Cougarr84 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Co byście polecili na doświeżenie lakieru w toyocie avensis. Chodzi głównie na pozbyciu się swiroli i "odświeżeniu" trochę koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 pozbyć sie ręcznie będzie trudno, łatwiej i szybciej jest zamaskować. Srodek AIO i do dzieła np AF Tripple Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cougarr84 Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Mam dostęp do maszyny. Nie chciałbym tego maskować tylko zlikwidować. Mam też na dokładkę wosk nattys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theOne Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Pracuje jutro 1 raz z apc adbl, jakie 3 podstawowe stezenia zrobic? Plastiki wew plus detale na zew-wneki, lampy znaczki itp. ? Jedno z auto mega zapuszczone. Ps mozna rownoczesnie poleciec na cale auto vampire liquid i prickbort? nie wejda w reakcje lub oslabia dzialanie? Czy jednak prick-plukanie-vampire-plukanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidzj Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Czy ktoś kojarzy gdzie na śląsku można się zgłosić z przerysowanym lakierem do reanimacji? Chodzi mi o to, czy ktoś zna specjalistę godnego polecenia, do którego mógłbym podjechać na konsultacje. Nie chciałbym się za to brać samemu, żeby nie narobić jeszcze więcej szkód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indoman Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Jakie plamy według Was czesciej można spotkać w samochodach które piescicie? Chcę zakupić odplamiacz i nie wiem który wybrać czy do plam białkowych czy tych innych. Zastanawiam się nad tersusem sr 105 lub 106. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Koledzy czym (budżetowo) mogę zabezpieczyć reflektory po regeneracji ? Wiem, że jest do tego temat na forum, ale w zasadzie każdy pisze co innego i nie mogę się zdecydować. Jakiś wosk syntetyczny ? Co myślicie o K2 Quantum lub np. http://allegro.pl/sonax-twardy-wosk-w-p ... 16600.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Kup probke FK 1000 i miej to z glowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stawek Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Myślisz, że w tej kasie to będzie najlepsze rozwiązanie ? Co ile taki zabieg powtarzać aby reflektory za szybko nie powróciły do stanu sprzed regeneracji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 25 PLN? Poważnie pytasz? Pracuje jutro 1 raz z apc adbl, jakie 3 podstawowe stezenia zrobic? Plastiki wew plus detale na zew-wneki, lampy znaczki itp. ? Jedno z auto mega zapuszczone. Ps mozna rownoczesnie poleciec na cale auto vampire liquid i prickbort? nie wejda w reakcje lub oslabia dzialanie? Czy jednak prick-plukanie-vampire-plukanie? Jak to szczur by był i niezarobkowo ale zabłocone to bym najpierw robił mocną pianę, płukanie,szybki przejazd aby wysuszyć, prick aby nie zasechł i druga warstwa, piana, płukanie, przejazd, odrdzewiacz, piana, detale 1:5, nadkola 1:3 wnętrze 1:10 zależy w jakiej agonii jest, płukanie, mycie, detale, płukanie, i w niektórych miejscach zamiast pędzla mikrofibrę zmoczoną apc. Prickbort tylko pryskaj nim też do każdej dziury Może zejść z 7 godzin albo i lepiej, zależy jakie auto jaki stan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cougarr84 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Chciałbym odświeżyć lakier i pozbyć się mikrorysek Co powiecie na taką kombinację MEGUIARS Swirl + wosk Nattys Blue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skom25 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Na czysty samochód psiknąłem CarPro Trix, po 5 minutach delikatnie rozsmarowałem całość mikrofibrą i po kolejnych 3 spłukałem pianą i wodą ( muszę sobie radzić na myjniach, mieszkam w bloku). Po powrocie gdy wszystko było suche zauważyłem że na oponach są brązowe ślady, widać że cześć z nich powstała przy opryskiwaniu felg a cześć gdy środek spływał. Tak ma być czy ja coś skopałem? Wypędzelkowałem te miejsca APC 1:20 i powiedzmy że 75% zeszło, jutro w ruch pójdzie pewnie szczotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0rvette Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Witam. Do docierania wosku/QD lepszy będzie GYEON Q2M Terry Towel czy GYEON Q2M BOA Towel? Jeszcze jakoś super zaawansowanym detailerem nie jestem. Ale do wosku i QD chciałbym coś lepszego co umili mi czas pracy. Bo tak to używam takich do 5-10zł we wnętrzu, wnękach i szybach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 C0rvette, Według mnie zdecydowanie BOA, jest jak stworzony do wosku/QD. Terry jest praktycznie płaski i lepiej sobie radzi ze ścieraniem resztek pasty lub myciem szyb (struktura bardzo podobna do zielonego Sonusa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scemek Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Czy miał ktoś z Was styczność z ŁG auto serwis w Krakowie ? Chciałbym zrobić tam coś przy autko, wydaje się, że wszystko jest ok, ale lepiej się upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 od 30 sekundy ktoś wie jak ogarnąć taki temat z tym kółkiem i rozpylaniem pod kątem w góre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek6 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Jaką myjkę ciśnieniową panowie polecacie? najlepiej do 500 zł bo różne opinie widziałem. Jakie powinno być minimalne ciśnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 16 Czerwca 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 647829 aką myjkę ciśnieniową panowie polecacie? najlepiej do 500 zł bo różne opinie widziałem. Jakie powinno być minimalne ciśnienie viewtopic.php?f=20&t=14307&hilit=cisnieniowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ja ostatnio kupiłem w Castoramie myjkę NILFISK C 120.6-6, kosztowała mnie 500 zł z jakimiś groszami. Jedyne co muszę do niej dokupić to pianownice, ponieważ ta dołączona do myjki niestety piany nie daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0rvette Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Piotrek, Ok dzięki wielkie. Przy najbliższym zamówieniu wpadnie BOA i jakieś inne szmatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidos145 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ktoś kładł tenzi q7 jakie opinie? Czy faktycznie trzeba 3warstwy jak to będzie po 1 ? Czy ogólnie na kwarcowe ceramiczne po dniu mogę coś na nie polozyc ? Finish care itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 1 Shiny Garage Pink/Lime APC czy ADBL APC ? 2 Miałem już SG Strawberry i Sleek & Bubbly. Jak wezmę teraz Orange nie będę żałował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byGucio Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Czy IPA U Was też zostawia ślady, jakby zacieki, na lakierze? 50/50 z wodą destylowaną Istnieje jakaś możliwość, że pasta polerska/zmywacz silikonu wyparuje po osiągnięciu odpowiedniej temperatury i uwidoczni ślady po ? Historyjka do pytania byłem w trakcie korekty lakieru, wykonane cięcie całego lakieru, w trakcie wymywane zmywaczem silikonu (ipa zostawiała zacieki), następnie umycie całego samochodu z pyłu osuszanie i dalej menzerna ip2000 całe auto, w trakcie wymywanie zmywaczem, pod halogenem nie było żadnych widocznych hologramów, po skończeniu całego wystawiam na dwór bo chcę wyjąć boczki drzwi, na początku nie ma żadnych hologramow na słońcu, po jakimś czasie, jak miałem zdjęty jeden boczek idę na drugą stronę - na słońcu i patrzę A całe w hologramach po I tu jest pytanie czemu nie pojawiły się od razu w garażu, albo zaraz po wyjechaniu na słońce, tylko dopiero po jakimś czasie? na koniec wpadł antyhologram od kocha i było praktycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Nie chciałem zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Od jakiegoś czasu w różnych grupach na fb ogłasza się osoba która sprzedaje kosmetyki do -50% taniej niz w sklepie. Czy ktoś miał z ta osoba styczność? Proponował między innym piane sg 5l za 42zł , adbl apc 0,5l 13,50zł , wosk coli 59zł , pb bh 478ml za 42zł . Przecież nawet w sklepach po max znizkach takich cen nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viki2000 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Koledzy bardzo dziękuje za odpowiedź w sprawie dobrego czernidła do zderzaków, już zakupione i czekam na przesyłkę. Dzisiaj zwracam się z kolejnym pytaniem, dotyczy ono elementów chromowanych, a w zasadzie najbardziej ramek w koło drzwi, które od mycia ( pianowanie ) zachodzą taką dziwną matową kolorową lub mleczną mgłą ( dziwne bo z przodu i z tyłu - Insignia 2015, nie widzę takiego efektu, może inny chrom ). A więc czy istnieje jakiś preparat do zmycia tego/ i lub zabezpieczenia tych elementów ? Dziękuje za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi