Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

W październiku (mniej więcej) kupiłem bańkę Magi do pre-wash-a. Stało to w garażu aż do teraz, bo jeszcze końćzyłem inną pianę. Zapodałem Magi do Glorii i kurde zamiast piany mam wode z mydlinami.

Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Reklamować Magi czy to raczej niemożliwe żeby mi "przeterminowaną" sprzedali?

Proporcje to około 30-40 ml na litr ciepłej wody gdyby ktoś się zastanawiał.

Pozdr

2 filce, 50ml magifoam na litr wody (nie ciepłej), piana w baniaku przed użyciem mocno wymieszana

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy woda destylowana (z Tesco), której użyłem do rozrobienia Meguiar's Glass Cleaner Concentrate mogła mieć wpływ na to, że przy myciu okien została na nich delikatna mgiełka, coś jakby zaparowanie, po przejechaniu palcem widać ślad... Musiałem potem polerować suchą fibrą wszystkie okna w domu.

Stężenie jakie dałem to 500 ml koncentratu na trochę ponad 4 l wody.

Uprzedzając pytanie - wcześniej szyby umyłem szamponem SHINY GARAGE.

Opublikowano
Czy woda destylowana (z Tesco), której użyłem do rozrobienia Meguiar's Glass Cleaner Concentrate mogła mieć wpływ na to, że przy myciu okien została na nich delikatna mgiełka, coś jakby zaparowanie, po przejechaniu palcem widać ślad... Musiałem potem polerować suchą fibrą wszystkie okna w domu.

Stężenie jakie dałem to 500 ml koncentratu na trochę ponad 4 l wody.

Uprzedzając pytanie - wcześniej szyby umyłem szamponem SHINY GARAGE.

szampon mógł zostawić coś na szybach, GCC rozrabia się 1:10 a nie 1:7

Opublikowano

2 filce, 50ml magifoam na litr wody (nie ciepłej), piana w baniaku przed użyciem mocno wymieszana

kamilgt, dzięki. Spróbuje dziś jak piszesz. Z tym, że ja używam tych nowych fabrycznych filców (kolor żółty). O ile wiem to będzie odpowiednik 2 filców po staremu?

Opublikowano

Panowie szybkie pytanie z dziedziny rejestrator jazdy.

Czy jakość obrazu jest także zależna od szybkości karty?

Opublikowano

To jest cyfrowe więc albo obraz jest albo go nie ma. Do FHD powinieneś jednak mieć szybszą kartę żeby dobrze radziła sobie z zapisem większej ilosci bajtów. Ja ostatnio kupowałem Adatę class 10 a wiem, ze i na wolniejszych też ludziom kamerki śmigają.

Tu możesz zajrzec: http://www.autowrzuta.pl/viewtopic.php?f=28&t=3210

Opublikowano

wosk kładłem 14grudnia.

dlaczego po myciu (shiny garage strawbery car shampoo) widzę wyraźne osłabienie w kroplingu wosku :/ ??

Opublikowano
wosk kładłem 14grudnia.

dlaczego po myciu (shiny garage strawbery car shampoo) widzę wyraźne osłabienie w kroplingu wosku :/ ??

U mnie też. Myłem dziś trzy auta w tym moje Toledo nawoskowane Fusso półtorej miesiąca temu. Przed myciem było nieźle zapchane, ale góra (maska, dach, bagażnik) kropelkowała wręcz idealnie. Po myciu SG Strawberry rękawicą Megsa na dwa wiadra z ciepłą wodą co widzę? Praktycznie tafla. Co się dzieje? :o

Akurat baniak 5L zamówiłem. :zly:

Opublikowano

też mam rękawicę megsa, fusso mam na przednim zderzaku i felgach, ale tam nie zauważyłem jakiegoś osłabnięcia, natomiast na aucie leży Zymol Titanium na HDC i wyraźnie jest gorzej...

może ten szampon coś nie teges :/ a mam litra jeszcze heh :/

Film przed myciem na brudnym aucie :

w sobotę nagram 2 filmik by pokazać że jest gorzej jak znajdę chwilę

Opublikowano
To jest zaraz po nalozeniu czy to wlasnie jest to "gorzej"?

Film przed myciem na brudnym aucie :
Opublikowano

zdechło

OPTIMUM OPTI-COAT 2.0 tylko jedna warstwa, ale czemu tak szybko, 3 tygodnie i tylko tydzień na mrozie :evil: małe kropelki jeszcze trzyma, ale domywanie i zrzut wody, dno :thumbdown: no nic trzeba nałożyć następną :D

20141217_232928_zps5e73c78f.jpg

Opublikowano

To normalne, że świeżo po umyciu pogorszył się kropling na wosku. Po kilku h po umyciu powinno wrócić do normy.

Opublikowano
To normalne, że świeżo po umyciu pogorszył się kropling na wosku. Po kilku h po umyciu powinno wrócić do normy.

i znowu dowiedziałem się czegoś nowego :)

dzięki, sprawdzę to jeszcze

• Moderator
Opublikowano

mkbewe, na potwierdzenie tego co napisał zegarek, zrób przy następnym myciu mały test. Spsikaj dach prewashem i zmyj go wodą pod ciśnieniem. Odprowadzanie wody będzie najprawdopodobniej świetne. Po tym, myjesz auto rękawicą, spryskujesz i... coś jakby tafla :shock: . Rano pada, wychodzisz przed dom - patrzysz a tam MEGA kropelki :D:D

Ale dlaczego tak jest? - nie wiem :dontknow: . Pewnie coś z fizyką związane i z napięciem powierzchniowym ale je humanista jestem ;)

Opublikowano
zdechło

OPTIMUM OPTI-COAT 2.0 tylko jedna warstwa, ale czemu tak szybko, 3 tygodnie i tylko tydzień na mrozie :evil: małe kropelki jeszcze trzyma, ale domywanie i zrzut wody, dno

Raczej zapchany więc umyj na 2 wiadra i wtedy ocenimy

Wysyłane z mojego HTC Desire 500 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Co to dokładnie znaczy "zapchana powłoka"? Przed świętami przejechałem trasę Gdańsk-Wrocław w większości w deszczu, chciałem opłukać syf z auta na bezdotyku. Wyglądało to dobrze póki auto było mokre. Po 2-3 minutach od linii okien w dół widać niedomyty brud. Domyślam się, że to właśnie jest zapchana powłoka. Może ktoś od strony technicznej wytłumaczyć ten efekt "zapchania"?

Opublikowano
Możecie mi powiedzieć jak wyglądają zakupy na Ebay?? Jak to jest z przelewami i wysyłką? http://www.ebay.pl/itm/Soft99-Guard-Gla ... 3ce4373412 chciałbym kupić powłokę i trochę się obawiam.

ja od dawna kupuję na ebay.co.uk i sobie chwalę- płacisz przez paypal a jako kupujący jesteś całkowicie bezpieczny- gdy np dostaniesz inny towar niż w opisie zgłaszasz i dostajesz zwrot, gdybyś nie dostał paczki też

Z rosji nie kupowałem ale np z chin tak i poza tym że długo idzie wszystko było ok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.