Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Wygrzebalem ze swoich zbiorow Sonusa cleanera i pomyslalem ze poloze go pod fk albo colina bedzie to dobry pomysl? Wiadomo ze po cleanerze przelece cale auto ipa.

Wysłane z mojego Galaxy przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Czym zmyc tluste slady (lekko biale, zaschniete) po kremie do rak? Zona ostatnio jezdzila i utluscila mi wszystkie przyciski w climatronicu a pozniej to zaschlo...

SG APC 1:8 niestety nie chce tego ruszyc... Zwiekszyc stezenie (bedzie bezpieczne?) czy uzyc czegos innego?

Nie wiem jak jest z APC od SG, ale APC Megsa w stężeniu 1:4 jest całkowicie bezpieczne na plastiki wewnętrzne w samochodach. Zastanowiłbym się tylko nad tymi "powlekanymi" z taką gumową jakby otoczką, ale to wiadomo, sprawdzisz sobie w niewidocznym miejscu ;)

Czy SHINY GARAGE do czyszczenia opon i gum usuwa wosk ? Dzisiaj chciałem obmyć uszczelki bo na silku zostawały mi czarne ślady , i w obrębie gdzie aplikowałem i pędzelkowałem zszedł mi wosk i zostały białe zacieki. Podejrzewam że najpierw powinienem wyczyścić wszystko a dopiero potem położyć wosk , jednak, że dopiero zacząłem przygodę z autodetailingiem i produkty przychodzą nie do końca w kolejności a ochota na wypróbowanie jest ogromna. Pozdrawiam i liczę na pomoc czy czeka mnie ponowne woskowanie oraz jak usunąć białe zacieki , pozdrawiam

Kolego do tworzyw

Oczyszczanie - APC (all purpose cleaner) np shiny garage lime apc

Zabezpieczenie - dressing np poorboys natural look

Do skóry:

Np zestaw colourlock lub gliptone jako że auto nowe to może zestaw zymol proszę się zorientować co najlepiej podpasuje :)

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka

• Partner forum
Witam.

Czy krążki ścierne SUNMIGHT FILM w gradacjach od 800 po 2500. można normalnie zastosować zastosować na polerce DA ?

Nie powinno być problemu, ale trzeba bardzo uważać i nie wkręcać się na obroty bo można narobić spustoszenia :ad::thumbdown: Pytanie też, co chcesz matowić? :o

Dodane po 3 minutach 44 sekundach:

Czy SHINY GARAGE do czyszczenia opon i gum usuwa wosk ? Dzisiaj chciałem obmyć uszczelki bo na silku zostawały mi czarne ślady , i w obrębie gdzie aplikowałem i pędzelkowałem zszedł mi wosk i zostały białe zacieki. Podejrzewam że najpierw powinienem wyczyścić wszystko a dopiero potem położyć wosk , jednak, że dopiero zacząłem przygodę z autodetailingiem i produkty przychodzą nie do końca w kolejności a ochota na wypróbowanie jest ogromna. Pozdrawiam i liczę na pomoc czy czeka mnie ponowne woskowanie oraz jak usunąć białe zacieki , pozdrawiam

SG Pure Black Tire Cleaner nie jest delikatnym produktem, więc na pewno usuwa wosk, biorąc pod uwagę fakt, że niszczy polerowane felgi (zostawia białe zacieki) :acute:

Dodane po 1 minucie 51 sekundach:

Wygrzebalem ze swoich zbiorow Sonusa cleanera i pomyslalem ze poloze go pod fk albo colina bedzie to dobry pomysl? Wiadomo ze po cleanerze przelece cale auto ipa.

Wysłane z mojego Galaxy przy użyciu Tapatalka

Użycie cleanera pod wosk nigdy nie będzie złym pomysłem. Niektóre woski mają po prostu dedykowane cleanery. :good:

Witam, najpierw mialem inny budzet ale ostatecznie jednak 400, max 500 zl. Potrzebuje odkurzacz najlepiej bezworkowy + workowy lub tylko bezworkowy. Musi miec duza moc ssaca, w domu zwierzak ktory zrzuca ogromne ilosci siersci ktora wbija sie we wszystko dlatego odkurzanie codziennie. Innymi slowy cos do domu i auta :) z gory dzieki za propozycje.

Szybka sprawa:

Moje auto zostało przytarte na parkingu, sprawca zwiał. Będę je naprawiał z AC.

Ktoś może z forum bawi się w usługi lakiernicze w Warszawie?

Tragedii nie ma, lekka wgniotka (pewnie klepanie, ale może da się to jakoś wyciągnąć) + dwa elementy do malowania.

Płaci ubezpieczyciel :)

Adbl apc nada sie do podsufitki? Rozcienczenie jakos dobiore. Mam zamiar pryskac na fibre, wycierac podsufitke, a na koncu przejechac czysta mikrofibra. Oczywiscie byleby nie przemoczyc sufitu. Bedzie ok :)?

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Witam. Szukam jakiś szampon co by nie podjadał Pete's53. Cg hybrid v7 ktoś testował? Nie widziałem jakoś zbytnio jego recenzji.

Tak ja ostatnio zakupiłem V7 jako QD .Miałem wcześniej shiny ale strasznie ciągnie kurz do czarnego lakieru.Bardzo fajnie się rozciera tak jakby wchłaniał w lakier .Na jednym aucie używam na Coli 476 a na drugim na Soft99 fusso

Witam. Szukam jakiś szampon co by nie podjadał Pete's53. Cg hybrid v7 ktoś testował? Nie widziałem jakoś zbytnio jego recenzji.

Tak ja ostatnio zakupiłem V7 jako QD .Miałem wcześniej shiny ale strasznie ciągnie kurz do czarnego lakieru.Bardzo fajnie się rozciera tak jakby wchłaniał w lakier .Na jednym aucie używam na Coli 476 a na drugim na Soft99 fusso

Kolego mi chodzi o szampon a nie o sealant :)

Ktoś coś doradzi?

CG v7, smart wax smart wash, adbl czy madcow? (Co do tego ostatniego nie jestem pewien czy nie lubi zjeść trochę wosku)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.