Michael MSTP Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 [ref=#ff3366]rapmen93[/ref], niestety taka "pianownica" średnio do pianowania się nadaje. Czy wlejesz roztwór czy sama pianę i tak wyjdą siury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 [ref]Michael MSTP[/ref], dzięki za odpowiedź. Myję auto praktycznie co tydzień, a że taką myjkę mam, to jej używam. Generalnie mogę więc robić roztwór piany z wodą i dużej różnicy nie będzie, a zaoszczędzę na pianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 [ref=#ff3366]rapmen93[/ref], spróbuj obie opcje różnica na pewno będzie na korzyść nie rozcieńczonej piany, bardziej chodziło mi o to ,że tego typu pianownica nie może się równać np z PA. Jeżeli tak często myjesz może warto sie nad nia zastanowic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Dopiero zakupiłem pianę aktywną, dlatego pytam . Do tej pory było tylko mycie na 2 wiadra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaWe Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Czym wyczyścić szybę po niewidzialnej wycieraczce / płynie antypara ( nie spojrzałem na opakowanie i zamiast psiknac na szybę czołowa NW psiklem preparatem antypara z autolandu i po przejechaniu wycieraczka zostały smugi ) Ipa ?? , benzyna ekstrakcyjna lub Kupiłem jakieś cudo z sonaxa do polerowania szyb ( na opakowaniu piszą ze usuwa wszelkie zabrudzenia) może by tym machnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druhh Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Przeleć Ipą ze dwa razy, powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Można owinąć katalizator bandażem termicznym?? I czy bandaże wygłuszają układ wydechowy czy raczej tylko izolują temperaturę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSN774 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Można owinąć katalizator bandażem termicznym?? I czy bandaże wygłuszają układ wydechowy czy raczej tylko izolują temperaturę?? Termiczny samo mówi przez siebie, kata raczej nie wyciszy, predzej wsadz drugi tlumik albo zmień końcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Problem jest w tym, ze u ojca w aucie na 98% katalizator jest wypalony albo go nie ma wcale i jest głośno. Chciałbym to jakoś wyciszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Montował może ktoś i może się wypowiedzieć o trwałości wachaczy firmy BIRTH i Magneti Mareli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typ2006 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 673768 katalizator jest wypalony albo go nie ma wcale i jest głośno Katalizator akurat ma niewiele do głośności wydechu, tłumiąca jest zazwyczaj środkowa pucha. Jak jest głośno to po primo sprawdziłbym szczelność wydechu, bo to najczęstsza przyczyna w daily akurat Bandaż termiczny nie wpłynie na wyciszenie, jedynie poprawi sprawność silnika przez mniejszą utratę ciepła przez kolektor wydechowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Witam posiadam atomizer pionujący od Detailing Stuff wraz z butelką czy to normalne że lata on luźno przy korku przez co nie jest szczelny? Dodane po 6 minutach 37 sekundach: 673768 katalizator jest wypalony albo go nie ma wcale i jest głośno Katalizator akurat ma niewiele do głośności wydechu, tłumiąca jest zazwyczaj środkowa pucha. Jak jest głośno to po primo sprawdziłbym szczelność wydechu, bo to najczęstsza przyczyna w daily akurat Bandaż termiczny nie wpłynie na wyciszenie, jedynie poprawi sprawność silnika przez mniejszą utratę ciepła przez kolektor wydechowy Kolega może ma na myśli rezonans jaki daje uszkodzony katalizator albo jego brak. Bandaż nie pomoże sądzę że wymiana na zamiennik wyjdzie podobnie a da prawidłowy efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Hej Pytanko: jeśli nie 1z Gummi Pfledge to co w zbliżonej cenie? Wurth? Pytam bo szukam 1z i kicha - ciężko znaleźć w PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killaz Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Mam problem z parującymi szybami i przednią szybą, na której zostają smugi po tym, jak wycieraczka zbierze wodę - na przedniej szybie leży też NW i zastanawiam się, czy to wina starych wycieraczek (aż tak stare nie są) czy NW. Summa summarum, jak rozwiązać obydwa problemy? Jest to uciążliwe w nocy, bo światła mijanych pojazdów "rozbijają się" na tych smugach, przez co ja nic nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 [ref]typ2006[/ref], chodzi o to, że słychać katalizator. Ta pucha od niego rezonuje i jest taki dziwny dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Mam problem z parującymi szybami i przednią szybą, na której zostają smugi po tym, jak wycieraczka zbierze wodę - na przedniej szybie leży też NW i zastanawiam się, czy to wina starych wycieraczek (aż tak stare nie są) czy NW. Summa summarum, jak rozwiązać obydwa problemy? Jest to uciążliwe w nocy, bo światła mijanych pojazdów "rozbijają się" na tych smugach, przez co ja nic nie widzę. Miałem podobny problem po NW RainX. Zostawała taka smuga wody. Wydawało mi się że wycieraczki, kupiłem nowe dalej to samo. Dla mnie to połączenie już zużytej szyby i NW daje taki efekt. Pomóc może kuracja dla szyby czyli polerowania i lepsza aplikacja. Tzn. clener do szyb ipa i dopiero. Ja ostatecznie nie dowiodłem co dawało taki efekt bo auto sprzedałem a teraz mam nową szybę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Ewentualnie przetrzyj IPA szybe co powinno dotrzec NW. Mi ostatnio pomoglo i nie smuzy:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tamek141 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Panowie, jestem świeży ale: 1.cleaner- ValetPRO Cleaner Achilles Prep czy inny? 2. IPA? 3. collinite 476s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azylybyly Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Czesc, szybkie pytanko, jak to jest z tym wymywaniem cleanera ? Zawsze się wymywa IPA ? Chodzi dokładnie o fusso coat. Ale o inne woski np. tez. Czy cleaner tylko dotrzeć i na to wosk ? Pozdro i dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Poczytajcie, może coś pomoże: viewtopic.php?t=9479 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Czesc, szybkie pytanko, jak to jest z tym wymywaniem cleanera ? Zawsze się wymywa IPA ? Chodzi dokładnie o fusso coat. Ale o inne woski np. tez. Czy cleaner tylko dotrzeć i na to wosk ? Pozdro i dzięki ! Wymywasz tylko niektore np pod Coli476. Fusso sa rozne opinie jedny wymywaja, inni zostawiaja cleaner, ale niektore sie gryza - dokladnie nie wiem ktore, moze ktos sie wypowie o tym. Ja wymylem Ipa i ladnie sie trzyma narazie 2 miesiac, zobaczymy jak zima. Inne woski np nattysa czy te drogie sv zymol itp maja swoje dedykowane cleanery ktore podbijaja look wosku i pomagaja sie wizac, wiec ich nie wymywamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 674098 Fusso sa rozne opinie jedny wymywaja, inni zostawiaja cleaner, ale niektore sie gryza - dokladnie nie wiem ktore, moze ktos sie wypowie o tym. Jest na forum test przecież fusso na felgach i nawet nakładany tylko po umyciu felg płynem do naczyń i to z balsamem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azylybyly Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 pawelpp, czytałem ten temat i wiem, ze ipa to nie cleaner Chodziło mi o to czy np. cleaner wypracowany wystarczy tylko dotrzeć fibra czy dotrzeć i wymyc ipa. Albo inaczej, co się lepiej sprawdza, wymyty czy "zostawiony" Chce połozyc fusso i mam cleaner z carchemu i nie wiem czy go wymywać czy zostawić, a na opakowaniu nie ma nic na ten temat napisane. Pozdro i dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszczek Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Panowie. IPA w zupelnosci nie wystarczy jeśli przygotowuję lakier pod ceramikę. Co jeszcze dobrze wyjałowi lakier? Jakis cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Każdy chyba producent powłok ma w swojej ofercie "prep" , czyli preparat przygotowujący pod swoją powłokę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi