Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Cześć

Chciałem się zapytać czy CHEMICAL GUYS NEW LOOK TRIM GEL to jest to samo co CHEMICAL GUYS TIRE AND TRIM GEL FOR PLASTIC AND RUBBER ?

Pytam się bo zależy mi na tym pierwszym a wpisując w wyszukiwarkę wyświetla mi to drugie :)

Pozdrawiam

Cześć,

chciałbym ręcznie usunąć świrle?(chyba tak to się nazywa) z lakieru mojej renówki, powstałe głównie z myjni automatycznej, wygląda to mniej więcej tak jak na zdjęciu.

Wiem, że potrzebna będzie glinka, ale nie wiem jaką pastę polerską do tego wziąć i jaki pad polerski?

67e1df0a0fdde1fdmed.jpg

to nie są jakieś mega rysy, takie coś zamaskujesz AIO nałozysz wosk i będzie ok, chyba że koniecznie chcesz usunąć a nie maskować, ale ręcznie usunąć rysy jest raczej trudno. Jak chcesz usunąć zleć komuś korekte maszyną, ale to jest już jakiś koszt

No właśnie pytałem się to za profesjonalna polerke chcą u mnie 700zł, a narazie mnie nie stać na taką atrakcje wiec chce sprobowac recznie.

Mam taki preparat http://www.carvalet.pl/sklep1/product_i ... cts_id=102

Uzywalem go już raz, wcieralem go mikrofibrą ale jakiegoś efektu to nie było, a podobno mial byc dobry na te swirle.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Mam jedno bardzo podstawowe pytanie na które odpowiedzi na forum nie znalazłem.

Mam pianownice LS3 podpieta do karchera - ma ona regulacje ilości środka w stosunku do wody (to pokrętło na górze)

Na wielu pianach pisze powiedzmy 1:10. I teraz ja rozumiem to na dwa sposoby:

1. Wlewam do buletki od pianownicy sam preparat i tym pokrętłem na górze ustawiam tak zeby bylo 1:10 (Tylko że tam nie ma żadnej skali ani nic co mi powie czy to 1:2 czy 1:20 :(( )

2. Wlewam do pianownicy już rozięczoną pianę ale wtedy jak ustawić regulację? Po prostu tak, aby na aucie był "śnieg"?

Witam, mam pytanko odnośnie cleanerów. Czym ogólnie ten specyfik jest? Pierwszy raz chcę położyć wosk na swoim aucie i wiem że przed woskiem wypadało był użyć cleanera. Jak sama nazwa wskazuje jest to środek czyszczący, ale czy mogę go czymś zastąpić? np. benzyna ekstrakcyjna? :)

pozdrawiam.

Rany boskie.Ludzie.Szanujcie to Forum,szanujcie uzytkowników. Na pierwszej stronie,w zakładce Cleanery masz ponad 100 stron na temat cleanerow.Nie chce się czytac? Czytam pytania-jakie wiadro do mycia auta itp.Kiedyś można było czerpać wiedzę od mistrzów ale po poczytaniu i wiedzy o co pytać. Teraz to forum psieje. A wystarczy wbić w google cleaner i już otworzy się setka linków.Czekam na pytanie co to jest lakier samochodowy.Sięporobiło :thumbdown:

Panowie umylem auto piana potema na dwa wiadra, osuszylem, glinka, znowu mycie na 2 wiadra, osuszylem, politura, wytarlem mikrofibra i .... deszcz spadl :wallbash::wallbash: a chcialem jeszcze polozyc wosk... to juz drugi raz tak mnie pogoda w ciula zrobila :kox: jak to zrobic na nast dzien jak wyjdzie slonce ? Splukac aktywna piana? Czy na 2 wiadra umyc, wysuszyc i polozyc wosk ?

Mam tez pytanie bo ost tez skonczylem na politurze i po wytarciu auta mikrofibra z tej politury strasznie sie na elektryzowal lakier i do nast dnia mialem mase kurzu na aucie, czy po takiej politurze albo cleanerze jak na nast dzien bede chcial umyc na 2 wiadra z tego kurzu auto to czy nie bedzie tak przyciagal kurzu ? No i czy szampon i rekawica z mf nie zedrze tego cleanera / politury ?

Ja bym umył na dwa wiadra i kładł wosk ew jeszcze na szybko przeleciał tą politurą bo jak dobrze popadało to mogło coś wypłukać :kox:

Dodane po 1 minucie 51 sekundach:

canta8, +1 a najlepsze jak Ci jeden z drugim priva rąbnie z listą kosmetyków ,żebyś pomógł a co 2 temat przewija się co sprawdzone i co używać :thumbdown:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.