Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Dystrybutor
670335 czy madcow? (Co do tego ostatniego nie jestem pewien czy nie lubi zjeść trochę wosku)

Nic nie zjada.ph neutralne, więc nie ma się czego obawiać.A zalet więcej ma, więc jakby potrzeba było więcej info daj znać na PW. Przekonamy Cię :lol:

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jak zadbac o kierownice ze skory perforowanej (tej z dziurkami) wiadomo mycie, wytarcie do sucha i specyfik do skor po wchlonieciu jeszcze jedna warstwa i wytrzec do sucha ?

co do impregnowania to masz napisane na produkcie czy wymaga wytarcia czy niekoniecznie ma sie wchlaniac i nie trzeba go docierac i wazne abys tej skory nie przemoczyl bo perforacja bardza ja wciaga jednak wiec na mf oreparat i delikatnie wcieraj:-)

Aloha!

Znacie jakieś pasty do polerowania akrylu ? Kamerka ucierpiała na myjni bezdotykowej. Potraktowane proszkiem zmatowione szkieło daje bardzo rozmazany obraz. Nowa kosztuje 2000zł. Myślałem, żeby jakąś pastą o super małej gradacji to zrobić.

kam.jpg

http://www.ebay.co.uk/itm/172362459377 myślę nad kupnem polerki pierwszej. Wolałbym DA z oczywistych przyczyn. Znalazłem te w śmiesznej cenie i nie wiem jak to gryźć. Chciałbym zapytać czy ona się opłaca i czy później nada się do zrobienia korekty a nie tylko jakiś małych elementów. Dzięki

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Dodane po 1 minucie 17 sekundach:

http://www.ebay.co.uk/itm/172362459377 myślę nad kupnem polerki pierwszej. Wolałbym DA z oczywistych przyczyn. Znalazłem te w śmiesznej cenie i nie wiem jak to gryźć. Chciałbym zapytać czy ona się opłaca i czy później nada się do zrobienia korekty a nie tylko jakiś małych elementów. Dzięki

Również jeśli "nie" to czy mógłbym poprosić o jakieś rekomendacje?

Uzywam kraus db5800 da inkestem zadowolony. Moglaby miec pokretlo obrotow w innym miejscu no ale mozna przywyknac. W zestawie cenowo okolo 700-800 zl wraz z padami podstawowymi plus menzerna w kilku sklepach masz. Kwestia jakie ceny sa u Ciebie plus masz caly temat poswiecony polerkom i ponlekturze calego na bank cos wybierzesz. :-) polecam gonodszukac

co wybrać do zabezpieczenia czarnych zderzaków i uszczelek zewnętrznych wokół szyb :

1. KOCH Chemie NANO MAGIC PLAST CARE

2. VALETPRO CLASSIC PROTECTANT

3. AUTO FINESSE REVIVE TRIM DRESSING

4. CHEMICAL GUYS NEW LOOK TRIM GEL

??

Do tej pory testowałem:

1. Meguiars Gold Class Trim Detailer - > ZALETY : ładny efekt przyciemnienia, kropelkuje. WADY : Niska trwałość - > ~ 3 miesiące. Nie zakrył śladów wosku na czarnych listwach. Po nalożeniu trzeba na 2-gi dzien przetreć mikrofibrą bo zostawia tłusty nalot skłonny do łapania zanieczyszczeń. PO wytarciu i całkowitym wchłonięciu już ten efekt nie występuje

2. Black Wow PRo - > ZALETY: efekt przyciemnienia poprawny, zakrył biały ślad po wosku . WADY: zaczał znikąc po 1-szym deszczu zostawiając niejednolita strukturę. na elementach nie mających kontatku z deszczem (wnętrze słupka b) efekt dalej jest poprawny. Brak efektu kropelkowania

Do tej pory testowałem:

1. Meguiars Gold Class Trim Detailer - > ZALETY : ładny efekt przyciemnienia, kropelkuje. WADY : Niska trwałość - > ~ 3 miesiące. Nie zakrył śladów wosku na czarnych listwach. Po nalożeniu trzeba na 2-gi dzien przetreć mikrofibrą bo zostawia tłusty nalot skłonny do łapania zanieczyszczeń. PO wytarciu i całkowitym wchłonięciu już ten efekt nie występuje

