lord1971 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Panie i Panowie czy bez obaw mogę kłaść po godzinie na carpro Essence powłokę CarPro C.Quartz UK, będzie lepszy efekt jak na jałowy lakier? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 A czemu tylko godzina? CP twierdzi, że powinno się wyczekać przynajmniej 4. Będzie nieco lepszy efekt niz na jałowym lakierze. W kwestii wyglądu. W kwestii wytrzymałości nie wie tego jeszcze nikt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Z serii dziwnych pytań, jak radzicie sobie z zapyleniem sasiednich elementów podczas polerki? Zwyczajnie przecieracie delikatnie fibra bo i tak będą robione, czy... Kompresor 24L nie radzi sobie z tym pyłem po pascie. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 zetrzyj poprostu, a po całym etapie cięcia spłucz samochód jakimś APC i myjką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giginski Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 słuchajcie bardzo proszę, czy mógłby mi ktoś na pm albo tutaj napisać jak się kładzie cleaner (Lime prime) maszynowo ?, chodzi mi przede wszystkim na jakiej prędkości i jak długo się poleruje, ile kropel się daje. Kilka przejazdów na 3 by rozprowadzić i zetrzeć mikrofibrą ? Czy można np. nakładać na jeden cały elemnt a nie jego część jak pryz polerowaniu? Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 NikTaki, tekst wobbjacka jest o wiele głupszy...niz sam pomysł z lusterkami. Jak chce to niech próbuje, okleja. Każdy ma swój gust, jednym się podobają blondynki drugim brunetki. Należę do tej grupy której wiejski tuning nie bardzo pasuje, chyba że koledze doda to 30 kucy mocy więcej to jestem za :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Dzięki mbieniek Czy po zastosowaniu Koch Antihologram można go tylko dotrzeć fibrą i nałożyć wosk PB Red, czy lepiej wymyć zmywaczem silikonowym? Bo wydawało mi się że gdzieś słyszałem że na Koch od razu wosk i pełni on wtedy rolę cleanera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
resiak70 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Jaką pianę aktywną do pianownicy pa ? Na forum duzo osób poleca shiny garage ale znalazlem tez piane k2 ktora kosztuje groszę. Faktycznie lepiej dolozyc do shiny ? Piana ma sluzyc do umycia na szybko, normalnie preferuje sobotni poranek i dwa wiadra Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Poczytaj o pianie Time to shine bo ponoc (osobiscie jeszcze nie testowalem) lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Jaką pianę aktywną do pianownicy pa ? Na forum duzo osób poleca shiny garage ale znalazlem tez piane k2 ktora kosztuje groszę. Faktycznie lepiej dolozyc do shiny ? Piana ma sluzyc do umycia na szybko, normalnie preferuje sobotni poranek i dwa wiadra Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Właśnie kupiłem pianownicę PA i pianę K2 Bora, jak mówili "daje radę". Jeżeli nie chcesz ewentualnie wtopić jak ja to za dwa dni będę Ci mógł ją zrecenzować EDIT. i ewentualnie porównać do Shiny Garage albo Karcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Czy po zastosowaniu Koch Antihologram można go tylko dotrzeć fibrą i nałożyć wosk PB Red, czy lepiej wymyć zmywaczem silikonowym? Bo wydawało mi się że gdzieś słyszałem że na Koch od razu wosk i pełni on wtedy rolę cleanera. PB Red będzie i tak trzymał max miesiąc niezależnie czy przetrzesz auto jeszcze zmywaczem silikonowym, czy tylko wytrzesz fibrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniektek Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Witam bardzo serdecznie po raz pierwszy na forum. Trafiłem do was bo potrzebuje pomocy w doprowadzeniu mojego nowego nabytku do stanu cieszącego oko właściciela i wzbudzającego podziw wśród znajomych swym olśniewającym blaskiem hehe Z ostatnimi swoimi pojazdami radziłem sobie sam bo nie wymagały gruntownej korekty lakieru a tu bez profesjonalisty się nie obejdzie, a sam boje się żeby nie narobić większych szkód. Auto Volvo XC90 czarne, lakier ma grubość od 65-120um, zmatowiały, rysy. Poszukuje kogoś z Warszawy i okolic kto dopieści moje auto Liczę na wasze wsparcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 W każdym temacie to wkleisz, czy tylko do 3x sztuka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniektek Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Nie chciałem nikogo denerwować. To moje pierwsze forum i dopiero się uczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 To załóż temat w "Kupię" i czekaj na odzew , a nie śmieć w każdym