Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Czy szlifierka pneumatyczna oscylacyjna k2 nada się do nakładania cleanera? Mam takie coś w domu kompresor tez jest skok mimośrodu coś kolo 4mm

tylko prędkość bez obciążenia 10 000 obr/min i tutaj pytanie czy z ta prędkościa można działać z cleanerem?

87-k2-szlifierka-oscylacyjna-xtreme.jpg

Panowie potrzebuję pasty do cięcia twardego lakieru (audi), lecz w pojemności 250 ml. Obecnie posiadam meguiars 105, znajdę coś lepszego? Fajnie jak można by na niej trochę popracować. Myślałem nad Koch 8.2

Edit:

polerka rotacyjna

Czym najlepiej pozbyć się tej #%#@ Smoły!? Kupiłem simonz tar remover ale szczerze to działa dużo lepiej bęzyna ale też bez rewelacji bo nakładam na mikrofibrę i trę z 5-25 razy jedną kropkę a tych kropek jest z 100 na jednym elemencie...?

nakładam na mikrofibrę i trę z 5-25 razy jedną kropkę a tych kropek jest z 100 na jednym elemencie...?

Z tymi środkami lepiej działać tak, że psikasz bezpośrednio na te kropki i zostawiasz na kilka minut, aby środek nad nimi popracował. Dopiero potem zmywasz całość.

wiem ale ten simmonz to dobry może ale tylko na owady.

Pricbort nie taki drogi a mi zmyl 11 letnia smole oprocz jednej wielkiej kropy ktorej nawet glinka nie ruszyla... a takto wszystko elegancko.

Dodane po 1 minucie 42 sekundach:

Panowie potrzebuję pasty do cięcia twardego lakieru (audi), lecz w pojemności 250 ml. Obecnie posiadam meguiars 105, znajdę coś lepszego? Fajnie jak można by na niej trochę popracować. Myślałem nad Koch 8.2

Edit:

polerka rotacyjna

Menzerna 400, megs 101 ten podobno najlepszy ewentualnie dorwij mocniejszego pada? Mf czy welna na bank Ci to ogarnie nawet na 105 na rotacji bez problemu az za bardzo prawdopodobnie:-)

Tylko, że potrzebuję butelkę 250ml, a z tego co kojarzę megs 101/polytop wypuszczają tylko w litrze.. Robiłem futrem z długim włosiem i szybciej było na twardym, białym padzie NAT'a gąbkowym :o może muszę dokupić jakiś lepszy wełniak do rotacji z krótkim włosiem.

Tylko, że potrzebuję butelkę 250ml, a z tego co kojarzę megs 101/polytop wypuszczają tylko w litrze.. Robiłem futrem z długim włosiem i szybciej było na twardym, białym padzie NAT'a gąbkowym :o może muszę dokupić jakiś lepszy wełniak do rotacji z krótkim włosiem.

Menzerna 400 jest w takich, 101 moze na gieldzie? Futro zostawialo Ci balagan po ktorym trzeba posprzatac ewentualnie mf powinna mniej balaganic a na rotacji spokojnie powinno isc i na 105. Dluzej wypracuj daj posprzatac pascie po sobie. Jakos nie wierze ze nie utniesz rotacja, predzej spalisz ale utniesz:-)

Co polecicie do usuwania zaschnietej farby albo betonu?

Pacjent to maska a6. Auta nie widzialem a klient miał problem jak to opisać przez tel.. jedynie co powiedział ze ma białe kropki na masce jakby od farby..

Pytam bo pierwszy raz się z czymś takim spotykam i chciałbym się odpowiednio przygotować ;)

Co polecicie do usuwania zaschnietej farby albo betonu?

Pacjent to maska a6. Auta nie widzialem a klient miał problem jak to opisać przez tel.. jedynie co powiedział ze ma białe kropki na masce jakby od farby..

Pytam bo pierwszy raz się z czymś takim spotykam i chciałbym się odpowiednio przygotować ;)

Od farby czy odpryski na lakierze od kamieni?:-) maska plus bialem plamy dla mnie w ciemno odpryski od kamieni pozapychane:-) musisz zobaczyc autko i wtedy bedziesz mogl ocenic co to za giewno:-)

• Partner forum
Klient twierdzi ze to coś jakby kropki po farbie czyli wypukle a nie wklesle. Lakier granatowy metalic. Jakas chemia na farbę albo beton? Co polecacie?

Jeżeli to farba to glinka, a spekulacje, co to tak na prawdę jest, nie mają sensu do momentu, aż robock sam nie zobaczy ;):good:

Cześć.

W pracy parkuję auto przy torach kolejowych. Cały osad itp. zbierają się na lakierze. Jakimi produktami najlepiej zabezpieczyć lakier ? Używałem już różnych wosków ( colli ,fusso 99 coat , megs 16 ) , oraz powłok polimerowych ( sonax polymer , drugiego nie pamiętam )

Każdy z tych produktów spisywał się dobrze , ale szukam czegoś trwalszego , lepszego - co możecie polecić ?

Cześć.

W pracy parkuję auto przy torach kolejowych. Cały osad itp. zbierają się na lakierze. Jakimi produktami najlepiej zabezpieczyć lakier ? Używałem już różnych wosków ( colli ,fusso 99 coat , megs 16 ) , oraz powłok polimerowych ( sonax polymer , drugiego nie pamiętam )

Każdy z tych produktów spisywał się dobrze , ale szukam czegoś trwalszego , lepszego - co możecie polecić ?

znalezc sobie inne miejsce do parkowania. Zadem srodek nie jest cudowny, :( auto i tak sie najpierw ukurzy, ubrudzi spadnie deszcz to uje... na amen.

Klient twierdzi ze to coś jakby kropki po farbie czyli wypukle a nie wklesle. Lakier granatowy metalic. Jakas chemia na farbę albo beton? Co polecacie?

Miałem kiedyś tak na swoim malowali na zewnątrz ściany z pistoletu i cały pył leciał na auto sprawa nie do umycia ale glinka trochę chęci i schodzi wszystko

Dodane po 5 minutach 18 sekundach:

Cześć.

Na to ci żaden wosk ceramika itp nie po moze nie ma takiego produktu co by taki osad po lakierze splywal jedynie dobry wosk nałożyć 2 3 razy to cos minimalnie Pomorze do tego quick detailer na szybko po pracy i jedziesz czystym autem :D

Witam Kolegów,

Posiadam Civica sedan 2009 r. Poleci ktoś może mi firmę/osobę zajmującą się konserwacją podwozia z okolic Tarnowa - Krakowa ? Zależy mi na dokładnej robocie w miarę przyzwoitych pieniądzach. Znajomemu w pewnej firmie w Tarnowie wyceniono konserwację spodu + profile takiego samego Civica na 2600 zł :shock: , lecz nie godzi się na takie pieniądze (przy zastosowaniu środków z BOLL :roll: ). Ja również szukam czegoś fachowego, a trochę tańszego.

Liczę na Waszą pomoc,

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.