Biorąc pod uwagę wydajność to prędzej zmienisz auto niż buteka się skończy :)) Moim zdaniem 3 msc to bdb wynik

670918 Biorąc pod uwagę wydajność to prędzej zmienisz auto niż buteka się skończy ) Moim zdaniem 3 msc to bdb wynik

szukam czegoś trwalszego. 3-mce to nie jest zły wynik ale po tym okresie nie było już znaku po prepracacie. efekt zanikania lekko wcześniej się rozpoczał. powłoki kwarcowe odpadają - czytałem o nich i kilka osób miało problem z jakościac tworzyw i trzymaniem koloru po ich użyciu.

Najbardziej Black Wow PRo mnie zasmucił.

Wrzucam przykładowe zdjęcie ( obróciło mi zdjęcie w lewo . Słupek B cały wyglądał jak po prawo - > ciemny fajny kolor. Po około tygodniu czasu i około 300 km w deszczu znikanł całkowicie. (strona prawa słupka patrząc z naszej perspektywy jest zasłonięta przez czynnikami zewnętrznymi przez drzwi)

b96d70218aab.jpg

Może głupie, ale trudno.

Mam w Maluchu naprawione progi (wspawane fragmenty reparaturek na końcach). Jutro będę konserwował nadkola. I pytanie: czy mogę przy użyciu żaby podstawionej mniej więcej w połowie długości progu z podłożoną około półmetrową deską podnieść całą stronę auta bez obawy o progi? Próbowałem go delikatnie unosić i nic się nie gięło, świeża (dwutygodniowa) konserwacja na podłodze także się nie niszczyła. Na koniec auto położę na zimowych kołach, a pomiędzy podłogę i te koła podłożę gąbkę.

Może głupie, ale trudno.

Mam w Maluchu naprawione progi (wspawane fragmenty reparaturek na końcach). Jutro będę konserwował nadkola. I pytanie: czy mogę przy użyciu żaby podstawionej mniej więcej w połowie długości progu z podłożoną około półmetrową deską podnieść całą stronę auta bez obawy o progi? Próbowałem go delikatnie unosić i nic się nie gięło, świeża (dwutygodniowa) konserwacja na podłodze także się nie niszczyła. Na koniec auto położę na zimowych kołach, a pomiędzy podłogę i te koła podłożę gąbkę.

Nic się stać nie powinno ;)

potrzebuje czegoś na plastiki zewnętrzne, żeby było trwałe, wolę nie bawic się w Q2 Trim bo coś popierniczę i będzie dramat( i ta cena :cry: ) Widziałem testy na forum. Ale nie znalazłem wszystkich produktów którymi jestem zainteresowany

Finish Kare 317 Exterior Black Trim Restorer

Poorboy's World Trim Restorer

AutoGlym Bumper & Trim Gel

Shiny Garage Jet Black

Dodane po 55 minutach :

Mam tez pytanie co do wosku mam 3 typy

FK 1000P

Poorboy's Natty's Red

Poorboy's Natty's White

Który najdłużej utrzyma się na lakierze i da najlepszy efekt

670962 FK 1000P

Poorboy's Natty's Red

Poorboy's Natty's White

Który najdłużej utrzyma się na lakierze i da najlepszy efekt

Czyli nawet nie raczyłeś poczytać info o tych 3 woskach? Przecież to śmierdzi lenistwem na maxa! :wallbash:

Kolega ma rację wykazujmy się choć odrobiną wysiłku wszystko było wiele razy omawiane... Ale najlepiej dostać wszystko na talerzu heh

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka

Może głupie, ale trudno.

Po czym wnosisz? :D

Może głupie, ale trudno.

Po czym wnosisz? :D

Maluch to lekkie autko. Jeśli podłożysz deskę siła nacisku sie rozkłada. Pisałeś też, że wstawione są fragmenty czyli jestem przekonany, że reszta jest zdrowa ;) Oczywiście nie wiem jak praca jest wykonana dlatego napisałem "nie powinno" ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.