kamilgt Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Witam, W październiku (mniej więcej) kupiłem bańkę Magi do pre-wash-a. Stało to w garażu aż do teraz, bo jeszcze końćzyłem inną pianę. Zapodałem Magi do Glorii i kurde zamiast piany mam wode z mydlinami. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Reklamować Magi czy to raczej niemożliwe żeby mi "przeterminowaną" sprzedali? Proporcje to około 30-40 ml na litr ciepłej wody gdyby ktoś się zastanawiał. Pozdr 2 filce, 50ml magifoam na litr wody (nie ciepłej), piana w baniaku przed użyciem mocno wymieszana
Vespa Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Czy woda destylowana (z Tesco), której użyłem do rozrobienia Meguiar's Glass Cleaner Concentrate mogła mieć wpływ na to, że przy myciu okien została na nich delikatna mgiełka, coś jakby zaparowanie, po przejechaniu palcem widać ślad... Musiałem potem polerować suchą fibrą wszystkie okna w domu. Stężenie jakie dałem to 500 ml koncentratu na trochę ponad 4 l wody. Uprzedzając pytanie - wcześniej szyby umyłem szamponem SHINY GARAGE.
kamilgt Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Czy woda destylowana (z Tesco), której użyłem do rozrobienia Meguiar's Glass Cleaner Concentrate mogła mieć wpływ na to, że przy myciu okien została na nich delikatna mgiełka, coś jakby zaparowanie, po przejechaniu palcem widać ślad... Musiałem potem polerować suchą fibrą wszystkie okna w domu. Stężenie jakie dałem to 500 ml koncentratu na trochę ponad 4 l wody. Uprzedzając pytanie - wcześniej szyby umyłem szamponem SHINY GARAGE. szampon mógł zostawić coś na szybach, GCC rozrabia się 1:10 a nie 1:7
pitheron Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2014 2 filce, 50ml magifoam na litr wody (nie ciepłej), piana w baniaku przed użyciem mocno wymieszana kamilgt, dzięki. Spróbuje dziś jak piszesz. Z tym, że ja używam tych nowych fabrycznych filców (kolor żółty). O ile wiem to będzie odpowiednik 2 filców po staremu?
eMeM Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 Panowie szybkie pytanie z dziedziny rejestrator jazdy. Czy jakość obrazu jest także zależna od szybkości karty?
Barista Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 Przy badziewnej karcie może gubić klatki albo wywalić zapis, natomiast obraz będzie tej samej jakości.
pawelpp Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 To jest cyfrowe więc albo obraz jest albo go nie ma. Do FHD powinieneś jednak mieć szybszą kartę żeby dobrze radziła sobie z zapisem większej ilosci bajtów. Ja ostatnio kupowałem Adatę class 10 a wiem, ze i na wolniejszych też ludziom kamerki śmigają. Tu możesz zajrzec: http://www.autowrzuta.pl/viewtopic.php?f=28&t=3210
virllix Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2014 5 stycznia czeka mnie trasa Sosnowiec-Ostrava. Czy po nowym roku bede potrzebowal winiety na 1 w Czechach?
mkbewe Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 wosk kładłem 14grudnia. dlaczego po myciu (shiny garage strawbery car shampoo) widzę wyraźne osłabienie w kroplingu wosku ??
Mickul Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 wosk kładłem 14grudnia.dlaczego po myciu (shiny garage strawbery car shampoo) widzę wyraźne osłabienie w kroplingu wosku ?? U mnie też. Myłem dziś trzy auta w tym moje Toledo nawoskowane Fusso półtorej miesiąca temu. Przed myciem było nieźle zapchane, ale góra (maska, dach, bagażnik) kropelkowała wręcz idealnie. Po myciu SG Strawberry rękawicą Megsa na dwa wiadra z ciepłą wodą co widzę? Praktycznie tafla. Co się dzieje? Akurat baniak 5L zamówiłem.
