pawelus668 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 ok, czyli zostaje przy fk. Jeszcze jedno pytanko. W poniedziałek będę walczył z takimi lampkami, ogromne rysy, nie wyczuwalne pod palcem. Właściciel coś wspominał że jest możliwość że były lakierowane lakierem bezbarwnym. Myślicie że od papieru 400 uda się wyprowadzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sardzent Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 zdecydowana wiekszosc jesli nie wszystkie wyciagniesz ... proboj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eighth* Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 --Pianownica--witam,czy miał już ktoś problem z pianownica,że nagle zaczęła "rzygac" tak jakby ciśnienia nie było? Dodam,że zauważyłem że gdzieś zgubiłem sitko ,to na końcu weżyka,ale nie wiem kiedy i czy to ma w ogóle jakieś znaczenie,czy tylko zabezpiecza przed wciągnięciem jakiegoś syfu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byGucio Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Stosował ktoś DENATURAL od DRAGON zamiast IPY wyższej czystości? W tym jest 85-92% izopropanolu, pytam się ponieważ na poniedziałek potrzebuję do wymywania pasty, a nic mi nie przyjdzie do tego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Taki przypadek. Pierwsze mycie po szkoleniu na forum.... Thalia na lakierze ma zaschnięty czarny syf może nawet kilka lat był nie myty Posiadane środki Piana SG fruit snow, red devil hd od SG i szampon Mothers california. Czy do pianownicy z myjki wlać : 1.samą pianę 100-200 ml 2. Piana 100 i np. Devil 100 3. Inne Czy może z rozpylacza Devil rozrobiony jakoś i jako pre-spray ? Tak wiem testować nie klepać, ale boję się przesadzić podobno ten Devil to piekielne pochodzenie Chcę auto domyć. Zrobię fotki przed i po. I opiszę skuteczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Jak nie masz czegoś na smołę ani glinki to będzie ciężko "domyć". Zakup litr Prickborta, oraz kawał glinki. Najpierw zalej Prickbortem, potem dodaj drugą rundę, zużyj cały litr, łącznie z kołami i nadkolami. Potem Red Devila w stosunku 1:5 z wodą. Dwie rundy. Potem piana aby zmyć szit, potem szampon, potem glinka. Będzie czysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Nie mam Prickborta, wiec zacznę od devila, potem piana itp. Jutro działam więc muszę spróbować. Diabłem go zleję ze dwa razy, dam mu kilka minut, potem piana bez płukania czy spłukiwać przed pianą ? Jeśli nie pójdzie to w tygodniu again tym razem uzupełnię asortyment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 A co się dzieje jakaś ważna okazja? Jak nie, to ja bym poczekał. Planowałeś po akcji czymś smarować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 W sumie nie jest to specjalna okazja. Po prostu kolega ma czas, sprzęt a ja chemię. Obaj mamy wolne . Planowaliśmy przepłukać ze dwa auta i przy okazji zakupiłem tą Thalię w promocji Myślałem, że się uda z tym co mam. A kolega ze sklepu X jak mi doradzał to nie wspomniał o tym produkcie - dostanie minusa Natomiast twoja sugestia chyba mnie przekonuje może faktycznie szkoda chemii i czasu. Tak się zastanawiam czy tego picka nie można gdzieś u mnie kupić, może coś zastępczego. Hmm PSB , leroy merlin, lidl, Tesco .... To u mnie Ew. Jula we wrocku ale to 50 km w jedną stronę, castorama 30 km. Jula ma tego hamrona ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Może i się uda z tym co masz. zależy ile kiły jest na tym czymś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Dirt remover od hamrona ma podobny opis. Zobaczę jutro jak się ułoży. Jeszczeturtle super afvetting tutaj już ten sam opis co pickbort i dostępne w Jula Dzięki Mbieniek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba65310 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Witam, Chciałbym wyprać wnętrze samochodu - średnia cena 150-200zł . Zdecydowałem się na zakup myjki parowej np.KARCHER SC 3 lub jakiegoś odkurzacza piorącego. Co będzie lepsze : myjka KARCHER SC 3 czy Zelmer Aquawelt ? CEL tapicerka+ podsufitka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 myjką parową to raczej wbijesz brud w głąb tkaniny niż wypierzesz, pierze się odkurzaczem ekstrakcyjnym.