Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Z serii dziwnych pytań, jak radzicie sobie z zapyleniem sasiednich elementów podczas polerki? Zwyczajnie przecieracie delikatnie fibra bo i tak będą robione, czy... Kompresor 24L nie radzi sobie z tym pyłem po pascie.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

słuchajcie bardzo proszę, czy mógłby mi ktoś na pm albo tutaj napisać jak się kładzie cleaner (Lime prime) maszynowo ?, chodzi mi przede wszystkim na jakiej prędkości i jak długo się poleruje, ile kropel się daje. Kilka przejazdów na 3 by rozprowadzić i zetrzeć mikrofibrą ? Czy można np. nakładać na jeden cały elemnt a nie jego część jak pryz polerowaniu? Proszę o pomoc.

NikTaki, tekst wobbjacka jest o wiele głupszy...niz sam pomysł z lusterkami. Jak chce to niech próbuje, okleja.

Każdy ma swój gust, jednym się podobają blondynki drugim brunetki. Należę do tej grupy której wiejski tuning nie bardzo pasuje, chyba że koledze doda to 30 kucy mocy więcej to jestem za :-)

Dzięki mbieniek

Czy po zastosowaniu Koch Antihologram można go tylko dotrzeć fibrą i nałożyć wosk PB Red, czy lepiej wymyć zmywaczem silikonowym? Bo wydawało mi się że gdzieś słyszałem że na Koch od razu wosk i pełni on wtedy rolę cleanera.

Jaką pianę aktywną do pianownicy pa ? Na forum duzo osób poleca shiny garage ale znalazlem tez piane k2 ktora kosztuje groszę. Faktycznie lepiej dolozyc do shiny ? Piana ma sluzyc do umycia na szybko, normalnie preferuje sobotni poranek i dwa wiadra

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Jaką pianę aktywną do pianownicy pa ? Na forum duzo osób poleca shiny garage ale znalazlem tez piane k2 ktora kosztuje groszę. Faktycznie lepiej dolozyc do shiny ? Piana ma sluzyc do umycia na szybko, normalnie preferuje sobotni poranek i dwa wiadra

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Właśnie kupiłem pianownicę PA i pianę K2 Bora, jak mówili "daje radę". Jeżeli nie chcesz ewentualnie wtopić jak ja to za dwa dni będę Ci mógł ją zrecenzować :D

EDIT. i ewentualnie porównać do Shiny Garage albo Karcher

Czy po zastosowaniu Koch Antihologram można go tylko dotrzeć fibrą i nałożyć wosk PB Red, czy lepiej wymyć zmywaczem silikonowym? Bo wydawało mi się że gdzieś słyszałem że na Koch od razu wosk i pełni on wtedy rolę cleanera.

PB Red będzie i tak trzymał max miesiąc niezależnie czy przetrzesz auto jeszcze zmywaczem silikonowym, czy tylko wytrzesz fibrą. ;)

Witam bardzo serdecznie po raz pierwszy na forum. Trafiłem do was bo potrzebuje pomocy w doprowadzeniu mojego nowego nabytku do stanu cieszącego oko właściciela :D i wzbudzającego podziw wśród znajomych swym olśniewającym blaskiem hehe :lol:

Z ostatnimi swoimi pojazdami radziłem sobie sam bo nie wymagały gruntownej korekty lakieru a tu bez profesjonalisty się nie obejdzie, a sam boje się żeby nie narobić większych szkód. Auto Volvo XC90 czarne, lakier ma grubość od 65-120um, zmatowiały, rysy.

Poszukuje kogoś z Warszawy i okolic kto dopieści moje auto

Liczę na wasze wsparcie.

Cześć planuje kupić nowy wosk mialem 467 i chce spróbować czegoś nowego zastanwiam sie nad woskami z palety soft99 ktory byłby najlepszy

Kog,fusso czy authentic,

Najbardziej zalezy mi na błysku ,wyciągnięciu koloru i kropelkach , sliskosc to tak mniej.

Ps. Jak kupie np. kog dark do jasnego lakieru to po porstu delikatnie mi go przyciemni ?

Cześć planuje kupić nowy wosk mialem 467 i chce spróbować czegoś nowego zastanwiam sie nad woskami z palety soft99 ktory byłby najlepszy

Kog,fusso czy authentic,

Najbardziej zalezy mi na błysku ,wyciągnięciu koloru i kropelkach , sliskosc to tak mniej.

Ps. Jak kupie np. kog dark do jasnego lakieru to po porstu delikatnie mi go przyciemni ?

jak do tej pory z tych 3 softów najlepszy look miał Authentic - trwałości nie udało mi się jeszcze sprawdzić bo auto powędrowało do lakiernika, ale rzekomo wytrzymuje 3 miesiące :)

generalnie polecam, fajnie się z nim pracuje, miodowy delikatny zapach, nie to co inne bardziej chemiczne softy

Kog,fusso czy authentic,

jak do tej pory z tych 3 softów najlepszy look miał Authentic - trwałości nie udało mi się jeszcze sprawdzić bo auto powędrowało do lakiernika, ale rzekomo wytrzymuje 3 miesiące :)

generalnie polecam, fajnie się z nim pracuje, miodowy delikatny zapach, nie to co inne bardziej chemiczne softy

A jak fusso wytrzymuje? Bo tez chce taki kompromis zeby byl tez na zime dobry

panowie poszukuje dressingu do plastików zewnętrznych, warunek taki że ma mocno przyciemniać, mam pacjenta 20 letniego z spora ilościa czarnego zblakłego plastiku, dobrze by było jakby sie do niego nie lepił kurz i wytrzymał wiecej niż do pierwszego mycia

luuki19 na jaki lakier ? kolor itp

pawelpp mi osobiście waflowe nie podchodzą wogóle, mam od dawna Cobre do osuszania i jest rewelacyjna, chłonie wode jak szalona

Kolor ciemno-niebieski - cena wosku do 300zł. Myślałem o Carbonie albo Titanium od Zymola, ew. Dodo Julice Blue Velvet Hard

Kog,fusso czy authentic,

A fusso jak bo tez chce zeby to byl wosk na zime i lato

Sorki ten niechcący

panowie poszukuje dressingu do plastików zewnętrznych, warunek taki że ma mocno przyciemniać, mam pacjenta 20 letniego z spora ilościa czarnego zblakłego plastiku, dobrze by było jakby sie do niego nie lepił kurz i wytrzymał wiecej niż do pierwszego mycia

Pomyśl może o Owatrol Polytrol - czy nie warto tym zarzucić.

Ew Koch - ale jak to Francuz, to może "pić" dressing.

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.