temacie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuha Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Cześć planuje kupić nowy wosk mialem 467 i chce spróbować czegoś nowego zastanwiam sie nad woskami z palety soft99 ktory byłby najlepszy Kog,fusso czy authentic, Najbardziej zalezy mi na błysku ,wyciągnięciu koloru i kropelkach , sliskosc to tak mniej. Ps. Jak kupie np. kog dark do jasnego lakieru to po porstu delikatnie mi go przyciemni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MsMajor Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Cześć planuje kupić nowy wosk mialem 467 i chce spróbować czegoś nowego zastanwiam sie nad woskami z palety soft99 ktory byłby najlepszyKog,fusso czy authentic, Najbardziej zalezy mi na błysku ,wyciągnięciu koloru i kropelkach , sliskosc to tak mniej. Ps. Jak kupie np. kog dark do jasnego lakieru to po porstu delikatnie mi go przyciemni ? jak do tej pory z tych 3 softów najlepszy look miał Authentic - trwałości nie udało mi się jeszcze sprawdzić bo auto powędrowało do lakiernika, ale rzekomo wytrzymuje 3 miesiące generalnie polecam, fajnie się z nim pracuje, miodowy delikatny zapach, nie to co inne bardziej chemiczne softy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuha Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Cześć planuje kupić nowy wosk mialem 467 i chce spróbować czegoś nowego zastanwiam sie nad woskami z palety soft99 ktory byłby najlepszyKog,fusso czy authentic, Najbardziej zalezy mi na błysku ,wyciągnięciu koloru i kropelkach , sliskosc to tak mniej. Ps. Jak kupie np. kog dark do jasnego lakieru to po porstu delikatnie mi go przyciemni ? jak do tej pory z tych 3 softów najlepszy look miał Authentic - trwałości nie udało mi się jeszcze sprawdzić bo auto powędrowało do lakiernika, ale rzekomo wytrzymuje 3 miesiące generalnie polecam, fajnie się z nim pracuje, miodowy delikatny zapach, nie to co inne bardziej chemiczne softy A jak fusso wytrzymuje? Bo tez chce taki kompromis zeby byl tez na zime dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 panowie poszukuje dressingu do plastików zewnętrznych, warunek taki że ma mocno przyciemniać, mam pacjenta 20 letniego z spora ilościa czarnego zblakłego plastiku, dobrze by było jakby sie do niego nie lepił kurz i wytrzymał wiecej niż do pierwszego mycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Koch magic plastic care gorąco polecam , przygotuj dobrze plastiki pod niego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luuki19 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 luuki19 na jaki lakier ? kolor itp pawelpp mi osobiście waflowe nie podchodzą wogóle, mam od dawna Cobre do osuszania i jest rewelacyjna, chłonie wode jak szalona Kolor ciemno-niebieski - cena wosku do 300zł. Myślałem o Carbonie albo Titanium od Zymola, ew. Dodo Julice Blue Velvet Hard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 w tej kasie Titanium zrobi robote, osobiscie bym sie zastanowił nad Angelwaxem Bodywax. Zawsze możez kupić Titanium sampler i Bodywaxa puszke sprawdzisz który ci lepiej pasuje i drugi sprzedasz bez kłopotu na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuha Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Cześć planuje kupić nowy wosk mialem 467 i chce spróbować czegoś nowego zastanwiam sie nad woskami z palety soft99 ktory byłby najlepszyKog,fusso czy authentic, Najbardziej zalezy mi na błysku ,wyciągnięciu koloru i kropelkach , sliskosc to tak mniej. Ps. Jak kupie np. kog dark do jasnego lakieru to po porstu delikatnie mi go przyciemni ? jak do tej pory z tych 3 softów najlepszy look miał Authentic - trwałości nie udało mi się jeszcze sprawdzić bo auto powędrowało do lakiernika, ale rzekomo wytrzymuje 3 miesiące generalnie polecam, fajnie się z nim pracuje, miodowy delikatny zapach, nie to co inne bardziej chemiczne softy A fusso jak bo tez chce zeby to byl wosk na zime i lato Sorki ten niechcący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 panowie poszukuje dressingu do plastików zewnętrznych, warunek taki że ma mocno przyciemniać, mam pacjenta 20 letniego z spora ilościa czarnego zblakłego plastiku, dobrze by było jakby sie do niego nie lepił kurz i wytrzymał wiecej niż do pierwszego mycia Pomyśl może o Owatrol Polytrol - czy nie warto tym zarzucić. Ew Koch - ale jak to Francuz, to może "pić" dressing. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 ok rozważe, ktoś ma jakieś alternatywy ? auto to nie francuz a stary niemiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi