztalt polkola? Widac je na czesci po polerce i nie polerowanej. Wykanczalem to menzerna 3500 i antyholo od kocha i nadal to jest a mnie strasznie to irytuje. Nie ma poziomych refleksow swiatla. 4f5d50e4128bb16be396bf2e03f791f0.jpg

Dodane po 12 minutach 28 sekundach:

Dobra temat rozwiazany po zmianie oswietlenia do inspekcji problem zniknal jest wszystko ok :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.