mkbewe Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 też mam rękawicę megsa, fusso mam na przednim zderzaku i felgach, ale tam nie zauważyłem jakiegoś osłabnięcia, natomiast na aucie leży Zymol Titanium na HDC i wyraźnie jest gorzej... może ten szampon coś nie teges a mam litra jeszcze heh Film przed myciem na brudnym aucie : w sobotę nagram 2 filmik by pokazać że jest gorzej jak znajdę chwilę
Michael MSTP Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 To jest zaraz po nalozeniu czy to wlasnie jest to "gorzej"?
coded Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 To jest zaraz po nalozeniu czy to wlasnie jest to "gorzej"? Film przed myciem na brudnym aucie :
Rafal Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2014 zdechło OPTIMUM OPTI-COAT 2.0 tylko jedna warstwa, ale czemu tak szybko, 3 tygodnie i tylko tydzień na mrozie małe kropelki jeszcze trzyma, ale domywanie i zrzut wody, dno no nic trzeba nałożyć następną
zegarek Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 To normalne, że świeżo po umyciu pogorszył się kropling na wosku. Po kilku h po umyciu powinno wrócić do normy.
mkbewe Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 To normalne, że świeżo po umyciu pogorszył się kropling na wosku. Po kilku h po umyciu powinno wrócić do normy. i znowu dowiedziałem się czegoś nowego dzięki, sprawdzę to jeszcze
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Grudnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 mkbewe, na potwierdzenie tego co napisał zegarek, zrób przy następnym myciu mały test. Spsikaj dach prewashem i zmyj go wodą pod ciśnieniem. Odprowadzanie wody będzie najprawdopodobniej świetne. Po tym, myjesz auto rękawicą, spryskujesz i... coś jakby tafla . Rano pada, wychodzisz przed dom - patrzysz a tam MEGA kropelki Ale dlaczego tak jest? - nie wiem . Pewnie coś z fizyką związane i z napięciem powierzchniowym ale je humanista jestem
atvmmz Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 Dużo szamponów ma różne dodatki, które zamulają woski na jakiś czas.
Gajek Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 Możecie mi powiedzieć jak wyglądają zakupy na Ebay?? Jak to jest z przelewami i wysyłką? http://www.ebay.pl/itm/Soft99-Guard-Gla ... 3ce4373412 chciałbym kupić powłokę i trochę się obawiam.
Swoop Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 zdechłoOPTIMUM OPTI-COAT 2.0 tylko jedna warstwa, ale czemu tak szybko, 3 tygodnie i tylko tydzień na mrozie małe kropelki jeszcze trzyma, ale domywanie i zrzut wody, dno Raczej zapchany więc umyj na 2 wiadra i wtedy ocenimy Wysyłane z mojego HTC Desire 500 za pomocą Tapatalk 2
poorsultanpl Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 Co to dokładnie znaczy "zapchana powłoka"? Przed świętami przejechałem trasę Gdańsk-Wrocław w większości w deszczu, chciałem opłukać syf z auta na bezdotyku. Wyglądało to dobrze póki auto było mokre. Po 2-3 minutach od linii okien w dół widać niedomyty brud. Domyślam się, że to właśnie jest zapchana powłoka. Może ktoś od strony technicznej wytłumaczyć ten efekt "zapchania"?
misiek-puchatek Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 Która pianownica jest lepsza http://www.detailer.pl/sklep/opryskiwacze-i-pianownice/979-kwazar-pianownica-venus-super-foamer-2l.html czy http://www.detailer.pl/sklep/opryskiwacze-i-pianownice/905-gloria-pianownica-foam-master-fm10-1l.html i jak je przerobić by lepiej działały?
One Love Opublikowano 25 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2014 Możecie mi powiedzieć jak wyglądają zakupy na Ebay?? Jak to jest z przelewami i wysyłką? http://www.ebay.pl/itm/Soft99-Guard-Gla ... 3ce4373412 chciałbym kupić powłokę i trochę się obawiam. ja od dawna kupuję na ebay.co.uk i sobie chwalę- płacisz przez paypal a jako kupujący jesteś całkowicie bezpieczny- gdy np dostaniesz inny towar niż w opisie zgłaszasz i dostajesz zwrot, gdybyś nie dostał paczki też Z rosji nie kupowałem ale np z chin tak i poza tym że długo idzie wszystko było ok
Rekomendowane odpowiedzi