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamilton Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Tak na szybko: budżet 300PLN, potrzebuję na szybko myjki ciśnieniowej z pianownicą, tylko nówka sztuka - dziś muszę kupić więc co proponujecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 644448 budżet 300PLN, potrzebuję na szybko myjki ciśnieniowej z pianownicą, tylko nówka sztuka - dziś muszę kupić więc co proponujecie? Odliczając 150zł na PA , to zostaje 150 na myjkę Jeszcze nówka? Chyba się nie da kupić nic sensownego PS: gdybyś napisał dziś ok 18.00 , to w OBI były myjki karchera K2 z pianownicą i pianą za 278zł , no ale że promocja była do dziś (sklep zamykają o 19) , to już ich nawet na stronie obi nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamilton Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 To ma być naprawdę podstawowy sprzęt bo znudziło mi się płukanie z węża. Dużo ludzi śmiga z pianownicami ręcznymi i jakoś żyją, więc.... Biorę pod uwagę Black Deckera, Makitę lub Nilfiska, w sumie wszystkie jeden czort. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libero Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 A może Kanwod? Wszystko w komplecie, gwarancja d2d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamilton Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Patrzyłem, rzeczywiście korzystna oferta, korzystałem kiedyś z gwarancji d2d przy Black Decker i dostałem nowy sprzęt (wkrętarkę). Myślę że wezmę jednak Makitę, wszystkie narzędzia mam pod ten kolor, nawet pilarkę i firma mnie jednak nie zawiodła lub ew. Nilfiska. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fostof Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Cześć Nie mam pomysłu, gdzie zadać to pytanie to zaryzykuję tutaj Aktualnie w srebrnej Astrze kolor sovereign silver http://tnij.org/ky19jjt używam SRP, na to FK1000p i czasami po myciu VP Citrus Bling. Auto po tym nie wygląda źle, ale chciałbym uzyskać coś więcej Myślicie, że zmiana na typowy cleaner np SG Pure Paint + PB Nattys White + ADBL QD1 coś zmieni w tym temacie? Z góry dzięki za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayton Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Witam, Posiadam następujące produkty: PB Black Hole PB EX-P Dodo Juice Black Velvet Jaką kombinację tych produktów użyć dla uzyskania najlepszego efektu (wg Was) na lakier Mercedesa Obsidian Black Metallic. Auto będzie wcześniej umyte pianą, na dwa wiadra, prickbort, glinka. Interesuje mnie bardziej efekt niż jego długowieczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 black hole to glaze i on fajnie sie spradwza na ciemnych kolorach, reszta to woski jeden sztuczny drugi naturalny i nie ma sensu kłaść jeden na drugim. Albo PB albo Dodo juice. Dla mnie lepszy efekt wizualny daje DJ, połozony na black hole całościowo bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 644539 Aktualnie w srebrnej Astrze Dokończ co tam masz i potem myśl o zmianach, bo kupować nową chemię na srebrne autko by było wyraźnie lepiej raczej nie ma sensu 644548 Jaką kombinację tych produktów użyć Masz to na stanie więc podziel np.maskę na 4 części i > 1- sam Dodo 2-BH + Dodo 3- sam EX-P 4- BH + EX-P Po kilku myciach będziesz wiedział co Ci przypasowało najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msky Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Koledzy taka piana dobra czy za gęsta? Siedzi ładnie na karoserii, po niecałej minucie zaczyna spływac. Czytałem na forum ze ma leżeć nawet z 10minut ale w moim przypadku wyschłaby na karoserii. Pianiwnica Pa, piana shiny garage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0rvette Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Patrzyłem, rzeczywiście korzystna oferta, korzystałem kiedyś z gwarancji d2d przy Black Decker i dostałem nowy sprzęt (wkrętarkę). Myślę że wezmę jednak Makitę, wszystkie narzędzia mam pod ten kolor, nawet pilarkę i firma mnie jednak nie zawiodła lub ew. Nilfiska.Dzięki za pomoc Polecam Nilfisk c120.6 troche drozsza niz budzet ale b.dobra myjka jak za bezcen. P.s. akurat Makita robi bardzo dobre pilarki xd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmelon Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Gdzie na forum znajdę poradnik detailera z podstawowymi pojęciami? Jakoś nie mogę tego zlokalizować. Dzięki. Pozdrawiam, GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi