stawek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 takie pytanie, które mnie nurtuje. Słyszałem opinię, że do aut z wytrskami common rail nie można dolewać paliwa tak 'z bańki' bo te wtryski się psują czy coś takiego? Prawda to, bo ja to sie nie znam na tym? Jak to z bańki nie ? A co to za różnica ? Ważne aby paliwo było po prostu dobtej jakości i z pewnego źródła, a nie od "Zdzicha". Może ktoś miał na myśli żeby nie lać z bańki bo nie wiadomo co tam wcześniej było (jakie paliwo), a po drugie na dnie zbiera się syf więc pewnie myśl była taka aby go do baku nie przetransportować ponieważ "common rail" jest bardzo wrażliwy na gorszej jakości paliwo. Choć z drugiej strony w Polsce nie mamy dobrych paliw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 takie pytanie, które mnie nurtuje. Słyszałem opinię, że do aut z wytrskami common rail nie można dolewać paliwa tak 'z bańki' bo te wtryski się psują czy coś takiego? Prawda to, bo ja to sie nie znam na tym? Jak to z bańki nie ? A co to za różnica ? Ważne aby paliwo było po prostu dobtej jakości i z pewnego źródła, a nie od "Zdzicha". Może ktoś miał na myśli żeby nie lać z bańki bo nie wiadomo co tam wcześniej było (jakie paliwo), a po drugie na dnie zbiera się syf więc pewnie myśl była taka aby go do baku nie przetransportować ponieważ "common rail" jest bardzo wrażliwy na gorszej jakości paliwo. Choć z drugiej strony w Polsce nie mamy dobrych paliw no też tak własnie sobie to tłumaczyłem - syf w bańce i dlatego taka reakcja jak zasłychnąłem takiej opinii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
passtartowy Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Być może komuś chodziło o zawartość bańki Ważne żeby to nie była popularna kiedyś oranżada ( olej opałowy) czy po prostu olej napędowy niewiadomego pochodzenia. A wlewać możesz z bidonu, szklanki, wazonika i butelki jeśli wiesz, że jest to czyste i z pewnego źródła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek7155 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 czy 10 ml cquartz starczy na toyotę corolla e12 w hatbacku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MezusEwuni Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Pytanie mam panowie. Kolega kolegi ma Saaba z 93r. Jego problem polega na smrodzie grzyba itp. Miał prane fotele, podsufitka która potem odpadla ale jest juz nowa no i ozonowanie miał. W czym jeszcze może byc problem i czym go unicestwić? Wietrzy auto od ponad tygodnia. To jeszcze dodam. Dzieki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy82 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Podłoga zdrowa? Sprawdziłbym wygluszenia pod wykładziną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Pytanie mam panowie. Kolega kolegi ma Saaba z 93r. Jego problem polega na smrodzie grzyba itp. Miał prane fotele, podsufitka która potem odpadla ale jest juz nowa no i ozonowanie miał. W czym jeszcze może byc problem i czym go unicestwić? Wietrzy auto od ponad tygodnia. To jeszcze dodam. Dzieki za rady Albo czy drożne kanały wentylacyjne. Może tam coś zostało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MezusEwuni Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Pokombinujemy jeszcze z tym. A jak tam będzie ok to jest jakaś bomba pachnidelkowa albo porządna chemia jeszcze raz pranie zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Pokombinujemy jeszcze z tym. A jak tam będzie ok to jest jakaś bomba pachnidelkowa albo porządna chemia jeszcze raz pranie zrobic. A czy auto na pewno nie było we wcześniejszej wersji amfibią ? Może pochodzi ze stron Sandomierza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MezusEwuni Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Ha nie to tylko Czeladź xD raczej w Pogori nie pływał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Pytanko koledzy.Ile zejdzie Prima Amigo nakładanego ręcznie na sedana ?Chcę go odlać trochę od kolegi na próbę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 50 = 60 ml ? zależy jak on sie rozprowadza jaką ma konsystencje itp nie znam akurat tego cleanera wiem co do mililitra ci nie powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Kiedy w Polsce dostawa Szamponu od CG o zapachu Strippera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Posejdon Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 PRIMA AMIGO jest szary i ma dość gęstą konsystencję jak go otworzyłem.Odleje tą górną granicę o której mówiłeś W1Michal czyli 60ml powinno być ok Dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 [ref]typ2006[/ref], [ref]stawek[/ref], Zamówiłem sworznie TRW, mocowania amortyzatorów Lemforder i podporę walu Febi bo tylko taką mieli, całość 370zł. Tragedii nie ma jak na 23 letnie auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typ2006 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 [ref]Tommy Lee[/ref], dobra decyzja, nie powinieneś się zawieść PS. Młodziaka masz, mój dobija do 30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechita18 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Witam. Taka kolejność jest prawidłowa? 1. Piana aktywna 2. Spłukanie myjką ciśnieniową 3. Tar&Glue 4. Spłukanie myjką ciśnieniową 5. Vampire 6. Spłukanie myjką ciśnieniową 9. Mycie na dwa wiadra 10. Spłukanie myjką ciśnieniową 11. Suszenie 12. Glinka 13. Spłukanie myjką ciśnieniową 14. Mycie na dwa wiadra 15. Suszenie 16. Cleaner 17. Wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druhh Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Do czyszczenia opon polecacie SG Pure Black Tire Cleaner? czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Do czyszczenia opon polecacie SG Pure Black Tire Cleaner? czy coś innego? Jest też tire cleaner od ADBL które również ma dobre opinie . Osobiście używam SG Tire cleanera i dobrze sobie radzi i jest tani . Test produktu masz w linku viewtopic.php?f=241&t=26174 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaell68 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 668450 Witam. Taka kolejność jest prawidłowa?1. Piana aktywna 2. Spłukanie myjką ciśnieniową 3. Tar&Glue 4. Spłukanie myjką ciśnieniową 5. Vampire 6. Spłukanie myjką ciśnieniową 9. Mycie na dwa wiadra 10. Spłukanie myjką ciśnieniową 11. Suszenie 12. Glinka 13. Spłukanie myjką ciśnieniową 14. Mycie na dwa wiadra 15. Suszenie 16. Cleaner 17. Wosk Jak ja robię to sobie "11. Suszenie" odpuszczam bo do glinki i tak pryskam żeby ślizg był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechita18 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 W sumie masz rację, dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 A deironizer oraz t&g działają lepiej na suchym lakierze. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominiczek9518 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Dokładnie więc lepiej porządnie umyć, wysuszyć i potem Iron i T&G z odstępem między sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechita18 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 W takim razie między Iron i T&G też umyć czy stosować jeden po drugim bez mycia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 najlepiej by było umyć i osuszyć pomiedzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi