Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Pracuje jutro 1 raz z apc adbl, jakie 3 podstawowe stezenia zrobic? Plastiki wew plus detale na zew-wneki, lampy znaczki itp. ? Jedno z auto mega zapuszczone.

Ps mozna rownoczesnie poleciec na cale auto vampire liquid i prickbort? nie wejda w reakcje lub oslabia dzialanie? Czy jednak prick-plukanie-vampire-plukanie?

Czy ktoś kojarzy gdzie na śląsku można się zgłosić z przerysowanym lakierem do reanimacji?

Chodzi mi o to, czy ktoś zna specjalistę godnego polecenia, do którego mógłbym podjechać na konsultacje. Nie chciałbym się za to brać samemu, żeby nie narobić jeszcze więcej szkód.

opAjrh5j_8EjfYJXbgKVmF4cQjd-C0-QLMtuILI0TzFczTHkX-JgOhn523u8KHZZ1hRm1xWrMQ0Ok8xGLha7S-xpE8D1hl-0nshbjoB4QkUP2kEznNY3I1u3zl71msGfEJQUvay5r2Uyj8YqI8xg0gQiJuVlrtUD3AjdecOQUWSgBUX5D-fEQ9NFdvI9ZSgA72PZ0kWcvA46iP8zD4q7LWoUsUQY8aPnz6tSsGWnN092-4ye2ZgxfEW8k2wq7ekTek2OJUoy1fGDdxKAZP2JT9OuRtIJnShShjIlmH7EIb6gYFW8HiuehLvB8wRniHpy7XJgxSAxjwkhtS4F0FPdTFkcNENv92bRMVnqUpjJ5K2KOmwSEL1OxcISrf6z2RsWwvtArGNVe3Pb81MvjXkIzAHYDIyUPdMIlmp-evVeEmkRtgV5RU22FqsJAbfPB6ApyD6u7Oy4wWllvSHGiGY8v1PWzfu1eoIPLu67T5uFqMuPs3Gq96ovST69uI21fptPY9KrXQlfx3FKouN-JSRzZwhZXLae9YzwRysIHqiK2VD0z_LeYiG7TOZy293SgIkbkQhPkl7w7AADDCfzWyMtgQ0h5U9IQW0=w1268-h952-no

sIifd-1bVcL7rY8yjHBIsr60ZCnoJZ5mGmRVV9NZyy2FET59EIPh4PF8eOYVEfcp3wsskMI1G2hYDAxjYPhhyql8Wjs4OQ11dAiRRbyPvRUfaAjuw5CbabDzC040O0YpC1ATKe-A4CaoZJbB2hJcuKu5MgBf4SBDsLZPjz83p71lxVrx8tDz1HzYheif8-n8DDyKETtLtLJS1e5IIMSgVQ-yJhA8TllDX1mLSuAx8rRqR_Gp1pLmy0Wg5ccocY1aj9TtcSoZjsn5Og6kIM7m6rhk7fLiG--u0-0ob5M3hI3IDC34rhHWa1Nr80BQToch3jn_fI2EDwiviNAeGG1iMEvyK-MFjPc2BdQTTDaHA9vYTTlEJKuB8tde-17FS77PzzM28BGu7EXPgDyFhCYRc84BXTWJKYS8P-y-k6u67405KqPKq4DMJdbTUtZXlp4ph2W3WfwmQvCE7cYTei7MPqB8cF_UcmdaeW45XHSLCvTzMMcoQ7K3waOASBRt2zWutP52rDZeck-vkL4bWdOlN5cwXjRk-cWqkZLxaygh0RriAR1SdcRKGqSc-H-bGf4SwXVnsDJD0nkrj7pKVBLx29-9mntMP-Y=w1268-h952-no

JcdD05fx9Rys6u5WrxdggMxFvuWeUJngx4RfrE9dqPN-3rWv7A0pQXscZZqYwBkPsMlqRRNGCM3mxMdRtcA7O5aCh2GGdhWUptmWrZo5ePs7VRUnniFTPKK0r22KaWIcNQVrHv5ZZfYbvQAYK_EzLFLqKtGnXvqrf5Yj-8E7YD79VTkL_DOb2rrIVRQd7w2u0yN2wsZsSoYz_dqithKjOI8e5_rKkOFjwCwyRJEgtSrsR-a17wDMa82f5JAyu9cnnW8BftrGHAx3DD0yXzq5ShijKFFRjf9DsF3AHq5rrjKNaG1RGr2UShRCf9BoDmfBj-56YwuY5eR6O-bQ3-igbxHRhV-eB6ppy9AgMwvWquSJiUaYjcT6G218wNndWLTTMvZdLFvA9U30b7EXhtf_JXuChnpweSF4o2sZSEw1v4XH1kUIz7VBv20Tc3l3IQR5eWs7b3SF-Y-WDs8AbphaXVaoMZVgz1SGrGmCibL4p9Mf-PrtppuTDovL5eqBK1voTgvJBzFTYW3oxMCvFVCQcqwPMX1hsZ2r9YdLeVgZF8vU1cjawM-ld7P9IMHFF5jQ9uHxdY3GO5DLbZWQ8d_zpFYowfiv8mw=w1268-h952-no

Koledzy czym (budżetowo) mogę zabezpieczyć reflektory po regeneracji ?

Wiem, że jest do tego temat na forum, ale w zasadzie każdy pisze co innego i nie mogę się zdecydować.

Jakiś wosk syntetyczny ?

Co myślicie o K2 Quantum lub np. http://allegro.pl/sonax-twardy-wosk-w-p ... 16600.html ?

25 PLN? Poważnie pytasz? :D:D

Pracuje jutro 1 raz z apc adbl, jakie 3 podstawowe stezenia zrobic? Plastiki wew plus detale na zew-wneki, lampy znaczki itp. ? Jedno z auto mega zapuszczone.

Ps mozna rownoczesnie poleciec na cale auto vampire liquid i prickbort? nie wejda w reakcje lub oslabia dzialanie? Czy jednak prick-plukanie-vampire-plukanie?

Jak to szczur by był i niezarobkowo ale zabłocone to bym najpierw robił mocną pianę, płukanie,szybki przejazd aby wysuszyć, prick aby nie zasechł i druga warstwa, piana, płukanie, przejazd, odrdzewiacz, piana, detale 1:5, nadkola 1:3 wnętrze 1:10 zależy w jakiej agonii jest, płukanie, mycie, detale, płukanie, i w niektórych miejscach zamiast pędzla mikrofibrę zmoczoną apc.

Prickbort tylko pryskaj nim też do każdej dziury :good:

Może zejść z 7 godzin albo i lepiej, zależy jakie auto jaki stan :D

Na czysty samochód psiknąłem CarPro Trix, po 5 minutach delikatnie rozsmarowałem całość mikrofibrą i po kolejnych 3 spłukałem pianą i wodą ( muszę sobie radzić na myjniach, mieszkam w bloku). Po powrocie gdy wszystko było suche zauważyłem że na oponach są brązowe ślady, widać że cześć z nich powstała przy opryskiwaniu felg a cześć gdy środek spływał.

Tak ma być czy ja coś skopałem? Wypędzelkowałem te miejsca APC 1:20 i powiedzmy że 75% zeszło, jutro w ruch pójdzie pewnie szczotka.

Witam. Do docierania wosku/QD lepszy będzie GYEON Q2M Terry Towel czy GYEON Q2M BOA Towel? Jeszcze jakoś super zaawansowanym detailerem nie jestem. Ale do wosku i QD chciałbym coś lepszego co umili mi czas pracy. Bo tak to używam takich do 5-10zł we wnętrzu, wnękach i szybach.

• Moderator
647829 aką myjkę ciśnieniową panowie polecacie? najlepiej do 500 zł bo różne opinie widziałem. Jakie powinno być minimalne ciśnienie

viewtopic.php?f=20&t=14307&hilit=cisnieniowa

Czy IPA U Was też zostawia ślady, jakby zacieki, na lakierze? 50/50 z wodą destylowaną

Istnieje jakaś możliwość, że pasta polerska/zmywacz silikonu wyparuje po osiągnięciu odpowiedniej temperatury i uwidoczni ślady po :ad: ?

Historyjka do pytania ;) byłem w trakcie korekty lakieru, wykonane cięcie całego lakieru, w trakcie wymywane zmywaczem silikonu (ipa zostawiała zacieki), następnie umycie całego samochodu z pyłu osuszanie i dalej menzerna ip2000 całe auto, w trakcie wymywanie zmywaczem, pod halogenem nie było żadnych widocznych hologramów, po skończeniu całego wystawiam na dwór bo chcę wyjąć boczki drzwi, na początku nie ma żadnych hologramow na słońcu, po jakimś czasie, jak miałem zdjęty jeden boczek idę na drugą stronę - na słońcu i patrzę A całe w hologramach po :ad: I tu jest pytanie czemu nie pojawiły się od razu w garażu, albo zaraz po wyjechaniu na słońce, tylko dopiero po jakimś czasie? :o na koniec wpadł antyhologram od kocha i było praktycznie :good:

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj.

Od jakiegoś czasu w różnych grupach na fb ogłasza się osoba która sprzedaje kosmetyki do -50% taniej niz w sklepie. Czy ktoś miał z ta osoba styczność?

Proponował między innym piane sg 5l za 42zł , adbl apc 0,5l 13,50zł , wosk coli 59zł , pb bh 478ml za 42zł .

Przecież nawet w sklepach po max znizkach takich cen nie ma?

Koledzy bardzo dziękuje za odpowiedź w sprawie dobrego czernidła do zderzaków, już zakupione i czekam na przesyłkę.

Dzisiaj zwracam się z kolejnym pytaniem, dotyczy ono elementów chromowanych, a w zasadzie najbardziej ramek w koło drzwi, które od mycia ( pianowanie ) zachodzą taką dziwną matową kolorową lub mleczną mgłą ( dziwne bo z przodu i z tyłu - Insignia 2015, nie widzę takiego efektu, może inny chrom ). A więc czy istnieje jakiś preparat do zmycia tego/ i lub zabezpieczenia tych elementów ?

Dziękuje za odpowiedź.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.