mario704 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Do miesiąca np z king of glossem a max 3 tygodnie np z dodo purple haze .Każde aio znacznie skróci życie wosku ale kosztem looku warto
kandy Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Bo właśnie się zastanawiam nad połączeniem dobrze kryjącego cleanera i wosku, albo SRP. Jak grube rysy jest w stanie zakryć SRP?
W1Michal Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 zależy jak masz styrany lakier, jak masz lekkie ryski na nie zbyt starym aucie to bierz AW perfect polish i na to wosk, jak na cleaner maskuje super i nie skraca trwałości wosku.
Don Dan Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Cześć Chciałem się zapytać czy CHEMICAL GUYS NEW LOOK TRIM GEL to jest to samo co CHEMICAL GUYS TIRE AND TRIM GEL FOR PLASTIC AND RUBBER ? Pytam się bo zależy mi na tym pierwszym a wpisując w wyszukiwarkę wyświetla mi to drugie Pozdrawiam
szczepan997 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Cześć, chciałbym ręcznie usunąć świrle?(chyba tak to się nazywa) z lakieru mojej renówki, powstałe głównie z myjni automatycznej, wygląda to mniej więcej tak jak na zdjęciu. Wiem, że potrzebna będzie glinka, ale nie wiem jaką pastę polerską do tego wziąć i jaki pad polerski?
pawelpp Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 A tu szukałeś, czytałeś ?: viewforum.php?f=11
szczepan997 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Ręcznie. Szukałem, ale tematu z takimi zarysowaniami jak u mnie nie widziałem.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 3 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Ręcznie. Szukałem, ale tematu z takimi zarysowaniami jak u mnie nie widziałem. przecież to normalne swirle jak na większości aut, ręcznie odpuść sobie
W1Michal Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 to nie są jakieś mega rysy, takie coś zamaskujesz AIO nałozysz wosk i będzie ok, chyba że koniecznie chcesz usunąć a nie maskować, ale ręcznie usunąć rysy jest raczej trudno. Jak chcesz usunąć zleć komuś korekte maszyną, ale to jest już jakiś koszt
szczepan997 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 No właśnie pytałem się to za profesjonalna polerke chcą u mnie 700zł, a narazie mnie nie stać na taką atrakcje wiec chce sprobowac recznie. Mam taki preparat http://www.carvalet.pl/sklep1/product_i ... cts_id=102 Uzywalem go już raz, wcieralem go mikrofibrą ale jakiegoś efektu to nie było, a podobno mial byc dobry na te swirle. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Dystrybutor e36ace Opublikowano 3 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 kup dobre aio i zbieraj na maszynę
szczepan997 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 A jakie AIO polecacie? I czym je nakładać?
powalla Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Mamy dokładnie taki temat jak napisałeś > 638885 jakie AIO polecacie? Teraz od Ciebie zależy czy ruszysz się i poczytasz forum, czy będziesz cwaniakował i czekał na gotowce ...
MarcinMilosz13 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2016 Mam jedno bardzo podstawowe pytanie na które odpowiedzi na forum nie znalazłem. Mam pianownice LS3 podpieta do karchera - ma ona regulacje ilości środka w stosunku do wody (to pokrętło na górze) Na wielu pianach pisze powiedzmy 1:10. I teraz ja rozumiem to na dwa sposoby: 1. Wlewam do buletki od pianownicy sam preparat i tym pokrętłem na górze ustawiam tak zeby bylo 1:10 (Tylko że tam nie ma żadnej skali ani nic co mi powie czy to 1:2 czy 1:20 ( ) 2. Wlewam do pianownicy już rozięczoną pianę ale wtedy jak ustawić regulację? Po prostu tak, aby na aucie był "śnieg"?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 4 Maja 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Robisz roztwór, wlewasz do pianownicy i regulujesz
Tomas-sg Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Szukam informacji na temat lare epl-62. Nikt na forum nie posiada tej maszynki ? Ewentualnie jak spisują się maszyny DA ze skokiem 15mm ?
Cannabinol Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Witam, mam pytanko odnośnie cleanerów. Czym ogólnie ten specyfik jest? Pierwszy raz chcę położyć wosk na swoim aucie i wiem że przed woskiem wypadało był użyć cleanera. Jak sama nazwa wskazuje jest to środek czyszczący, ale czy mogę go czymś zastąpić? np. benzyna ekstrakcyjna? pozdrawiam.
serath Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Niczym go nie zastąpisz. Cleaner to cleaner Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
canta8 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Rany boskie.Ludzie.Szanujcie to Forum,szanujcie uzytkowników. Na pierwszej stronie,w zakładce Cleanery masz ponad 100 stron na temat cleanerow.Nie chce się czytac? Czytam pytania-jakie wiadro do mycia auta itp.Kiedyś można było czerpać wiedzę od mistrzów ale po poczytaniu i wiedzy o co pytać. Teraz to forum psieje. A wystarczy wbić w google cleaner i już otworzy się setka linków.Czekam na pytanie co to jest lakier samochodowy.Sięporobiło
koder Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 SHINY GARAGE BACK2BLACK czy NIELSEN BRILLANCE ? Szukam czegoś do opon i plastików na zewnątrz.
etrone Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Panowie umylem auto piana potema na dwa wiadra, osuszylem, glinka, znowu mycie na 2 wiadra, osuszylem, politura, wytarlem mikrofibra i .... deszcz spadl a chcialem jeszcze polozyc wosk... to juz drugi raz tak mnie pogoda w ciula zrobila jak to zrobic na nast dzien jak wyjdzie slonce ? Splukac aktywna piana? Czy na 2 wiadra umyc, wysuszyc i polozyc wosk ? Mam tez pytanie bo ost tez skonczylem na politurze i po wytarciu auta mikrofibra z tej politury strasznie sie na elektryzowal lakier i do nast dnia mialem mase kurzu na aucie, czy po takiej politurze albo cleanerze jak na nast dzien bede chcial umyc na 2 wiadra z tego kurzu auto to czy nie bedzie tak przyciagal kurzu ? No i czy szampon i rekawica z mf nie zedrze tego cleanera / politury ?
mario704 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 Ja bym umył na dwa wiadra i kładł wosk ew jeszcze na szybko przeleciał tą politurą bo jak dobrze popadało to mogło coś wypłukać Dodane po 1 minucie 51 sekundach: canta8, +1 a najlepsze jak Ci jeden z drugim priva rąbnie z listą kosmetyków ,żebyś pomógł a co 2 temat przewija się co sprawdzone i co używać
powalla Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 639013 politura Co dokładnie położyłeś?
mariuszaerox Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2016 To podacie mi dokładny spis co kupić ? Czy może tylko jakieś mleczko do usuwania rys, a na to wosk ?
Rekomendowane odpowiedzi