Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czarny211, było już sporo razy, magiczna gąbka (są w rossmanie i tchibo), lub masło orzechowe (tak to do jedzenia). :)

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

lubek, To raczej nie wina sonaxa tylko twardej wody.Rozumiem,że splukujesz wodą z sieci miejskiej? Podjedz na bezdotyk i splukaj wodą demineralizowana. Nie powinno być wówczas żadnych kropek.Najlepiej tez po dokładnym myciu użyć QD.

Opublikowano

Spotkałem się w Trójmieście z kilkoma myjniami bezdotykowymi na których po płukaniu wodą demineralizowana zostawały białe plamy, raz nawet tak okrutne że tylko pasta pomogła (czarny lakier) :( , ale tak jak pisze wkr po dobrej myjni nie powinno tego dużo być.

Eh, niektóre myjnie niestety oszczędzają gdzie się da :/

Opublikowano

Spokojnie położysz. Ja w różnych już kładłem 8-) . Jeśli 11 stopni to dasz rade i to w garażu.

Zrobię test czy przy minusowych da rade. Bo ostatnio testowałem pewien sealant i przy minusie dało rade element po elemencie z ciekawosci.

Opublikowano
czy jest sens kładzenia powłoki Diamondbrite przy 11*C w garażu?? czy za zimno??

Położyć położysz tylko czy nie wpłynie to na trwałość powłoki?

Opublikowano
Spotkałem się w Trójmieście z kilkoma myjniami bezdotykowymi na których po płukaniu wodą demineralizowana zostawały białe plamy, raz nawet tak okrutne że tylko pasta pomogła (czarny lakier) :( , ale tak jak pisze wkr po dobrej myjni nie powinno tego dużo być.

Pomogłoby gdybyś napisał, które to były myjnie. ;)

Opublikowano

Zna ktoś jakiś sensowy darmowy program diagnostyczny do aut?? Konkretnie potrzebuje do Voyagera 3,3l 1999 rok.

Opublikowano

Czy pad cutting i finishing do polerki DA będzie wystarczający? Planuję zrobić mini korektę lakieru na Renault Scenic. Na początku będę używał Megsa UC, potem może przejdę na Menzernę. Nie oczekuję super wyników, wystarczy lekkie odświeżenie oraz nabranie połysku po kawałku lakieru zrobionego papierem 2000. Miękkim padem też chciałbym nakładać później cleanera. Pytanie czy 2 pady wystarczą, czy koniecznym jest też zakup pada średniego.

Opublikowano

W sumie pad cuting i finishing powiniene wystarczyc ale lepszy by był polishing i potem ewentualnie finishing . Jestem ciekaw czy DA da radę po papierze 2000.. troche dłużej i technika może da rade.

Opublikowano

Panowie, czy Finish Kare #108AS Top Kote Tyre Dressing można też stosować jako dresing do tworzyw sztucznych we wnętrzu i na zewnątrz ?

Opublikowano
Panowie, czy Finish Kare #108AS Top Kote Tyre Dressing można też stosować jako dresing do tworzyw sztucznych we wnętrzu i na zewnątrz ?

Znowu jakiś konkurs się zaczyna? :kox:

Jak bardzo chcesz to możesz go i zamiast wosku położyć :roll:

Opublikowano

Nie zrozum mnie źle.

Ujmę to w takim razie inaczej. Tak jak PB NL nie stosuje się na opony i plastiki na zewnątrz tak moim używanie tego do wnętrza do też słaby pomysł.

Opublikowano

Witam,

Przymierzam sie do korekty lakieru, jako że dopiero zaczynam zajmę się starszym autem.

Moje pytanie to, czy zabezpieczyć pęcherze rdzy taśma? Wydaje mi się, ze przy kontakcie z "rozbujaną" maszyną moze dojść do zniszczenia pada lub powierzchni polerowanej, czekam na potwierdzenie. Pozdrawiam

• Moderator
Opublikowano

takisobie, ja bym sie najpierw pozbyl rudej, a dopiero potem polerowal :P Chyba, ze to jakis jednostkowy burchelek to wtedy bym na pewno na niego maszyna nie najezdzal.

Opublikowano

Auto bardziej do instruktażu, dlatego nie czepiam sie za korozję (skoda felicja :) ), a wiec w takim razie wszystko ładnie zabezpiecze, Dzięki wielkie krd :)

Opublikowano

takisobie, tylko jak okleisz ten pęcherz naokoło to będziesz miał później linię odcięcia. Może lepiej nie oklejać i uważać żeby nie najeżdżać na rudą :idea:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.