pitazz Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Panowie takie pytanie..Używał lub używa ktoś pianownicy ręcznej kwazar venus super foamer 2l?miałem wcześniej glorie.teraz tak patrzę i cena kwazar prawie 2x mniejsza... ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal123 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Ja mam już ponad 2 lata. Dla mnie ok. Są też jakieś filmiki na yt które porównują obydwie. Pozdro Dodane po 5 minutach 48 sekundach: minuta szukania na yt jak by co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Co sądzicie o tej krzywce? Mam się czym martwić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funkoval Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Co sądzicie o tej krzywce? Mam się czym martwić? Rozrząd? Jak ładnie się wyciera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zadzior Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Cleaner DODO JUICE LIME PRIME nakładać polerką rotacyjną (nie DA) czy ręcznie? Jeśli maszyą to zasada taka sama jak przy polerowaniu pastami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelus668 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Co sądzicie o tej krzywce? Mam się czym martwić? Rozrząd? Jak ładnie się wyciera Ale co rozrzad? No walek rozrzadu jesli o to pytasz. 40 tys przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 jakie auto i silnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Co sądzicie o tej krzywce? Mam się czym martwić? A dasz radę palcem dotknąć czy jest rant? Na pierwszy rzut oka ja bym się martwił, szczególnie przy tak niskim przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Co dłużej poleży (chodzi o dolne części auta, lusterka, zderzaki)... Glasur czy Detail? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Cleaner DODO JUICE LIME PRIME nakładać polerką rotacyjną (nie DA) czy ręcznie? Jeśli maszyą to zasada taka sama jak przy polerowaniu pastami? Rotacją łatwiej i szybciej, ale pamiętaj pracuj na najniższym biegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteks Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 patol Glasur dłużej poleży Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Jak myślicie panowie co usunie z lakieru Gyeon Cancoat ? Czy wystarczy mocny środek chemiczny czy trzeba polerować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Cleaner sobie poradzi. Chemią może nie pójść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutakus Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Jeśli użyje UC (ręczna robota) to musze później przecierać IPA czy od razu mogę nakładać cleaner (DODO JUICE LIME PRIME ) i pózniej politurę i wosk (coli) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
db09 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Po każdym myciu dolna część drzwi zawsze zostawia albo trochę brudu albo smugi, mam większość kosmetyków meguiars albo shiny, odpalam pianownicę, później myję na dwa wiadra szamponem a na koniec osuszanie. powinienem się b ardziej do tego przyłożyć czy dorzucić jakiś kosmetyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Ale że jak? Myjesz ręcznie i zostaje brud? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
db09 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Tak, na mokro nie widać, po wyschnięciu mam szare plamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 wrzuć jakieś foto bo ciężko to sobie wyobrazić jak samochód po myciu jeszcze jest brudny (może to nie bród a jakieś problemy z lakierem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indoman Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 1. Czy qd shiny garage morning dew też wam sprawia trudności z wypracowaniem ? (Po wypolerowaniu auto wygląda jakbym go masłem wysmarowal) 2. Czy po nałożeniu wosku moge samochód wypolerować mechanicznie polerką DA ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 1. Czy qd shiny garage morning dew też wam sprawia trudności z wypracowaniem ?(Po wypolerowaniu auto wygląda jakbym go masłem wysmarowal) JA zawsze MQ jadę na 2 fibry i wtedy się pięknie auto świeci 1 mikrofibra polerujesz MQ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rek1n82 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Siem. Nie moge jeszcze zalozyc nowego tematu wiec moze ktros tu mi odpisze. Przylecialo ze stanow jakies 15 lat temu i lezalo w piwnicy. Woski nie pozasychane. Nada sie to do czegos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger23 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Koledzy przygarnąłem w spadku VW Polo rok 1996 czarny.Chciałbym doprowadzić go do lekkiego porządku,chodzi o lakier jak i wnętrze.Czy użycie Megsa UC na zewnątrz i APC do plastików wewnątrz będzie dobrym pomysłem ? Nie chce robić z samochodu "lalki",ale ciut odświeżyć jego wygląd. Potrzebuje też wosku zarówno do VW jak i Hyundaia Elantry rok 2012 kolor delikatny brąz.Co polecicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 638344 Czy użycie Megsa UC na zewnątrz i APC do plastików wewnątrz będzie dobrym pomysłem ? Nie ma odpowiedzi na te pytania na forum? No bez jaj! Co do wosku ... Zymol destiny świetnie siądzie na obu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger23 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 638344 Czy użycie Megsa UC na zewnątrz i APC do plastików wewnątrz będzie dobrym pomysłem ? Nie ma odpowiedzi na te pytania na forum? No bez jaj! Co do wosku ... Zymol destiny świetnie siądzie na obu! Owszem,są.Jednak czy użycie Megsa plus ewentualne woskowanie da jakiś widoczny efekt w tak starym i zaniedbanym samochodzie Czy aplikator tri color od showshinecar będzie tutaj dobry do tej roboty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 638354 Czy aplikator tri color od showshinecar będzie tutaj dobry do tej roboty ? Znowu zadałeś pytanie , które milion razy było omawiane ...czytałeś cały duuuuuży temat o UC , bo po tych pytaniach mniemam iż nie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi